Verwarmde handschoenen: Reviews en ervaring (+ top 3)

Verwarmde handschoenen

Heb je vaak koude handen buiten? Dan kunnen verwarmde handschoenen een uitkomst zijn. Deze wanten zie je steeds vaker en zijn een echte hype aan het worden in Nederland en België. Deze handschoenen heb je in veel verschillende soorten. Je kan verwarmde handschoenen kopen van enorm veel merken. We kunnen wel begrijpen dat je er zelf even niet meer uit komt. Wij hebben in de afgelopen jaren veel modellen heated gloves getest. Zowel fietshandschoenen, elektrische werkhandschoenen, wintersporthandschoenen en andere soorten verwarmde handschoenen. In dit artikel delen we onze bevindingen, ervaringen en reviews. Ook lees je informatie over deze verwarmde wanten en hoe deze werken.

Onze favoriet
verwarmde handschoenen

HeatPerformance ALLROUND

Betrouwbaar merk

Oplader en accu van prima kwaliteit

Voelt fijn, warm en comfortabel aan

Geschikt als werkhandschoen, fietsen, wintersport, wandelen

Getest door ons. Lees onze review hier.

Wat zijn verwarmde handschoenen?

Verwarmde handschoenen zijn handschoenen die niet alleen gebruik maken van een isolerende laag om je lichaamswarmte vast te houden, maar ook beschikken over een batterij / accu. Hierdoor kun je je handen extra warm houden. De batterijen zijn ingebouwd of eenvoudig uit de handschoenen te halen. Ze zijn vrijwel altijd oplaadbaar, dus je hoeft niet te werken met losse batterijen. Je hebt verschillende soorten modellen, bijvoorbeeld speciaal voor fietsers, wintersport of allround gebruik. Op de handschoen zelf zit een bedieningspaneel, met soms zelfs meerdere standen (qua warmte). In de handschoen zitten warmtegeleiders ingebouwd, die de warmte doorgeven aan de vingers en rug van de hand.

Onze top 3 favoriete handschoenen op een rij

De onderste drie  verwarmde handschoenen zijn door onze redactie getest. Hier hebben wij een top 3 van gemaakt.

HeatPerformance® ALLROUND

Geschikt voor: Werk, fiets, motor, wandelen, hiken, wintersport

Deze handschoenen hebben wij uitgebreid getest en gebruiken wij nog steeds zelf. Het is zelfs op onze redactie soms vechten om wie de handschoenen mee mag nemen naar huis. Fijne en zeer comfortabele handschoen, met drie warmtestanden en speciale grip op de vingertoppen zodat je de smartphone nog kan bedienen. In meerdere maten te koop.

BERTSCHAT Allround handschoenen


Geschikt voor: Werk, fiets, motor, wandelen, hiken, wintersport

Dit is een van de bekendste merken op het gebied van elektrische handschoenen met verwarming. Het voordeel van dit model is dat de gehele hand wordt verwarmd. Bij de meeste modellen zitten de warmtegeleiders alleen in de vingertop en rug van de hand. De Bertschat Dual Heating 3000 mAh Verwarmde handschoen verwarmd de gehele hand. Fijn bedieningspaneel en uitmuntende isolatiewaarde. Qua prijs ligt deze wel iets hoger dan veel goedkopere modellen, maar dat is het zeker waard. Deze handschoen is veel duurzamer. Ook is deze geschikt voor op de motor, fiets en andere wat meer uitdagende doelen. Een topmodel.

Verwarmde Handschoenen - Dual Heating | 3.000 mAh | L | Zwart | USB

★★★★★
219,95
Bol.com
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 05:58

PIXMY® – NYLO-3.7v SS2223

Geschikt voor:Warme handen tijdens wandelen of korte stukjes buiten fietsen

Dit is zeker niet de beste handschoen uit de lijst, maar wel de goedkoopste. Het is een goed goedkoop alternatief op de bovenste twee handschoenen. Ideaal voor de wat koudere dagen, maar niet geschikt voor op de motor of fiets. Wel tijdens het wandelen.

PIXMY® – NYLO-3.7v SS2223 Size L - Verwarmde Handschoenen 3.7v 4000mAh Batterijen - Size L

★★★★★
89,95
79,95
Bol.com
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 05:58

Tip: Verwarmde handschoenen zijn erg fijn om de handen warm te houden. Als het echter buiten héél koud is (rond vriespunt of eronder) dan vinden wij het prettig om er nog een laag overheen te dragen. Hier kan zelfs de beste handschoen niet tegenop, als je bijvoorbeeld op de motor of fiets zit.

verwarmde handschoenen
De meest handschoenen hebben een eenvoudig bedieningspaneel

De verschillende soorten verwarmde handschoenen op een rij

 • Allround handschoenen
 • Verwarmde fietshandschoenen
 • Werkhandschoenen
 • Verwarmde handschoenen met Touch Tip (schermbediening)
 • Verwarmde wintersporthandschoenen / skihandschoenen
 • Elektrische motorhandschoenen

Wist je dat: In de wondere wereld van de verwarmde handschoenen wordt er soms onderscheid gemaakt tussen modellen speciaal voor heren en dames. Let hier goed op bij de aankoop van deze handschoenen!

De voordelen van verwarmde handschoenen op een rij

 • Warmte: Het allerbelangrijkste voordeel is natuurlijk: Ze houden je handen warm!
 • Gemak:  Het opladen werkt via een USB-kabel en duurt vaak ongeveer 4-5 uur. Daarna kan je (de goede kwaliteitsmodellen) tot 6 uur gebruiken. Het bedienen is erg eenvoudig.
 • Comfort: Deze handschoenen zitten erg fijn om de hand en geven enorm veel comfort.  

Nadelen

Hoewel verwarmde handschoenen veel voordelen hebben, vinden wij ook dat er wat nadelen kleven aan deze handschoenen. Dit zijn:

 • Prijs: Verwarmde handschoenen zijn over het algemeen duurder dan gewone handschoenen, dus je moet misschien dieper in de buidel tasten.
 • Batterijduur: Afhankelijk van het soort verwarmde handschoenen en de sterkte van de batterij, kunt u ongeveer 4 tot 8 uur warmte hebben voordat de batterij leeg is.
 • Onderhoud: Verwarmde handschoenen moeten worden opgeladen of vervangen wanneer de batterij leeg is

Tip: Verwarmde handschoenen zijn een perfect cadeau voor iemand die buiten werkt of veel buiten is! Verwarmde werkhandschoenen zie je steeds vaker buiten! Wij kennen een aantal mensen die in de nacht aan het spoor werken. Zij hebben allemaal verwarmde handschoenen gekocht om het werk in de koude nachten wat dragelijker te maken. Zij hebben voor dit model gekozen.

verwarmde wanten elektrische handschoenen
In de nacht kunnen de temperaturen flink oplopen.

Waar let je op bij het kopen van verwarmde elektrische wanten?

Bij het kopen van verwarmde handschoenen is het belangrijk om de volgende factoren in overweging te nemen:

 • Warmte-instellingen: Sommige verwarmde handschoenen bieden verschillende warmte-instellingen, zodat je de warmte kunt aanpassen aan je behoeften.
 • Batterijduur: Het is belangrijk om te overwegen hoe lang de batterijen meegaan tussen opladingen, vooral als je de handschoenen voor langere tijd wilt dragen.
 • Waterbestendigheid: Als je de handschoenen voor buitenactiviteiten wilt gebruiken, is het belangrijk om te overwegen of ze waterbestendig zijn.
 • Comfort: Het is belangrijk om te zorgen dat de handschoenen comfortabel zitten en niet te strak zijn, zodat je ze gemakkelijk kunt dragen.
 • Prijs: Verwarmde handschoenen kunnen in verschillende prijsklassen variëren. Het is belangrijk om een ​​evenwicht te vinden tussen de kosten en de kenmerken die je nodig hebt.

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Kunnen verwarmde handschoenen ook gebruikt worden bij andere activiteiten, zoals fietsen of wandelen?

Kunnen verwarmde handschoenen ook gebruikt worden bij andere activiteiten, zoals fietsen of wandelen?

Ja, verwarmde handschoenen zijn geschikt voor verschillende activiteiten buitenshuis, waaronder fietsen en wandelen. Zorg er wel voor dat de handschoenen waterbestendig zijn als je ze tijdens regenachtige dagen wilt dragen.

Hoe was ik mijn verwarmde handschoenen?

Het is belangrijk om de gebruiksinstructies van de fabrikant te volgen om te bepalen hoe je de handschoenen het beste kunt wassen. Sommige verwarmde handschoenen kunnen in de wasmachine gewassen worden, terwijl andere moeten worden schoongemaakt met een vochtige doek.

Zijn verwarmde handschoenen geschikt voor extreme koude temperaturen?

Ja en nee. Bij extreme temperaturen (die vrijwel nooit in Nederland voorkomen) helpen de handschoenen wel iets, maar dan moet je er nog wel een laag overheen doen.


Categorie: Outdoor kleding

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...