GoPro Hero 10: aanbiedingen en onze mening

GoPro Hero 10

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De GoPro Hero 10 is de nieuwste én beste action cam van GoPro die verkrijgbaar is op dit moment. Ten opzichte van de GoPro Hero 9 zijn er weer een aantal verbeteringen doorgevoerd. Echter blijft de Hero 9 óók een goede optie.

 • Waterdicht tot 10 meter diepte
 • Video’s in Ultra HD-resolutie
 • Foto’s van 23 megapixel
 • Stabiele foto’s en video’s

Prijs vergelijken van de GoPro Hero 10

Hieronder vind je de verschillende aanbieders van de GoPro Hero 10. Zo zie je in één oogopslag wat de beste aanbiedingen en prijzen zijn van dit model.

€279,00
3 nieuw vanaf €279,00
18 tweedehands vanaf €279,00
Prijs gecheckt op 20 mei 2024 05:37
Amazon.nl
€307,00
Bol.com
€469,00
Kamera-express.nl
€485,00
Kamera-express.nl
€499,00
Kamera-express.nl

GoPro Hero 10

Het nieuwste GoPro model is de GoPro Hero 10. De release datum van dit model is 15 september 2021. Vergeleken met de oudere modellen levert de GoPro Hero 10 betere prestaties. Zo werkt hij sneller door de betere en krachtigere processor, is de beeldkwaliteit beter en is hij lichter in gewicht. Toch is het verschil tussen de Hero 10 en de GoPro Hero 9 volgens veel gebruikers niet énorm groot. Wil je minder uitgeven? Dan kan je dus ook een kijkje nemen bij de GoPro Hero 9.

Kennismaking met de Hero 10

Wil jij weten waarom de GoPro Hero 10 bij ons op nummer 1 staat als beste action cam op dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke kenmerken van deze actie camera op een rij gezet. De nieuwe GP2-chip zorgt voor veel verbeteringen waardoor het touchscreen van de action cam sneller werkt en de GoPro vloeiendere beelden maakt.

Informatie over de GoPro Hero 10

Hieronder vind je meer informatie over de Hero 10.

Video

Hieronder vind je de kenmerken van de Hero 10 die passen bij de video’s die je met deze action cam kan maken.

 • Bij 2.7K kan je kiezen voor 8x slow motion
 • Bij 5.3K video’s kan je een foto maken van 15.8 megapixels
 • De horizon blijft recht, ook wanneer je de action cam 44 graden draait

Stabilisatie

Als je kijkt naar de specificaties van de GoPro die te maken hebben met de video’s die je kan maken, dan zie je dat GoPro gebruik maakt van de Hypersmooth 4.0 videostabilisatie. Deze videostabilisatie zorgt ervoor dat de beelden erg vloeiend zijn.

Videoresolutie en frame rate

Met de Hero 10 kan je 5.3K video’s maken met 60fps. 5.3K betekent dat de film maar liefst 7 keer meer pixels bevat als Full HD beeldkwaliteit. Op veel TV’s en beeldschermen kan je nu 4K video’s bekijken. Met een action cam is deze hoeveelheid pixels handig omdat je tijdens het na bewerken video’s kan croppen (inzoomen). Dit kan namelijk niet (of niet makkelijk) tijdens het filmen met de action cams.  

 • 5.3K 60fps
 • 4K 120fps
 • 2.7K 240fps

Naast de videoresolutie zie je ook nog andere cijfers met daarachter fps. Fps is de afkorting van frames per seconde, ook wel frame rate genoemd. Een video bestaat eigenlijk uit verschillende losse beelden (frames) die achter elkaar gezet worden. Hoe hoger de fps, hoe vloeiender de beelden afspelen. Omdat er maar kort licht op de sensor kan vallen, kunnen de beelden met een hoge fps ook sneller onderbelicht raken. 120 fps en 240 fps kan je gebruiken voor slow motion beelden.

Bundels en accessoires

Naast de losse GoPro action camera’s zijn er ook verschillende Hero 10 bundels die je aan kunt schaffen. Wij hebben de verschillende bundels voor jou op een rij gezet. Toch een losse GoPro aanschaffen? Vergeet dan niet om een goede SD kaart te kopen.

Mijn review en ervaring met de Hero 10
GoPro Hero 10

Naam product: GoPro Hero 10

Productbeschrijving: Het nieuwste GoPro model is de GoPro Hero 10. De release datum van dit model is 15 september 2021. Vergeleken met de oudere modellen levert de GoPro Hero 10 betere prestaties

Merk: GoPro

4.5

Samenvatting

Ik heb de kans gehad om de GoPro Hero 10 uit te proberen en ik moet zeggen dat het een indrukwekkende action cam is. Met betere prestaties en een aantal verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen, biedt de Hero 10 een uitstekende ervaring. Dankzij de krachtigere processor werkt de camera sneller en levert hij vloeiendere beelden. De beeldkwaliteit is ook merkbaar beter en het feit dat de Hero 10 lichter is geworden, maakt hem gemakkelijker mee te nemen tijdens avonturen.

Hoewel de Hero 10 zeker een upgrade is ten opzichte van eerdere modellen, is het verschil volgens veel gebruikers niet enorm groot in vergelijking met de GoPro Hero 9. Als je dus minder wilt uitgeven, kan het de moeite waard zijn om ook naar de Hero 9 te kijken. Wat betreft video-opnames, biedt de Hero 10 indrukwekkende mogelijkheden. Met resoluties tot 5.3K en verschillende frame rates, waaronder 8x slow motion bij 2.7K, levert hij scherpe en vloeiende beelden. De Hypersmooth 4.0 videostabilisatie zorgt ervoor dat je opnames stabiel zijn, zelfs tijdens bewegende activiteiten.

De camera wordt geleverd met handige bundels en accessoires om aan je behoeften te voldoen. Het is ook vermeldenswaardig dat de GoPro Hero 10 op dit moment als de beste action cam wordt beschouwd. Al met al is de GoPro Hero 10 een indrukwekkende action cam met verbeterde prestaties en functionaliteiten. Als je op zoek bent naar een krachtige camera voor je avonturen, is de Hero 10 zeker het overwegen waard.

Voordelen

 • Krachtigere processor voor snellere prestaties en vloeiendere beelden
 • Merkbaar betere beeldkwaliteit
 • Lichter ontwerp voor gemakkelijker meenemen tijdens avonturen
 • Indrukwekkende video-opname mogelijkheden met hoge resoluties en frame rates
 • Hypersmooth 4.0 videostabilisatie voor stabiele opnames tijdens bewegende activiteiten
 • Wordt geleverd met handige bundels en accessoires
 • Momenteel beschouwd als de beste action cam

Nadelen

Het verschil met de GoPro Hero 9 is volgens veel gebruikers niet enorm groot, dus als je minder wilt uitgeven, kan de Hero 9 een alternatief zijn.


Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...