Garmin Edge 1040 Solar: Fietsnavigatiesysteem met zonnecel

Garmin Edge 1040 Solar
€638,60
Cptrack.de
€669,00
Bol.com

In juni 2022 zijn de Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 gelanceerd. De Edge 1040 Solar is de eerste fietscomputer met navigatie die (ook) werkt op zonne-energie. Hij is namelijk voorzien van een Power Glass solar lens. Hiermee kan je de levensduur van de batterij tijdens het fietsen verlengen.

 • Met zonne-energie: Bij veeleisend gebruik tot 45 uur en in de batterijspaarstand tot 100 uur
 • Multi-band GNSS
 • MTB-Dynamica: Moeilijkheidsgraad en soepelheid

Garmin Edge 1040 Solar

Hét topmodel onder de fietsnavigatiesystemen van Garmin is de Garmin Edge 1030 Plus, dit model heeft nu een opvolger gekregen in de Garmin Edge 1040 Solar. Er zijn twee verschillende versies uitgebracht, namelijk de Edge 1040 en de Edge 1040 Solar. De Edge 1040 solar is het model dat kan zorgen voor een langere batterijduur door middel van zonne-energie.

De onderstaande functies zijn nieuw bij de Garmin Edge 1040:

 • Solar: Opladen op zonne-energie (Nieuw op een Garmin fietsnavigatiesysteem)
 • Multiband GNSS-technologie (Nieuw op een Garmin fietsnavigatiesysteem)
 • Powerguide
 • Real-time inzicht in stamina
 • Cycling ability en parcoursvereisten
 • Eenvoudige setup

Garmin Edge 1040 solar kopen

Ben jij van plan om de Edge 1040 solar te kopen (misschien wel als opvolger voor de Edge 1030 of de Edge 1030 Plus)? Bekijk dan de prijzen en webwinkels in de onderstaande lijst. Dagelijks worden de nieuwste prijzen opgehaald. Het laagst geprijsde artikel wordt als eerst weergegeven.

Edge 1040 Solar: Met oplaadfunctie op zonne-energie

De Edge 1040 Solar is een unieke fietscomputer. Met behulp van de Power Glass solar lens kan je de batterijduur van het fietsnavigatiesysteem namelijk verlengen. Wanneer je buiten aan het fietsen bent maakt deze lens gebruik van de kracht van de zon om te zorgen voor een langere batterijduur.

 • Batterijbesparende modus: Batterijduur tot 100 uur
 • Veeleisend gebruik batterij: Batterijduur tot 45 uur

Compatibel met inReach toestellen

De Garmin Edge 1040 is compatibel met de verschillende inReach toestellen zoals de inReach Mini 2. Hierdoor kan je ook in gebieden waar je slecht of geen bereik hebt (zoals afgelegen gravelpaden) contact maken met de buitenwereld. Zo kan je berichten ontvangen en verzenden en interactieve SOS-alarmen activeren. Zo combineer je een navigatiesysteem met een satellietcommunicator.

[product id= “2808”]

Multi-band GNSS technologie

De multi-band GNSS technologie zorgt ervoor dat jouw positie zeer nauwkeurig kan worden bepaald, ook in uitdagende omgevingen. Bij uitdagende omgevingen kan je denken aan plekken met een dichte begroeiing en een dicht bladerdek en in de stad tussen veel hoge gebouwen. Dit zijn precies de plekken waar je normaal gesproken een minder goede dekking en nauwkeurigheid hebt. De multi-band GNSS technologie vind je ook terug bij verschillende handhelds zoals de populaire Garmin GPSMAP 66sr.

Antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de Garmin Edge 1040 solar

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de Edge 1040 solar. Heb jij zelf nog vragen over dit fietsnavigatiesysteem? Misschien kunnen wij jou helpen om deze vraag of vragen te beantwoorden.

Wat is het verschil in batterijduur tussen de Garmin Edge 1040 solar en de Edge 1040?

In de batterijbesparingsmodus gaat de Edge 1040 70 uur mee. De Garmin Edge 1040 solar gaat maar liefst 100 uur mee in deze modus. Bij intensief gebruik is de batterijduur van de standaard versie 35 uur. De batterijduur van de solar versie is bij intensief gebruik 45 uur.

Garmin Edge 1040 solar kiezen of de Edge 1040?

Tussen de Edge 1040 en de Edge 1040 solar zit een verschil in batterijduur. Voor de solar versie (met een langere batterijduur) betaal je echter ook meer. De Edge 1040 Solar kost €749,99 en de standaard Edge 1040 kost 599,99. Je kan ook de Edge 1040 performance bundel aanschaffen voor €699,99.

Garmin Edge 1040 solar review: mijn eerlijke mening
4.5

Samenvatting

Na het testen van de Garmin Edge 1040 Solar, ben ik onder de indruk van de innovatieve functies die het biedt. Als opvolger van de Garmin Edge 1030 Plus, brengt de Edge 1040 Solar enkele opmerkelijke verbeteringen met zich mee. De mogelijkheid om op te laden met zonne-energie is een fantastische toevoeging die de batterijduur aanzienlijk verlengt, wat vooral handig is tijdens lange fietstochten.

De nieuwe functies zoals Multiband GNSS-technologie, Powerguide, real-time inzicht in stamina, en cycling ability en parcoursvereisten, zijn allemaal nuttige toevoegingen die de fietservaring verbeteren. De Multiband GNSS-technologie zorgt voor een zeer nauwkeurige positiebepaling, zelfs in uitdagende omgevingen, wat een groot pluspunt is.

De compatibiliteit met inReach-toestellen is ook een belangrijk kenmerk, omdat het zorgt voor connectiviteit, zelfs in afgelegen gebieden. Dit geeft een extra laag van veiligheid en gemoedsrust tijdens het fietsen.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de Garmin Edge 1040 Solar. Het is een geavanceerd fietsnavigatiesysteem dat een breed scala aan functies biedt om de fietservaring te verbeteren. Het is zeker een waardige opvolger van de Edge 1030 Plus en een waardevolle investering voor elke serieuze fietser.

Voordelen

 • Innovatieve toevoeging van zonne-energie oplaadfunctie verlengt de batterijduur tijdens lange fietstochten
 • Opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van de Garmin Edge 1030 Plus
 • Multiband GNSS-technologie zorgt voor zeer nauwkeurige positiebepaling
 • Powerguide, real-time inzicht in stamina, en cycling ability en parcoursvereisten verbeteren de fietservaring
 • Compatibiliteit met inReach-toestellen biedt connectiviteit in afgelegen gebieden

Nadelen

 • Mogelijk hogere prijsklasse in vergelijking met eenvoudigere fietsnavigatiesystemen
 • Specifieke nadelen kunnen afhankelijk zijn van individuele behoeften en voorkeuren
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie