Verschil tussen de Ortlieb Sport Roller en Ortlieb Back-Roller

Als je in een grote outdoorwinkel of fietsenwinkel staat voor het tassenrek, kan dit wel eens overweldigend zijn. Zo stond ik laatst bij Vrijbuiter en Gek van Fietsen voor wat inspiratie voor voor- en achtertassen op mijn nieuwe vakantiefiets. Ik was niet bekend met de termen en moest wel even goed zoeken welke tassen ik nodig had. Zo heb je de sport roller, back roller, maar ook de ultimate-collectie, roller plus en rack packs. In de winkel gaf de verkoper aan dat sommige mensen nog wel eens de fout maken door een achtertas van het merk Ortlieb te kopen, terwijl ze een voortas nodig hebben. In dit artikel lees je over de verschillen tussen de verschillende benamingen van voortassen en achtertassen van Ortlieb.

De Ortlieb Back-Roller tas

De Back-Roller van Ortlieb is altijd bedoelt als achtertas. Het is een collectie van robuuste en ruime bagagedragertassen voor het achterwiel. Deze worden met een quick-lock systeem vastgemaakt en weer bevestigd. Deze tassen zijn te koop in veel soorten kleuren. Je komt onderweg vaak de klassieke Ortblieb kleuren rood, geel en zwart tegen. Afhankelijk van je voorkeur kun je ook kiezen voor veel andere kleuren, zoals groen, blauw, denim en petrol. De achtertassen van Ortlieb zijn er ook in verschillende soorten en maten. Voor fietsvakanties is bijvoorbeeld de classic-versie erg populair. Mensen die meer in de stad fietsen kunnen kiezen voor de modieuze Urban-versies.

De Ortlieb Sport Roller

Er is veel vraag naar het verschil tussen de Sport Roller en de andere versies van Ortlieb. Om alle vragen direct uit de wereld te helpen: De Sport Roller is een voortas die je aan het voorwiel vastmaakt. Dit wordt ook wel een Front-Roller of Front-tas genoemd. Je bevestigt deze tas aan de lowriders of voordragers. Wil je voor kortere trips liever een kleinere achtertas, dan kan je deze tas natuurlijk ook als achtertas gebruiken. Voor de langere fietsvakantie is deze tas minder geschikt als achtertas.

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie