Patagonia: Duurzaam outdoor kledingmerk

Patagonia Duurzaam outdoor kledingmerk

De laatste tijd wordt de kleding van het merk Patagonia steeds populairder. In 1973 is het merk opgericht. Oorspronkelijk was het een merk speciaal voor rots- en alpineklimmers met in het assortiment verschillende tools en accessoires. Tegenwoordig wordt Patagonia kleding (onder andere) gedragen door skiërs, surfers, klimmers en hikers. Ook de casual kleding van dit merk wordt steeds populairder. Dit komt onder andere omdat alle kleding ecologisch en duurzaam wordt geproduceerd en steeds meer mensen hier belang aan hechten. Zo wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en wordt er een fairtrade premie betaald.

Een duurzaam en ecologisch merk

Het feit dat Patagonia de kleding duurzaam en ecologisch produceert draagt zeker bij aan de populariteit van dit merk. Het merk is ook de bedenker van “1% for the planet”. Sinds 1985 wordt 1% van de omzet gebruikt voor het behoud en het herstel van de natuur. In 2002 hebben de oprichters van Patagonia andere bedrijven opgeroepen om hetzelfde te doen. Sinds die tijd zijn er meerdere bedrijven die ook meedoen aan 1% for the planet. Via Patagonia Action Works kan je als individu makkelijk in contact komen met verschillende organisaties om actie te ondernemen voor een betere wereld. Zo kan je petities tekenen, vrijwilliger worden bij organisaties, geld doneren en deelnemen aan verschillende evenementen.

Organisaties die werken aan vraagstukken op het gebied van Water, Land, Klimaat, Gemeenschappen en Biodiversiteit kunnen gesteund worden door Patagonia in de vorm van subsidies.

Patagonia sale

De kleding van het merk Patagonia is erg prijzig. Dit is niet erg omdat de kleding duurzaam wordt geproduceerd en door de goede kwaliteit lang meegaat. Uiteindelijk is dit goedkoper dan wanneer je ieder jaar weer nieuwe kleding moet kopen omdat de oude kleding versleten is. In de Patagonia sale kan je deze duurzame kleding online kopen met een (flinke) korting. Je vindt de Patagonia outlet bijvoorbeeld bij de webwinkel Bever. Door op de onderstaande links te klikken kom je direct uit bij de Patagonia sale.

Shirt Patagonia

Eén van de meest populaire items uit de kledingcollectie is het Patagonia shirt. Het meest gewilde Patagonia T-shirt heeft een groot logo met de merknaam op de voor- of achterzijde. Dit shirt wordt ook wel responsibili-tee genoemd. De meeste shirts zijn gemaakt van gerecycled katoen of van een katoenmix (bijvoorbeeld een mix van katoen en polyester).

Patagonia jas

Een goede outdoor jas kan natuurlijk niet ontbreken wanneer je veel buiten bent. Maar waar moet een goede buitenjas nou aan voldoen? Ten eerste is het belangrijk dat de jas goed waterdicht is. Zeker in Nederland moet je altijd goed voorbereid zijn op een bui, of het nou een miezerbui of een hoosbui is. Daarnaast is het ook enorm belangrijk dat de jas ook ademend is. Bij goedkope regenjassen zal je namelijk merken dat je misschien niet nat wordt van de regen, maar wel van de condens en het zweet dat niet goed afgevoerd kan worden. Een goed ademend vermogen is dus ontzettend belangrijk. Zo weet je zeker dat er geen condens kan ontstaan en dat het vocht makkelijk afgevoerd kan worden. Gelukkig zijn er veel Patagonia jassen met deze kenmerken. Sommige jassen van dit merk zijn in plaats van waterdicht waterafstotend en kan je dragen als tussenlaag of jas op koude dagen.

Fleece Patagonia

Fleece is een ideale stof voor outdoor activiteiten. Het is dus niet voor niks dat je vaak fleece Patagonia kledingstukken vindt in webwinkels. Meestal vind je truien en vesten van fleecestof, ook vind je de stof wel eens terug als fleecevoering aan de binnenzijde van een jas. De stof is ideaal voor buiten activiteiten omdat hij je lichaam warm houdt en tegelijkertijd goed ademt. Ook kan de stof vocht opnemen en afvoeren. Wanneer je actief bezig bent raak je dus niet snel nat van het zweet. Dit is ook de reden waarom fleece vaak wordt aangeraden als tussenlaag bij het fietsen en hardlopen.

Pet

De Patagonia pet is ook zo’n populair item met name door het duidelijk zichtbare (en herkenbare) logo en merknaam. Als outdoor liefhebbers kunnen wij niet zonder pet. Een pet kan je eigenlijk het hele jaar door dragen. In de regen beschermt het je gezicht en op warme zomerse dagen zorgt een pet ervoor dat je je ogen niet dicht hoeft te knijpen wanneer de zon in je gezicht schijnt. Er zijn twee verschillende modellen petten verkrijgbaar. Het eerste model is de trucker pet met stof aan de voorzijde en aan de zijkant en achterkant een soort gaas. Dan heb je ook nog de trad cap pet die volledig is gemaakt van stof.

Truien en broeken Patagonia

Van het merk vind je ook veel verschillende soorten truien en broeken die je zowel in het dagelijks leven als tijdens outdoor activiteiten kan dragen. Echte basics die járen meegaan. Naast de katoenmix truien vind je ook veel Patagonia vesten en truien gemaakt van fleecemateriaal en van speciaal technisch fleece.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie