Garmin Edge 530 review: ervaring na gebruik

Garmin Edge 530

De Garmin Edge fietscomputer serie bestaat op dit moment uit zes verschillende soorten fietscomputers. De Garmin Edge 530, 830 en 1030 Plus hebben de meeste gelijkenissen met elkaar. Zo kan je deze fietscomputers niet alleen gebruiken als navigatiesysteem, maar ook als trainingspartner. Voor de fanatieke fietser zijn er verschillende trainingsfuncties beschikbaar die jou kunnen helpen om goede progressie te boeken. De Garmin Edge 530 is de meest voordelige fietscomputer van de drie.

  • Batterijduur tot 20 uur
  • Navigatie terug naar de route of terug naar het startpunt
  • MTB Dynamica: Overzicht van mountainbikegegevens na een rit
  • 6 inch scherm
  • IPX 7 waterbestendig

Garmin Edge 530

De Garmin Edge 530 heeft qua functies veel gelijkenissen met de Edge 830 en de Edge 1030 Plus. Tussen deze drie fietscomputers zijn er slechts enkele (kleine) verschillen. In deze blog maak je kennis met de Garmin Edge 530.

Waar ik (Edwin) mijn fietsnavigatie heb gekocht

Ik heb mijn fietsnavigatie bij Decathlon in de webwinkel gekocht, nadat ik me eerst heel goed had ingelezen. Als tip wil ik je wel meegeven: weet je nog niet welke navigatie je wilt? Ga dan eens naar een lokale elektronica- of kampeerwinkel om informatie te vragen. Tevreden? Koop de navigatie daar meteen! Weet je het al wel en wil je online bestellen? Dan raad ik de volgende webwinkels zeker aan:

Klik op de button om naar de winkel te gaan. Tekst gaat hieronder verder.

Navigeren met de Garmin Edge 530

Fiets je met de Garmin Edge 530? Dan kan je rijden met vooraf geladen kaarten. Deze kaarten zijn inclusief de Trailfork routegegevens voor mountainbikers. Gebruik je de Trailforks app? Dan kan deze modus de splitsingen in de trail weergeven, net als een overzicht van waar je zit in het trailnetwerk. Met de ritspecifieke kaarten kan je in de bergen rijden, op verharde wegen maar ook op onverharde paden. Je kan via de Garmin Edge 530 een vooraf ingeladen route fietsen. Het is helaas niet mogelijk om een route via te fietscomputer te plannen. Voor het plannen heb je ook een smartphone nodig. Wel stuurt dit fietsnavigatiesysteem jou weer terug naar de route wanneer je verkeerd rijdt of wanneer je een omleiding moet volgen (off-course herberekening). Ook kan je makkelijk terug navigeren naar start. In de onderstaande video zie je precies hoe het navigeren met de Garmin 530 eruit ziet.

Smart functies van de Edge 530

De Edge 530 heeft verschillende smart functies. Je kan verbinding maken met andere apparaten via Bluetooth of WiFi. Zo zie je onderweg op je Edge 530 via smart notificaties of én welke berichten je binnen krijgt op je smartphone. Met behulp van LiveTrack kunnen vrienden en familie precies zien waar jij bent. Met Strava live segments wordt het een stuk makkelijker om jouw tijd te verbeteren op verschillende Strava segmenten. Met de nieuwe Find-My-Edge functie kan je jouw fietscomputer terugvinden als hij gestolen wordt of als je hem bent verloren. Ook aan veiligheid is gedacht. Wanneer je jouw fiets neerzet tijdens een pauze krijg je een melding op je smartphone als hij wordt verplaatst. Val je? Dan stuurt de Garmin Edge 530 automatisch een bericht naar de contactpersonen bij noodgevallen (tenzij je dit annuleert).

De Edge 530 voor mountainbikers

Net als de Edge 830 en de Edge 1030 Plus heeft de Edge 530 verschillende handige functies voor mountainbikers. Zij kunnen gebruik maken van de Trailforks app waardoor het navigeren tijdens het mountainbiken nog makkelijker en overzichtelijker is. Met de MTB Dynamics functie kan je alle mountainbikegegevens van de rit bekijken. Zo zie je hoe soepel je over het parcours fietste, hoe moeilijk de route was en kan je de details bekijken van de gemaakte sprongen. In de onderstaande video krijg je een inkijkje in de MTB Dynamics functie.

Veelgestelde vragen over de Garmin Edge 530

Wij hebben enkele veelgestelde vragen over de Garmin Edge 530 op een rij gezet. Hieronder vind je de antwoorden op deze vragen. Heb je zelf nog vragen over deze Garmin Edge fietscomputer? Stel je vraag dan via ons contactformulier!

Wat zijn de verschillen tussen de Garmin Edge 530 en de Garmin Edge 830

De keuze tussen de Edge 530, 830 en de 1030 Plus kan best lastig zijn omdat er zo veel gelijkenissen tussen deze modellen zijn. Twijfel je tussen de Edge 530 en 830? Eén van de verschillen is dat de Edge 830 beschikt over een touchscreen. Een ander verschil is dat je op de Edge 530 alleen vooraf ingeladen routes kan fietsen. Op de Edge 830 kan je ook een route laten maken, bijvoorbeeld door een adres in te voeren. Hier heb je dus geen smartphone voor nodig.

Welke sensoren kan je koppelen aan de Garmin Edge 530?

Je kan verschillende sensoren zoals een hartslagmeter, snelheidssensor en cadanssensor koppelen aan de Edge 530 fietscomputer, ook wanneer deze van een ander merk zijn dan Garmin. Het enige waar je op moet letten is of de sensor beschikt over ANT+ en/of Bluetooth.

Garmin Edge 530 review

Garmin Edge 530

Naam product: Garmin Edge 530

Productbeschrijving: De Garmin Edge fietscomputer serie bestaat op dit moment uit zes verschillende soorten fietscomputers. De Garmin Edge 530, 830 en 1030 Plus hebben de meeste gelijkenissen met elkaar.

Merk: Garmin

3.5

Samenvatting

De Garmin Edge 530 is qua functies vergelijkbaar met de Edge 830 en de Edge 1030 Plus. Net als de Edge 830 is de batterijduur 20 uur. Het grootste verschil met de Edge 830 is dat je op de Garmin Edge 530 alleen vooraf ingeladen routes kan fietsen. Tijdens fietsvakanties kan het juist handig zijn om een route te laten maken door een bepaald adres in te voeren, zonder dat je hiervoor een smartphone hoeft te gebruiken. Verder heb je op de Edge 830 ook een touchscreen.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...