Garmin Edge Explore: Geen topfavoriet van de redactie

Garmin Edge Explore
€168,00
€249,99
16 nieuw vanaf €168,00
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:32
Amazon.nl
€168,00
Coolblue.nl

De Garmin Edge Explore is net als de Garmin Edge Touring een fietscomputer die vooral geschikt is voor de recreatieve toerfietser. Je gebruikt deze fietscomputer voornamelijk om te navigeren.  Wanneer je op fietsvakantie gaat in Europa heeft deze fietscomputer een aantal handige functies, zo krijg je een melding wanneer er een scherpe bocht aan komt. Dit is natuurlijk ideaal tijdens het afdalen in de bergen.

  • 3 inch (extra groot) touchscreen
  • Accuduur tot 12 uur
  • ANT+ en Bluetooth koppeling
  • Route herberekenen

Garmin Edge Explore

Voor de toerfietsers is de Garmin Edge Explore goed geschikt. De navigatie werkt zowel on-road als off-road. Al kan je niet kiezen voor een wegrit of een mountainbikerit. Veel gebruikers zijn het erover eens dat dit misschien wel de fietscomputer is met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Zeker wanneer je de fietscomputer voornamelijk wil gebruiken om te navigeren en minder geïnteresseerd bent in de verschillende trainingsmogelijkheden die op de andere Garmin Edge fietscomputers wel te vinden zijn.

Aanbiedingen en prijzen Garmin Edge Explore

De Garmin Edge Explore wordt verkocht in verschillende webwinkels. Wij hebben de verschillende webwinkels die de Edge Explore aanbieden op een rij gezet. Hieronder kan je de prijzen vergelijken en zo makkelijk kiezen voor de laagste prijs of de beste aanbieding.

Kennismaken met de Garmin Edge Explore

Maak kennis met de Edge Explore via de onderstaande video.

Edge Explore koppelen

Je kan de Edge Explore aan verschillende apparaten en sensoren koppelen. Zo kan je de Edge Explore koppelen aan je smartphone. Hierdoor kan je gebruik maken van verschillende handige functies. Zo kan je instellen dat je tijdens de rit meldingen van je telefoon te zien krijgt op je fietscomputer. Met de LiveTrack functie kunnen vrienden en familie precies zien waar jij bent. Wanneer je valt kan de fietscomputer automatisch een bericht sturen naar jouw noodcontacten.

Ook kan je de Edge Explore koppelen aan verschillende sensoren, dit doe je via ANT+. Koppel de fietscomputer bijvoorbeeld aan een cadanssensor, Varia verlichting of hartslagmeter. Op de Edge Explorer krijg je ook de trainingsgegevens te zien die deze sensoren meten. Je kan deze fietscomputer niet koppelen aan een vermogensmeter.

Kaarten

Op dit fietsnavigatiesysteem vind je een vooraf geladen fietsnavigatiekaart van Europa. Tijdens het fietsen krijg je een duidelijke kaartweergave te zien. Wanneer je aan het fietsen bent krijg je een melding bij naderende scherpe bochten. Dit kan vooral handig zijn wanneer je aan het afdalen bent (bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie) ergens in Europa.

Veelgestelde vragen over de Garmin Edge Explore

Wil jij alles te weten komen over de Edge Explore? Lees dan de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over dit populaire fietsnavigatiesysteem.

Waarin verschilt de Edge Explore van andere Garmin fietscomputers?

De Garmin Edge Explore verschilt op meerdere punten van andere Garmin Edge fietscomputers. Eén van de grootste verschillen is dat deze fietscomputer echt is ontworpen voor de recreatieve fietser die tourritten maakt. De fietser die geïnteresseerd is in de navigatiefuncties en slechts enkele gegevens zoals afstand en snelheid wil zien tijdens de rit. Andere Garmin fietscomputers hebben vaak veel meer opties en functies voor de fanatieke wielrenner die zijn prestaties wil verbeteren. Zo krijg je geen hersteladvies en geen VO2 max meting.

Voor wie is deze fietscomputer geschikt?

Wij raden de Edge Explorer voornamelijk aan voor de recreatieve toerfietser.

Review van de Garming Edge Explorer
3.5

Samenvatting

De Garmin Edge Explore is een fietscomputer die vooral geschikt is voor de recreatieve toerfietser die voornamelijk gebruik wil maken van de navigatiefuncties. Dit fietsnavigatiesysteem heeft een batterijduur tot 12 uur. Het touchscreen van deze fietscomputer is extra groot (namelijk 3 inch) hierdoor heb je onderweg een goed zicht op de kaart en de route. Wanneer je een verkeerde afslag neemt gaat hij de route herberekenen. Ook al is deze fietscomputer zeer geschikt voor de toerfietser die op zoek is naar een computer met navigatiefuncties zouden wij toch eerder de Edge 530, 830 en 1030 Plus aanraden. Onder andere voor de langere batterijduur.

Voordelen

  • Geschikt voor recreatieve toerfietsers die voornamelijk navigatiefuncties nodig hebben
  • Batterijduur tot 12 uur
  • Groot 3-inch touchscreen voor een duidelijk zicht op kaart en route
  • Route herberekening bij het nemen van een verkeerde afslag

Nadelen

  • Niet zo geavanceerd als de Edge 530, 830 en 1030 Plus
  • Beperkte batterijduur in vergelijking met andere modellen

 
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie