Garmin Edge 830: populaire fietscomputer

Garmin Edge 830

De Garmin Edge fietscomputers zijn misschien wel de meest populaire fietscomputers op de markt. Veel gebruikers zijn het erover eens dat de Garmin Edge 1030 Plus de beste fietscomputer is op dit moment. Ook de Garmin Edge 830 verdient een plekje in de toplijst. Deze fietscomputer is qua prijs redelijk vergelijkbaar met de Wahoo ELEMNT ROAM.

  • Batterijduur tot 20 uur
  • Fietsalarm die een waarschuwing stuurt op je smartphone wanneer jouw fiets wordt verplaatst tijdens een stop
  • Koppeling mogelijk aan de Varia smart fietsverlichting.

Garmin Edge 830

De Garmin Edge 830 is een betaalbaardere Garmin fietscomputer dan de onbetwiste nummer 1 van dit moment, de Edge 1030 Plus. Qua functies is de Edge 830 ook écht een topmodel onder de fietsnavigatiesystemen. Zo kan je er goed mee navigeren, maar is het ook een ideale tool voor de fanatieke wielrenner die met verschillende trainingsfuncties aan de slag wil gaan.

Waar ik (Edwin) mijn fietsnavigatie heb gekocht

Ik heb mijn fietsnavigatie bij Decathlon in de webwinkel gekocht, nadat ik me eerst heel goed had ingelezen. Als tip wil ik je wel meegeven: weet je nog niet welke navigatie je wilt? Ga dan eens naar een lokale elektronica- of kampeerwinkel om informatie te vragen. Tevreden? Koop de navigatie daar meteen! Weet je het al wel en wil je online bestellen? Dan raad ik de volgende webwinkels zeker aan:

Klik op de button om naar de winkel te gaan. Tekst gaat hieronder verder.

Maak kennis met deze fietscomputer via video

In de onderstaande video krijg je meer uitleg over de Garmin Edge 830 en de verschillende functies waar deze fietscomputer over beschikt.

Navigeren met de Garmin Edge 830

Met de Garmin Edge 830 kan je navigeren over zowel verharde als onverharde wegen én in de bergen. Je krijgt op de fietscomputer te zien over hoeveel meter de komende afslag is en waar je dan heen moet. Wijk je van de route af, bijvoorbeeld door een omleiding? Dan wordt je weer terug gebracht naar de route. Ook kan je ervoor kiezen om terug naar het startpunt te navigeren. Op de fietscomputer kan je makkelijk ritten maken, dit doe je met behulp van het touchscreen. Kies voor van A naar B routes. Maak een rondrit in de Garmin Connect App (dan krijg je drie verschillende routes te zien waar je uit kunt kiezen) of importeer jouw eigen routes van bijvoorbeeld Strava of Komoot.

Gave functie: met de ClimbPro zie je welke bergen er komen in de route die je fietst. Ook zie je tijdens een klim een plaatje van de berg en waar jij je bevindt.

Trainings- en analysefuncties

Wil jij effectief trainen en vooruitgang zien tijdens jouw trainingen? Dan heb je naast de navigatiemogelijkheden waarschijnlijk ook interesse in een fietscomputer met verschillende trainings- en analysefuncties. De Garmin Edge 830 is om die reden ook geschikt voor de serieuze wielrenner die graag progressie wil boeken. Je kan gestructureerde workouts rechtstreeks naar de Edge fietscomputer sturen.

Na een rit krijg je veel statistieken te zien die je kan analyseren om de volgende trainingen eventueel aan te passen. Koppel de fietscomputer ook aan jouw powermeter, cadansmeter, rpm meter, hartslagband én meer om alle gegevens zo compleet mogelijk te maken. De Garmin Edge 830 Performance bundel is ideaal voor de fanatieke fietser.

Edge 830 voor de mountainbiker

Ga jij graag mountainbiken? Dan is het leuk om te weten dat de Edge 830 ook verschillende gegevens opslaat tijdens een rit die voor jou als mountainbiker erg interessant zijn. Grit houdt onder andere de hoek van de bochten in het parcours bij. Na de grit zie je aan de gritscores hoe moeilijk jouw mountainbikerit was. Hoe hoger de gritscore, hoe moeilijker de rit was.

Flow meet juist hoe soepel en gelijkmatig je over het parcours fietst. Ga jij soepel en consistent qua snelheid door de bochten? Dan krijg je een lagere flowscore. Wanneer je vaker tussendoor stopt of wanneer je snelheid erg wisselt, krijg je een hogere flowscore. Ook de sprongen die je maakt tijdens een mountainbikerit worden gemeten. Zo kan je achteraf bekijken wat de snelheid was, de afstand en de tijd in de lucht. Van deze combinatie wordt een bepaalde score gegenereerd.

Goed om te weten: In de wereldwijde kaarten die je kunt downloaden vind je ook de MTB-routegegevens van Trailfork. Je kan dan ook gebruik maken van de Trailfork app.

Onze mening over deze fietscomputer

Garmin Edge 830

Naam product: Garmin Edge 830

Productbeschrijving: De Garmin Edge 830 is een betaalbaardere Garmin fietscomputer dan de onbetwiste nummer 1 van dit moment, de Edge 1030 Plus.

Merk: Garmin

4

Samenvatting

De Garmin Edge 830 is een fietscomputer die zeer geschikt is voor verschillende typen fietsers. De navigatiemogelijkheden zijn ideaal voor de recreatieve toerfietser. Er zitten veel extra’s op voor de mountainbikers én ook de fanatieke wielrenner kan er alle kanten mee uit met de verschillende trainings- en analysemogelijkheden.

Als we toch een minpunt moeten noemen dan vinden een aantal gebruikers dat het even duurt voordat de fietscomputer de nieuwe route heeft berekend wanneer je een stukje verkeerd fietst.

Veelgestelde vragen over de Garmin Edge 830

Hieronder vind je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de Garmin Edge 830. Heb jij zelf nog vragen over dit fietsnavigatiesysteem? Laat dan gerust een bericht achter!

Welke Edge 830 bundels zijn er verkrijgbaar?

Naast de losse fietscomputer zijn er ook verschillende Garmin Edge 830 bundels verkrijgbaar. Zo kan je kiezen uit de MTB bundel met o.a. een extra siliconen beschermhoes en een speciale mount of de Performance bundel. De Performance bundel wordt ook wel de bundel met sensoren genoemd. Je krijgt bij de bundel een extra hartslagmeter en cadans- en snelheidssensoren.

Wat wordt de opvolger van de Garmin Edge 830?

Er zijn al geruchten dat de opvolger van de Garmin Edge 830 binnenkort op de markt wordt gebracht. De opvolger van de Garmin Edge 830 wordt de Garmin Edge 830 Plus. Het is zeer aannemelijk dat deze fietscomputer een langere batterijduur heeft, een groter geheugen en dat hij nog sneller werkt.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...