Altra Lone Peak 7 trailschoen: review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Altra Lone Peak 7 trailschoenen zijn geschikt voor de lopers met een neutrale pronatie. Ze zijn geschikt voor het lopen van langere afstanden op een rustig tempo. De dragers van deze schoenen zijn positief over de veelzijdigheid ervan. Zo zijn het outdoor schoenen die ook gebruikt kunnen wandelen tijdens reizen, wandelen, klimmen en andere outdoor activiteiten.

 • Voor de neutrale loper
 • Zero-drop (hiel op hetzelfde niveau als de voorvoet)
 • Brede pasvorm voor extra ruimte voor de tenen

Over de Altra Lone Peak 7

De Altra Lone Peak 7 is het meest populaire model van alle Altra schoenen. Dit heeft onder andere te maken met de veelzijdigheid van de schoen. Altra heeft drie gepatenteerde FootShape-pasvormen, namelijk de Original, Standard en Slim. De Original is de breedste pasvorm, deze wordt ook gebruikt Bij de Lone Peak 7. Door deze pasvorm heb je veel meer ruimte bij je tenen. De schoen is verkrijgbaar in vijf verschillende kleurstellingen voor mannen en voor vrouwen.

MEEST POPULAIR

Altra Lone Peak 7

Veelzijdige schoen: Trailrunning, wandelen, reizen

Veel ruimte bij de tenen, brede schoen

Nieuwe buitenzool is duurzamer en zorgt voor meer grip

Altra Lone Peak 7 kopen

De Altra Lone Peak 7 is verkrijgbaar bij verschillende bekende webwinkels. Hierbij kan je denken aan All4running en Dutch Mud Men. Bij All4running hebben ze op dit moment de meeste keuze qua kleuren. Hieronder vind je een aantal van de beschikbare modellen en kleuren voor dames en voor heren. Wil je de gehele collectie bekijken? Dan kan je op de onderstaande links klikken.

>> Bekijk alle modellen bij All4running of Dutch Mud Men

Dames

Heren

Verbeteringen ten opzichte van de Altra Lone Peak 6

Vergeleken met de Altra Lone Peak 6 heeft de Lone Peak 7 een aantal veranderingen/verbeteringen ondergaan. Hieronder gaan we wat dieper in op de veranderingen. In de onderstaande video vind je ook een aantal verschillen tussen de Lone Peak 6 en de Lone Peak 7.

Bovenkant/stof van de schoen

Wanneer je kijkt naar de bovenkant van de schoen zal je zien dat de stof op een aantal punten een stuk zachter is dan bij het voorgaande model. Rond de tenen en de hiel werd bij de vorige schoen een stuk stevigere/hardere stof gebruikt om de tenen beter te kunnen beschermen op ruw terrein. Ook vind je bij de nieuwe schoen een TPU hielclip voor verbeterde hielondersteuning. De voet kan nog steeds goed verschillende richtingen op bewegen maar is wel stabieler. Dit zal je vooral op ruigere ondergronden merken.

Een verbeterde MaxTrac buitenzool

Dan komen we nu aan bij de belangrijkste verbetering bij deze schoen, namelijk de verbeterde MaxTrac buitenzool. Deze zorgt voor een verbeterde tractie onder de voet. Al eerder werd de MaxTrac buitenzool gezien als één van de beste trailrunningzolen op de markt. Deze biedt erg veel grip en dus meer vertrouwen tijdens het lopen. De vernieuwde buitenzool heeft een verbeterde tractie én biedt nog meer grip in natte omstandigheden. Ook is de nieuwe buitenzool nóg duurzamer dan zijn voorganger.

Bijgewerkte Altra EGO-tussenzool

Het Altra EGO-schuim op de tussenzool zorgt ervoor dat de schoen comfortabel is en de landing zacht. Dit alles zonder in te boeten op de responsiviteit en energieteruggave van de schoen.

Vergelijkbare modellen

Ben je op zoek naar een vergelijkbaar model trailrunning schoen? Dan zou je ook eens een kijkje kunnen nemen bij de onderstaande schoenen:

 • Medium breedte: Altra Outroad
 • Meeste demping van de schoenen: Altra Timp 4
 • Topo Athletic Pursuit
 • Altra Mont Blanc
 • Hoogst beoordeelde Altra schoen: Altra Superior 5
Onze mening over de Altra Lone Peak 7

Naam product: Altra Lone Peak 7

Productbeschrijving: De Altra Lone Peak 7 is het meest populaire model van alle Altra schoenen. Dit heeft onder andere te maken met de veelzijdigheid van de schoen.

Merk: Altra

4.5

Samenvatting

Door Altra wordt de Altra Lone Peak 7 benoemd als de best verkopende trailschoen binnen hun collectie. Dit zegt natuurlijk wel iets over de populariteit van de schoen. In andere reviews wordt er gesproken over de veelzijdigheid van de schoen. Naast trailrunningschoenen kan je de schoenen ook goed dragen als wandelschoenen en dagelijkse ‘sneakers’. Door de brede pasvorm is het ook een populaire schoen om te dragen tijdens het reizen (bijvoorbeeld in het vliegtuig).

Voordelen

 • Brede pasvorm bij de tenen
 • Duurzame buitenzool met veel grip
 • Veelzijdige schoen

Nadelen

 • Geen kunnen ontdekken tijdens gebruik nog

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...