Garmin Edge 1040: Fietscomputer met multi-band GNSS

Garmin Edge 1040

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Garmin Edge 1040 is de opvolger van zijn voorganger, de populaire Garmin Edge 1030. Beide modellen behoren tot de echte topmodellen van Garmin op het gebied van fietscomputers. Naast de Edge 1040 is er ook de Edge 1040 solar, die werkt op zonne-energie. Er zijn verschillende nieuwe functies te vinden op de Edge 1040.

 • Multiband GNSS-technologie voor betere dekking en nauwkeurigere positiebepaling
 • Nieuwe functies zoals: Powerguide en real-time inzicht in stamina
 • Lange batterijduur: 35 uur bij intensief gebruik en 70 uur in batterij besparende modus

Garmin Edge 1040

De Garmin Edge 1040 heeft ten opzichte van de voorgaande modellen verschillende nieuwe functies waar je gebruik van kunt maken. Deze functies zullen wij verderop uitgebreid beschrijven. Hieronder vind je een overzicht van de functies die je op de Garmin Edge 1040 kunt vinden. Enkele van deze functies laten jou zien hoe jouw lichaam reageert op trainingsinspanningen. Uiteraard vind je op de Garmin Edge 1040 Solar ook nog de functie “Opladen op zonne-energie”.

 • Multiband GNSS-technologie
 • Powerguide
 • Real-time inzicht in stamina
 • Cycling ability en parcoursvereisten
 • Eenvoudige setup

Garmin Edge 1040 kopen

Hieronder vind je een lijst met verschillende webwinkels die de Edge 1040 aanbieden in hun assortiment. De gegevens worden dagelijks opgehaald zodat je altijd op de hoogte blijft van de beste aanbiedingen en de laagste prijzen. Het laagst geprijsde artikel wordt bovenaan weergegeven.

Garmin Edge 1040 Bundle

Naast de losse fietscomputer heb je ook de Edge 1040 Bundle. Deze bevat naast de Edge 1040 ook meerdere accessoires zoals de HRM-Dual, snelheidssensor en cadanssensor. Zo heb je in één aankoop alles wat je nodig hebt.

€669,95
4 nieuw vanaf €669,95
Prijs gecheckt op 20 mei 2024 05:37
Amazon.nl

Slimmer trainen en beter presteren

Een aantal van de functies op de Edge 1040 zijn speciaal ontworpen om jou slimmer te laten trainen en uiteindelijk beter te laten presteren. Hierbij kan je denken aan de powerguide functie, real-time inzicht in stamina én in de cycling ability en parcoursvereisten.

Powerguide

In de powerguide vind je vermogensdoelen die worden aanbevolen. Hierdoor kan je tijdens een fietsrit makkelijk de inspanningen beheren.

Real-time inzicht in stamina

Met de functie real-time inzicht in stamina kan je tijdens een rit je inspanningsniveau volgen en monitoren. Deze gegevens kan je real-time bijhouden.

Cycling ability en parcoursvereisten

Deze functie (cycling ability en parcoursvereisten, meer info) kan je gebruiken om jouw sterke en zwakke punten als fietser te ontdekken. Hierdoor kan je je beter focussen op het verbeteren op verschillende punten om uiteindelijk een betere fietser te worden. Ook kan deze functie jou helpen om je beter voor te kunnen bereiden op een specifiek parcours.

Connectiviteit met de Garmin Edge 1040

Je kan de Edge 1040 aan meerdere apparaten koppelen. Hierbij kan je denken aan inReach toestellen die ook wel satellietcommunicatoren worden genoemd. Hiermee kan je ook in gebieden met een slechte of zelfs geen bereik berichten verzenden en ontvangen en een SOS-noodoproep verzenden. Handig in gebieden met afgelegen gravelpaden en mountainbikepaden. Ook is het apparaat makkelijk te koppelen aan de Varia lijn (met verschillende fietsverlichtingen). Bijvoorbeeld aan de Varia RCT715, een achterlicht inclusief camera en achteruitkijkradar.
De fietscomputer kan je ook verbinden aan een powermeter, sporthorloge of zelfs een Tacx indoor fietstrainer.

Mijn review en ervaring met de Garmin Edge 1040

Naam product: Garmin Edge 1040

Productbeschrijving: De Garmin Edge 1040 heeft ten opzichte van de voorgaande modellen verschillende nieuwe functies waar je gebruik van kunt maken.

Merk: Garmin

3.5

Samenvatting

Na het uitproberen van de Garmin Edge 1040, kan ik bevestigen dat dit model een indrukwekkende reeks functies biedt die elke fietser ten goede zullen komen. Hoewel het niet de zonne-energie oplaadfunctie heeft die de Solar versie biedt, biedt de Edge 1040 nog steeds een scala aan innovatieve functies.

De Multiband GNSS-technologie, Powerguide, real-time inzicht in stamina, en cycling ability en parcoursvereisten zijn allemaal nuttige functies die de fietservaring verbeteren. De Multiband GNSS-technologie zorgt voor een zeer nauwkeurige positiebepaling, wat een groot pluspunt is.

De compatibiliteit met inReach-toestellen en de Varia lijn van Garmin is ook een belangrijk kenmerk, omdat het zorgt voor connectiviteit, zelfs in afgelegen gebieden. Dit geeft een extra laag van veiligheid en gemoedsrust tijdens het fietsen.

Wat betreft de trainingsfuncties, de Powerguide, real-time inzicht in stamina, en cycling ability en parcoursvereisten zijn allemaal ontworpen om je te helpen slimmer te trainen en beter te presteren. Deze functies kunnen je helpen je inspanningen te beheren, je inspanningsniveau te volgen en te monitoren, en je sterke en zwakke punten als fietser te ontdekken.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de Garmin Edge 1040. Het is een geavanceerd fietsnavigatiesysteem dat een breed scala aan functies biedt om de fietservaring te verbeteren. Het is een waardevolle investering voor elke serieuze fietser.

Voordelen

 • Indrukwekkende reeks functies die de fietservaring verbeteren
 • Multiband GNSS-technologie zorgt voor nauwkeurige positiebepaling
 • Compatibiliteit met inReach-toestellen en de Varia lijn van Garmin voor connectiviteit, zelfs in afgelegen gebieden
 • Powerguide, real-time inzicht in stamina, en cycling ability en parcoursvereisten helpen bij slimmer trainen en beter presteren

Nadelen

 • Geen zonne-energie oplaadfunctie zoals de Solar versie
 • Mogelijk hogere prijsklasse in vergelijking met eenvoudigere fietsnavigatiesystemen
 • Specifieke nadelen kunnen afhankelijk zijn van individuele behoeften en voorkeuren

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...