Cotopaxi: Een kleurrijk outdoor merk met kleding en tassen

Cotopaxi

Eén van de meest opvallende outdoor merken (naast het populaire merk Patagonia) is het merk Cotopaxi. Je herkent een product van dit merk al snel aan de vele kleuren die gebruikt worden. Geen tas van dit merk is hetzelfde qua kleur. Van tevoren weet je ook nooit welke kleuren de tas heeft die jij koopt. Dit komt omdat de tassen onder andere gemaakt worden van restmaterialen van andere merken.

Over het merk Cotopaxi

Het merk Cotopaxi werd in 2014 gelanceerd door Davis Smith. Hij wilde een merk opzetten waarvan hij een deel van de inkomsten kon gebruiken om goede doelen te ondersteunen. Ook worden de producten zo ethisch en duurzaam mogelijk gemaakt. 1% van de inkomsten gaan naar de Cotopaxi Foundation en worden gebruikt om non-profitorganisaties te helpen die gemeenschappen helpen die in armoede leven. Deze organisaties zijn voornamelijk gericht op het versterken van gemeenschappen in Latijns-Amerika door middel van gezondheidszorg, onderwijs en levensonderhoud.  Ben je benieuwd naar het hele verhaal achter het ontstaan van het merk? Luister dan naar de podcast waarin de oprichter aan het woord is.

Cotopaxi

Over de naam: Cotopaxi is de naam van één van de hoogste actieve vulkanen van de wereld in Ecuador. Deze plek speelde een grote rol in het leven van de oprichter Davis Smith. Ook werd hij door deze plek geïnspireerd om het merk op te richten.

Cotopaxi tassen

De meest bekende producten van dit merk zijn de tassen. Geen tas van het merk is hetzelfde, iedere tas heeft weer een andere kleurencombinatie. Iedere tas die je koopt is dus ook uniek. Je kan nooit van tevoren kiezen welke kleurencombinatie je wilt. Voor de tassen wordt er gebruik gemaakt van hergebruikte, gerecyclede en verantwoorde materialen. Ongebruikte materialen die door andere merken zijn geproduceerd in de fabrieken worden weer gebruikt in de tassen.

Rugzakken

Er zijn meerdere soorten rugzakken in verschillende formaten verkrijgbaar. Zo is de rugzak met de kleinste inhoud 18 liter en de rugzak met de grootste inhoud 46 liter. Daartussen zitten nog meer rugzakken met meerdere inhoudsmaten.

Duffels

Een duffel bag zou je misschien nog wel het meest kunnen vergelijken met een grote sporttas. Je kan deze tas op verschillende manieren dragen. Zo kan je de tas over je schouder dragen, op je rug en als een handtas. Bij deze tas krijg je een lange schouderriem en rugzakriemen. Deze riemen kan je ook opbergen wanneer je ze niet gebruikt.

Tote bag

De tote bag van Cotopaxi is ideaal om voor jezelf te kopen of om cadeau te geven. Deze draagtas is geschikt voor dagelijks gebruik. Je kan de tas meenemen wanneer je wat kleine boodschappen moet doen of wanneer je gaat winkelen. Ook kan je wat drinken en meenemen voor onderweg naar je werk of school. Het gebruikte materiaal is sterk en duurzaam.

Losse tasjes

In de losse verkrijgbare opbergtasjes in verschillende formaten met rits kan je spullen kwijt die je op deze manier makkelijker terug kan vinden als je ze in een grotere rugzak of andere grote tas opbergt. Daarom worden deze tasjes ook wel packing cubes genoemd.

Toilettas

Deze toilettas is ruim en heeft twee handige opbergvakken aan de binnenzijde. Aan de grote lus aan de zijkant van de toilettas kan je hem ophangen of tillen.

Kleding

Naast de tassen (zoals duffels, backpacks en opbergtasjes) heeft het merk ook kleding in het assortiment. De kledingcollectie bestaat voornamelijk uit fleecetruien en vesten en uit verschillende soorten jassen. Hierbij kan je denken aan warme donsjassen, gevoerde jassen, regenjassen en windstoppers. Echt outdoor jassen dus! Ook kan je kiezen uit meerdere t-shirts. De kleding is wel minder herkenbaar dan de tassen.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.