Een duinkaart kopen voor het Noordhollands Duinreservaat

Noordhollands duinreservaat Duinkaart kopen ruiter

Het Noordhollands Duinreservaat is een natuurgebied in de provincie Noord-Holland. In totaal beslaat dit gebied ruim 7400 hectare met prachtige duingebied. In het gebied is er veel te doen en zien. Zo zijn er enorm veel bijzondere planten en diersoorten in het Duinreservaat te vinden. Je kan er goed wandelen, fietsen en ook paardrijden. Wie het Duinreservaat wil bezoeken moet een Duinkaart kopen. Dit is verplicht voor iedereen boven de 18 jaar. Kinderen mogen het gebied gratis bezoeken.

Onderhouden door PWN

Het grote duingebied wordt onderhouden door PWN. Dit is een organisatie zonder winstoogmerk. Je kan alles over deze organisatie lezen op de officiële website, via deze link te bezoeken. Het Duinreservaat is ook onderdeel van de LF Kustroute. PWN is een waterleidingbedrijf in Noord-Holland en beheert rond de 850.000 aansluitingen in de provincie en zorgt voor het beheer van het waterleidingnet. Daarnaast beheert het meerdere duingebieden in Noord-Holland. Het bedrijf bestaat sinds 1920 en staat voor transparantie, duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf ontvangt geen subsidies voor het beheer van de natuur. Om o.a. het Noordhollands Duinreservaat te onderhouden moeten bezoekers een duinkaart kopen. Het geld wat hiermee wordt opgebracht wordt gebruikt voor het onderhoud van het gebied.

Een duinkaart kopen voor het Noordhollands Duinreservaat

Een duinkaart kun je in meerdere varianten krijgen. Iedereen boven de 18 jaar moet een kaart kopen om het gebied te bezoeken. Parkeren is er wel gratis. De duinkaart kun je het beste online kopen. Ook kun je de duinkaart tegenwoordig in een app krijgen. Deze digiduinkaart krijg je in de vorm van app op de smartphone. Een milieuvriendelijke optie dus! Je kan de kaart online bestellen via deze link.

Soorten persoonlijke kaarten

De persoonlijke kaart kun je in vier varianten kopen:

  • 3 jaar geldig (€38,00)
  • 1 jaar geldig (€13,50)
  • 1 week geldig (€6,00)
  • 1 dag geldig (€2.00)

Noordhollands Duinreservaat met paard bezoeken

Er zijn ook speciale ruiterkaarten voor de paardrijd-liefhebbers onder ons. Deze zijn verkrijgbaar:

  • 1 jaar geldig (€40,00)
  • 1 dag ge;dig (€5.50)

Handig om te weten: De prijzen zijn opgezocht in 2021

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie