Bolderkar aanschaffen: Koopgids met tips en de beste modellen in 2023

bolderkar

Een bolderkar is ideaal om mee te nemen tijdens een dagje strand of tijdens een vakantie op de camping. Je kan deze kar namelijk goed gebruiken om alle spullen in te vervoeren. Bijvoorbeeld naar het zwembad op de camping. Ook kan jouw kind in de bolderwagen zitten.

Wat is een bolderkar?

Een bolderkar is een kar met 4 wielen die je voort kan trekken aan een handvat. Je ziet bolderkarren bijvoorbeeld op schoolpleinen als speelgoed voor kinderen in groep 1 en 2. Ook zie je deze karren vaak als je in de zomer een dagje naar het strand gaat. Ze zijn namelijk ideaal om spullen (en/of kinderen) in te vervoeren. Ideaal wanneer je naast een badlaken, een boek en wat eten en drinken ook speelgoed en een strandtentje mee wilt nemen voor een dagje strand met de hele familie. Een bolderwagen wordt ook vaak gebruikt door jongeren die een folderwijk lopen of festivalbezoekers die geen zin hebben om met alle spullen over het hele terrein te slepen.

bolderkar
Kinderen spelen graag met een bolderkar

Soorten bolderkarren

Er zijn verschillende bolderkarren verkrijgbaar. Zo heb je stevige houten bolderkarren die misschien minder handig zijn om mee te nemen in de auto omdat ze veel ruimte in beslag nemen. Een opvouwbare bolderwagen kan je een stuk makkelijker meenemen. Dit inklapbare model is vaak gemaakt van iets lichtere materialen waardoor je hem makkelijker in en uit de auto kan tillen. Wil je de kar gebruiken op het strand? Dan is het handig dat hij bredere banden heeft.

Bolderkarren vergelijken

Je kan bolderkarren op verschillende punten vergelijken. Eerder heb je kunnen lezen dat er verschillende soorten bolderkarren zijn. Zo heb je naast de “standaard” bolderwagen ook inklapbare/opvouwbare bolderkarren en bolderkarren met (extra) brede banden waardoor ze makkelijker voort te trekken zijn over het strand. Naast deze punten zijn er echter nog meer punten waarop je de verschillende karren met elkaar kan vergelijken. Wij hebben een aantal belangrijke punten hieronder op een rij gezet:

Vergelijkingspunten

  • Gewicht van de kar
  • Maten van de kar: Lengte, breedte en hoogte van de kar
  • Maximale belastbaarheid
  • Hoogte van de opstaande rand
  • Geschikt voor het vervoeren van kinderen: Ja of nee
  • Gebruikte materialen voor de kar en wielen
  • Maten opgevouwen kar
  • Met of zonder overkapping
  • Harde of zachte bodem

De beste bolderkar in 2023

Hieronder vind je een lijst met de beste bolderkarren in 2023.

BEST BEOORDEELD

LifeGoods Bolderkar

Trekstang en duwstang voor het verplaatsen van de kar, plus 360° draaibare wielen

Maximale draagkracht tot 120 kg en totale inhoud van 103,7L

Met afdekhoes om te voorkomen dat er spullen uit vallen

LifeGoods Bolderwagen

De LifeGoods bolderkar is de meest populaire en best beoordeelde bolderwagen op Bol.com. Deze kar is ideaal voor het vervoeren van (zware) spullen door de maximale draagkracht van 120 kg en de totale inhoud van 103,7L verdeeld over de grote kar en een extra opbergbak. Wat uniek is aan deze kar is de mogelijkheid om hem te trekken en te duwen. Naast de trekstang is er namelijk ook een duwstang. De meegeleverde afdekhoes zorgt ervoor dat jouw spullen tijdens het vervoeren veilig zijn opgeborgen. Is er dan ook een nadeel te benoemen bij deze kar? Ja. Wanneer je op zoek bent naar een kar om jouw kind(eren) in te vervoeren kan je beter verder zoeken. Deze kar is daar namelijk niet geschikt voor.

LifeGoods Bolderkar

★★★★★
139,99
Prijs gecheckt op 3 oktober 2023 08:28

FUXTEC bolderwagen voor maximaal 4 kinderen

Ben je op zoek naar een goede luxe kar waar je kinderen in kan vervoeren? Dan kan je eens kijken naar de verschillende FUXTEC bolderkarren. In de karren vind je een gestoffeerde vloer en rugleuning met 5-punts veiligheidsgordel. Boven de kar kan je ook een handige zonneklep opzetten zodat de kleintjes goed beschermd zijn tegen de zonnestraling. Er zijn van hetzelfde merk ook meerdere accessoires verkrijgbaar bij de karren. Wat dacht je van een muggennet en een speciale hoes om jouw kinderen te kunnen beschermen tegen de regen. Door de parkeerrem staat de kar stevig vast wanneer je hem in en uit gaat laden. De kar is makkelijk in en uit te klappen.

FUXTEC Bolderkar FX-CTXL900

★★★★★
519,00
Prijs gecheckt op 3 oktober 2023 08:28

Redwood opvouwbare bolderwagen

Vrijbuiter (één van de vele kampeerwinkels in Nederland) heeft een opvouwbare bolderkar in het assortiment van hun eigen merk Redwood. De kar is degelijk en betaalbaar. Deze kar heeft hoge opstaande randen waardoor de spullen er minder makkelijk uit vallen. Het gewicht van de kar is slechts 9,9 kg. Toch heeft hij een maximale draagkracht van maar liefst 100 kg. Wil je hem na een dagje strand weer opbergen? Dan is hij zeer compact opvouwbaar waardoor hij niet veel ruimte hoeft in te nemen.

Opvouwbare bolderkar

99,99
Vrijbuiter.nl
Prijs gecheckt op 2 februari 2023 09:42
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie