Wahoo ELEMNT ROAM review en ervaring na 1 jaar gebruik

Wahoo ELEMNT Roam review na 1 jaar gebruik - Foto eigen beheer

Wahoo heeft meerdere fietscomputers op de markt gebracht. Deze fietscomputers vallen allemaal onder de naam ELEMNT. Zo heb je naast de Wahoo ELEMNT ROAM ook de ELEMNT Bolt V2. De Elemnt Roam is de eerste Wahoo fietscomputer met kleurenscherm.

  • Back on Track functie
  • Kleurenscherm
  • Route met stapsgewijze aanwijzingen
  • GPX- en TCX routes inladen en routes via Strava, Komoot en Ride with GPS
  • WiFi, ANT+ en Bluetooth technologie

Wahoo ELEMNT ROAM

De Wahoo ELEMNT Roam is een veelzijdig fietsnavigatiesysteem voor verschillende typen fietsers. Zo kunnen wielrenners gebruik maken van de verschillende trainingsmogelijkheden en kunnen toerfietsers, mountainbikers en gravelrijders gebruik maken van de fietscomputer om te navigeren.

Waar te koop?

Wij kopen onze GPS, fietscomputers e.d. wisselend bij winkels die je in de winkelstraat ziet en online. Met name Decathlon en Amazon bieden deze artikelen tegen mooie prijzen aan. Twijfel je nog? Laat je dan goed adviseren bij een gespecialiseerde winkel!

Klik op de button om naar de winkel te gaan. Tekst gaat hieronder verder.

Kennismaken met deze fietscomputer via video

In de onderstaande video maak je kennis met de Wahoo fietscomputer. Je krijgt een inkijkje in de verschillende kenmerken van de Wahoo ELEMENT ROAM. Ook krijg je een korte uitleg van de functies waar je gebruik van kunt maken.

Navigeren met de Wahoo ELEMNT Roam

Navigeren met de Wahoo ELEMNT Roam is erg makkelijk door de stapsgewijze aanwijzingen die je krijgt tijdens het fietsen van de route. Zo zie je op het scherm precies over hoeveel meter je een afslag moet nemen. Ook kan je het geluid aanzetten. Wil je een route fietsen? Dan kan je ervoor kiezen om naar het startpunt te navigeren. Of je kan naar een ander punt op de route fietsen en daarvandaan de route verder volgen. Vrienden en familie kunnen jou via Live Track makkelijk volgen.

Handig om te weten: Er zijn gratis vooraf geladen kaarten beschikbaar van Europa, Noord-Amerika, Azië, Oceanië én Zuid-Amerika beschikbaar. Via wifi kan je nog meer kaarten downloaden, bijvoorbeeld die van Afrika.  

Back on Track functie

Is er op de route een omleiding of mis je een afslag die je had moeten nemen? Dan is er niks aan de hand! De back on track functie stuurt je automatisch weer terug naar de route. De route wordt blauw aangegeven totdat je weer op de juiste weg zit, dan wordt de route weer zwart. Zo weet je precies wanneer je weer op de oorspronkelijke route fietst.

Accuduur en opladen

De Wahoo ELEMNT Roam heeft een oplaadbare USB-batterij met een accuduur van 17 uur. Opladen gaat met behulp met de meegeleverde USB-kabel. Je hebt alleen nog een USB-poort nodig, bijvoorbeeld die van je smartphone.

ELEMNT Companion app

Via de ELEMNT Companion app kan je routes uploaden naar jouw fietscomputer. Ook kan je in de app instellingen aanpassen, trainingsschema’s configureren en sensoren koppelen. Wil je jouw trainingen automatisch synchroniseren met de trainingsapps die je gebruikt (denk aan Strava en Komoot)? Dan kan je dat ook via de ELEMNT Companion app instellen.

Tip: Heb je een fietstrainer van het merk Wahoo? Bijvoorbeeld een KICKR, KICKR CORE of KICKR SNAP. Dan kan je deze met behulp van de ELEMNT ROAM besturen in de niveaumodus, ERG-modus of routes & ritgeschiedenismodus. Bij deze laatste modus bestuurt de ELEMNT de KICKR en wordt de weerstand automatisch aangepast aan het hoogteprofiel van de route.

Veelgestelde vragen over de Wahoo ELEMNT Roam

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de Wahoo ELEMNT Roam. Heb je zelf nog vragen over dit populaire fietsnavigatiesysteem? Stel ze dan gerust aan ons!

Hoe kan je de Wahoo ELEMNT Roam instellen?

Het instellen van de Wahoo ELEMNT ROAM gaat eenvoudig via de ELEMNT Companion app. Er zijn online verschillende gebruiksaanwijzingen en stappenplannen te vinden die je kan gebruiken als hulp.

Hoe bevestig je de fietscomputer op de fiets?

Bij de fietscomputer krijg je twee verschillende mounts meegeleverd. Eén mount kan je bevestigen op je stuurpen en één op het stuur. Het monteren van de mount op de fiets is erg eenvoudig. Door de verschillende mounts is de fietscomputer makkelijk te bevestigen op iedere soort fiets. Zelfs op onze tijdritfiets met ligstuur hebben we de mount kunnen bevestigen.

Wahoo ELEMNT Roam review: onze mening na uitgebreid gebruik
Wahoo ELEMNT ROAM

Naam product: Wahoo ELEMNT Roam

Productbeschrijving: De Wahoo ELEMNT Roam is een veelzijdig fietsnavigatiesysteem voor verschillende typen fietsers. Zo kunnen wielrenners gebruik maken van de verschillende trainingsmogelijkheden en kunnen toerfietsers, mountainbikers en gravelrijders gebruik maken van de fietscomputer om te navigeren.

Merk: Wahoo

3.5

Samenvatting

De Wahoo ELEMNT ROAM wordt geprezen door zijn gebruiksgemak. Hij is makkelijk te bedienen en in te stellen, onder andere met behulp van de Wahoo ELEMNT app. Het navigeren gaat erg soepel en makkelijk. Wanneer je een omleiding moet volgen of een afslag mist word je met de Back on Track functie weer terug gestuurd naar de route. Helaas kan je op de fietscomputer zelf geen adres invoeren waar je naartoe wilt navigeren. Ook kan je de kaart niet breder maken of verschuiven zodat je eventuele andere routeopties kunt verkennen.

Voordelen

  • Gebruiksgemak: makkelijk te bedienen en in te stellen
  • Soepel en gemakkelijk navigeren
  • Back on Track functie stuurt je terug naar de route bij omleidingen of gemiste afslagen

Nadelen

  • Geen mogelijkheid om op de fietscomputer zelf een adres in te voeren voor navigatie
  • Beperkte kaartfunctionaliteit: kan de kaart niet breder maken of verschuiven voor het verkennen van andere routeopties


Categorie: Navigatie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...