Drie fietsvakantie documentaires op Netflix die je gezien moet hebben!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op Netflix staan veel leuke, maar ook minder leuke series en documentaires. De hoeveelheid docu’s die gaan over fietsen is vrij beperkt. Het aantal series die gaan over fietsvakantie is niet enorm. Toch staan er veel leuke fietsgerelateerde docu’s op Netflix. Wij hebben alle fietsvakantie documentaires gekeken en er een top 3 van gemaakt. Wie een beetje fan is van fietsvakanties, moet deze documentaires eigenlijk wel gezien hebben. Wij raken enorm geïnspireerd als we deze docu’s hebben gekeken. We krijgen na het zien van Biking Borders bijna zin om naar Iran te fietsen, maar dan slaan we Turkmenistan even over 😉. Een top 3 van onze favoriete fietsvakantie docu’s op Netflix van dit moment!

Biking Borders

Biking Borders vertelt het prachtige verhaal van Max en Nono. De twee vrienden leerden elkaar al op de middelbare school kennen en zijn sindsdien onafscheidelijk. In hun enorm goed gefilmde docu zie je hun reis van Duitsland naar Peking voor het goede doel. Hun droom: een school bouwen in Guatamala. Hiervoor is 50.000 euro nodig. Ze reizen in de winter door Turkije, ervaren de gastvrijheid van Iran, worden ziek in Turkmenistan (waar ze binnen 5 dagen moeten doorreizen wegens de regels van het doorreisvisum), maken vrienden voor het leven onderweg en ervaren alle emoties die je als fietsvakantieliefhebber waarschijnlijk wel zal herkennen. Halen ze hun doel van 50.000 euro voor de bouw van een school op? Halen ze Peking? Deze docu móet je echt kijken!

Cicliste per Caso

Deze documentaire is het beste gefilmd van de top 3 fietsvakantie documentaires op Netflix. Cicliste per caso (Fietsers per toeval) vertelt het verhaal van twee vrouwen die op hun huwelijksreis de gewaagde fietstocht langs de legendarische Carratera Austral fietsen in Patagonië. Onderweg krijgen ze te maken met woeste gebieden, beren en met elkaar. Een enorm interessante docu, maar vooral erg goed gefilmd in een prachtig gebied.

Pedal the World

Felix Starck filmde een jaar lang zijn fietstocht van 18.000 kilometer door 22 landen. In zijn verslag zie je alles wat hij heeft meegemaakt. De geboren Duitser fiets vanuit zijn woonplaats Duitsland door Europa, naar Turkije. Met het vliegtuig gaat hij naar Zuidoost-Azië, Nieuw-Zeeland en Amerika. Onderweg filmt hij alles zelf. Het is wellicht de minst goed gefilmde docu van de top 3, maar voor de échte fietsfanaten toch echt de moeite waard. Felix fietst in 365 dagen door de meest prachtige gebieden om uiteindelijk weer te eindigen in zijn geboorteplaats.


Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...