GoPro Hero 9: review, advies en info

GoPro Hero 9
€269,00
7 nieuw vanaf €269,00
28 tweedehands vanaf €219,74
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:53
Amazon.nl
€269,00
€299,00
Coolblue.nl

De GoPro Hero 9 is de voorganger van de GoPro Hero 10. Veel gebruikers zijn het erover eens dat deze modellen niet eens zoveel uit elkaar liggen. Wil je liever gaan voor de iets voordeligere optie waarbij je niet bespaart op kwaliteit? Dan is de GoPro Hero 9 een uitstekende keuze.

 • Video’s in 5K met 30 fps
 • Scherm aan de voorzijde voor selfies en vlogs
 • Timelaps maken terwijl je beweegt
 • Live streaming functie

GoPro Hero 9

Dit model, de Hero 9, is iets groter zwaarder dan de voorgaande GoPro modellen. Het scherm aan de voorzijde en aan de achterzijde is iets groter dan bij de vorige modellen, zo zie je beter wat je aan het filmen bent. De Hero 9 lijkt in veel opzichten op de Hero 10 waar er tussen de Hero 8 en Hero 9 grotere verschillen zitten.

Kennismaking met de Hero 9

De Hero 9 weegt 159 gram, hij is hiermee groter en zwaarder dan de Hero 8. Hij heeft zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een scherm. Hier kan je goed op zien wat je aan het filmen (of fotograferen) bent. De HyperSmooth 3.0 zorgt voor de beeldstabilisatie.

GoPro Hero 9 prijsvergelijker

Hieronder hebben we de verschillende aanbieders van de Hero 9 op een rij gezet. Zo zie je snel en makkelijk waar je de Hero 9 voor de meest voordelige prijs aan kan schaffen. Dagelijks worden de prijzen aangepast zodat je altijd op de hoogte bent van de beste aanbiedingen.

Informatie over de GoPro Hero 9

Meer weten over de specificaties van de Hero 9? Lees hieronder alle informatie over deze action cam. Livestreamen tijdens een activiteit? Dat kan met de 1080P live streaming functie van de Hero 9! Met de GoPro Hero 9 maak je 20 megapixel foto’s. Aan de achterzijde vind je een touch-screen display waarmee je de GoPro kunt bedienen.

Batterijduur

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is de GoPro Hero 9 groter en zwaarder dan zijn voorgangers. Dit heeft verschillende voordelen. Zo is er ook meer ruimte voor een grotere accu waardoor hij ook langer mee gaat. De maximale batterij/accuduur is bij de Hero 9 120 minuten.

Stabilisatie

De HyperSmooth 3.0 beeldstabilisatie zorgt voor stabiele videobeelden. Ook worden trillingen hierdoor beperkt in de beelden.

Tip: Lees hier meer over de HyperSmooth 3.0 technologie. Het is overigens ook erg leuk om hier filmpjes over te kijken op YouTube.

Videoresolutie en framerate

Je kan met deze action cam in 5K filmen. Dit getal zegt iets over het aantal pixels. Hoe meer pixels, hoe meer details je kunt zien én hoe beter je de video achteraf kunt croppen (inzoomen). FPS staat voor frames per seconde. Dit zijn het aantal beelden die per seconden worden gemaakt. Deze beelden vormen samen de video. Hoe meer meer beelden er per seconde worden gemaakt, hoe vloeiender de video oogt. Je kan een video tot 8x Slo Mo filmen.

 • 5K – 30fps
 • 4K – 60fps
 • Full HD – 240fps
Go Pro Hero 9 review en onze mening
4

Samenvatting

Na het uitproberen van de GoPro Hero 9, kan ik zeggen dat dit model zeker indruk op me heeft gemaakt. Hoewel het iets groter en zwaarder is dan zijn voorgangers, biedt het een aantal opmerkelijke verbeteringen. Het grotere scherm aan zowel de voor- als achterzijde maakt het gemakkelijker om te zien wat ik aan het filmen ben. De HyperSmooth 3.0 beeldstabilisatie is een geweldige functie die zorgt voor stabiele videobeelden en trillingen minimaliseert.

Wat betreft de batterijduur, de grotere omvang van de Hero 9 heeft ruimte gemaakt voor een grotere accu, wat resulteert in een maximale batterijduur van 120 minuten. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van eerdere modellen.

Een ander hoogtepunt is de mogelijkheid om in 5K te filmen, wat zorgt voor zeer gedetailleerde beelden. De verschillende framesnelheden, tot 240fps in Full HD, zorgen voor vloeiende video’s en de mogelijkheid om tot 8x slow motion te filmen is een leuke toevoeging.

Voordelen

 • Groter scherm aan zowel de voor- als achterzijde voor gemakkelijker filmen en bekijken van beelden
 • HyperSmooth 3.0 beeldstabilisatie voor stabiele videobeelden en minimale trillingen
 • Grotere accu met een maximale batterijduur van 120 minuten
 • Mogelijkheid om in 5K te filmen voor zeer gedetailleerde beelden
 • Verschillende framesnelheden, waaronder tot 240fps in Full HD voor vloeiende video’s
 • Mogelijkheid tot 8x slow motion filmen

Nadelen

 • Iets groter en zwaarder dan eerdere modellen
 • Niet de nieuwste versie (opvolger is de GoPro Hero 10)
Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie