Een backpack voor een lange reis kopen

Backpack liter hoeveel

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je gaat backpacken of gewoon op wereldreis besluit te gaan dan is het verstandig om een goede rugzak oftewel backpack te hebben. Een backpack heb je in allemaal verschillende soorten vormen en maten. Je moet tijdens de aanschaf op een aantal punten zeer goed letten. Het zou zonde zijn om met rugpijn rond te lopen tijdens je reis. Waar moet je precies op letten en wat is de geschikte inhoud voor jou?

Een backpack

Als je een lange tijd op reis gaat dan kun je niet aankomen met een weekendtas of een Samsonite koffer. Je hebt een veelzijdige tas nodig, waar je veel in kwijt kunt en die je makkelijk mee kan dragen. Er zijn diverse aanbieders van goede backpacks online. Dit valt niet aan te raden, omdat je hem niet van te voren kunt bekijken en passen. Loop een goede sportwinkel of outdoorwinkel binnen en kies daar je backpack uit. Je koopt natuurlijk een grotere tas dan dat je mee zou hebben tijdens het bikepacken!

Inhoud

Afhankelijk van de reis die je gaat maken. Dit wordt vaak als volume aangegeven in liters. Een backpack moet minstens 40L inhoud hebben om voor het echte backpackers werk geschikt te zijn. Het maximum ligt rond de 100L. Welke inhoud is geschikt voor jou?

10 – 20 liter

Deze is te klein voor een lange backpackreis. Hij is uitermate goed geschikt voor een korte dagtrip. Je kunt er wat te eten en te drinken voor tijdens een wandeling indoen samen met je camera en dat is ook alles. Wel handig om een backpack-je van dit formaat bij je te hebben naast je grote backpack.

20 – 40 liter

Het komt nu al redelijk in de buurt. Mocht je niet veel kunnen tillen op reis en je wilt toch gaan backpacken dan is dit de minimale optie voor jou. Je kunt er een aantal kledingstukken in kwijt naast alle nodige spullen. Je zult echter wel zeker eens per week moeten wassen. Als je bijvoorbeeld 2 maanden van hostel naar hostel gaat is dit een goede optie, maar voor het grotere werk nog niet geschikt

50 – 60 liter

De gemiddelde backpackinhoud. Je zult merken dat veel winkels een backpack verkopen met de 55L inhoud. Je kunt hier voldoende kleding in kwijt om twee weken niet te hoeven wassen. Ideaal geschikt voor de mensen die van jeugdherberg naar jeugdherberg gaan reizen en niet veel zware kampeertrips of andere meerdaagse tours gaan maken. Ook voor mensen met eigen vervoer goed geschikt.

60 – 80 liter

De grotere backpack en het meest geschikt voor de verre backpackreis. Het grootste nadeel is dat het geheel al vrij zwaar is en dat je een getraind persoon dient te zijn wil je hem lang op je rug hebben. Hier passen voldoende kleding in en is geschikt voor langere kampeertrips. Naast je kleding kun je ook nog eten en voldoende water in de backpack kwijt.

80 – 100 liter

Niet geschikt voor de gemiddelde backpacker, wel geschikt voor mensen die trips maken van langer dan een week. Je kunt bijzonder veel kwijt in deze backpack en dat zul je ook merken aan het gewicht wat je op je schouders draagt. Geschikt voor de getrainde avonturier.

Stevigheid

Je grote rugzak gaat op reis behoorlijk wat te voortduren krijgen. Let tijdens de koop dus goed op de stevigheid van het materiaal, de vakjes, heup- en schouderbanden. Een backpack van een beter materiaal kost meer geld, maar dit valt wel aan te raden.

Passen

Koop je backpack in een goed aangeschreven winkel. Dit zijn de betere sportwinkels en de echte outdoor winkels/kampeerwinkels. Je krijgt hier professioneel advies. Zorg altijd dat je de backpack uitvoerig uitprobeert in de winkel en maak geen overhaaste beslissingen. Je wilt niet met rugpijn door een land heenlopen. Let tijdens het passen op de vorm, hoe hij op je rug aansluit en of je alle banden kunt verstellen. Over het algemeen gezien moet de backpack maximaal 15 centimeter boven je schouders uitsteken.

Waterdicht

Je moet je op reis voorbereiden op de meest extreme weersomstandigheden. Zo kan het in een land in de zomer boven de veertig graden zijn, maar in de winter ruim onder het nulpunt. Regen en onweer kom je overal ter wereld tegen. Informeer goed naar het materiaal bij het verkooppunt.

Vakjes en banden

Een backpack met veel vakjes kan handig zijn om het overzicht te bewaren in je backpack. Je kunt zo makkelijk een flesje water meenemen, een slaapzak aan de banden klikken en je ondergoed in een apart vakje stoppen. Een rits onderaan je backpack mag ook niet ontbreken, anders moet je de gehele backpack leeghalen als je iets van beneden wilt hebben.


Categorie: Reisbagage

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...