Waterdichte winterjassen: De beste modellen in 2023

Waterdichte winterjassen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Met een goede waterdichte winterjas kan je de hele winter lekker naar buiten. Ook wanneer het buiten kouder is en wanneer het regent. Er zijn verschillende soorten waterdichte winterjassen verkrijgbaar, bijvoorbeeld gevoerde waterdichte winterjassen en waterdichte 3-in-1 jassen.

Waterdichte winterjassen

Bij het uitzoeken van een geschikte waterdichte jas is het belangrijk om wat meer te weten over de kenmerken en waterkolom.

waterdichte winterjassen

Waterdichte stoffen, naden en ritsen

Er zijn verschillende manieren om een stof waterdicht te maken. Vaak is een jas gemaakt van een speciaal waterdicht membraan of is er gebruik gemaakt van een waterdichte coating (DWR: Durable Water Repellent). Waar je ook op moet letten is op de getapete naden waardoor er geen water door de naden naar binnen kan komen. Ook waterafstotende ritsen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de jas waterdicht is.

Waterkolom

Bij waterdichte jassen is het belangrijk om te kijken naar de waterkolom. Een lagere waterkolom betekent dat je bij een korte en minder heftige bui droog blijft. Bij een hoge waterkolom blijf je ook droog bij een lange blootstelling aan de regen en bij heftigere buien. Ben je een hele dag buiten aan het wandelen? Dan kies je voor een jas met een waterkolom boven de 10.000 mm. Ben je iedere dag even buiten? Ga je bijvoorbeeld op de fiets naar het werk? Dan kies je voor een waterkolom tussen de 5.000 en 10.000 mm. Bij een waterkolom onder de 5.000 mm is de jas alleen geschikt om kort buiten te zijn in de regen. Je zou eerder kunnen zeggen dat deze jassen waterafstotend zijn in plaats van waterdicht.

Isolatie

Kies je voor een gevoerde waterdichte winterjas? Dan is het goed om te weten dat je kan kiezen uit verschillende isolerende vullingen. Zo kan je kiezen uit een synthetische isolatie, dons, fleece of een combinatie tussen dons en synthetisch. Het is goed om te kijken voor welke temperaturen de jas geschikt is.

Waterdichte winterjassen: Verschillende soorten

Er zijn verschillende waterdichte winterjassen verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor een gevoerde waterdichte winterjas of voor een veelzijdige 3-in-1 jas.

Waterdichte 3-in-1 jas

Een 3-in-1 jas (ook wel triclimate jas genoemd) bestaat vaak uit twee verschillende lagen die je tegelijkertijd kan dragen. Vaak kan je deze beide lagen ook aan elkaar ritsen. Ook kan je de lagen los van elkaar dragen. De binnenste laag is een laag die jouw lichaam warm houdt. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan een donzen jas. De buitenste laag is vaak een regenjas.

Waterdichte 3-in-1 jas voor heren

Waterdichte 3-in-1 jas voor dames

€179,99
Vrijbuiter.nl
€649,99
Vrijbuiter.nl

Gevoerde waterdichte winterjas

Naast de waterdichte 3-in-1 winterjassen zijn er ook gevoerde waterdichte winterjassen. Deze jassen hebben een warme voering en ze zijn waterdicht. Natuurlijk zijn deze jassen meer geschikt voor de herfst en de winter waar je een waterdichte 3-in-1 eigenlijk het hele jaar door kan dragen. Ook op een regenachtige, frisse zomerdag kan je namelijk de buitenste regenjas dragen.

Gevoerde waterdichte winterjas voor dames

Gevoerde waterdichte winterjas voor heren


Categorie: Outdoor kleding

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...