Garmin inReach Mini 2, een uitgebreide review en ervaring

€356,71
€399,99
15 nieuw vanaf €341,00
Prijs gecheckt op 30 november 2023 08:15
Amazon.nl
€370,70
5 nieuw vanaf €370,70
Prijs gecheckt op 30 november 2023 08:15
Amazon.nl

De Garmin inReach Mini 2 is de kleinste en meest compacte GPS handheld van het merk Garmin. Dit model is in februari 2022 op de markt gebracht. Het is de opvolger van de Garmin inReach Mini die is uitgebracht in 2018.

 • Satellietcommunicator
 • Geen mobiel bereik? Maak gebruik van het inReach satellietabonnement!
 • Weegt slechts 100 gram en past goed in de hand

Garmin inReach Mini 2 prijzen en aanbiedingen vergelijken

Wil jij de kleinste en lichtste handheld GPS van dit moment aanschaffen? Dan kan je een kijkje nemen in de onderstaande lijst met aanbieders. Dagelijks worden de nieuwste prijzen opgehaald zodat je altijd op de hoogte bent van de beste deals.

De Garmin inReach Mini 2 is sinds kort ook verkrijgbaar bij Bever.

Er zijn ook verschillende accessoires verkrijgbaar die je kan gebruiken in combinatie met de inReach Mini 2.

Garmin inReach Mini 2: GPS handheld

De Garmin inReach Mini 2 is op de markt gebracht in februari 2022 en heeft verschillende verbeteringen ondergaan ten opzichte van zijn voorganger, de inReach Mini. Het is de kleinste, lichtste en meest compacte GPS handheld van Garmin. Het is een satellietcommunicator. Wanneer je in een gebied geen mobiel bereik hebt kan je er toch communiceren met vrienden en familie, noodoproepen sturen en navigeren wanneer je een maandelijks inReach satelliet abonnement hebt afgesloten.

inReach satellietabonnement

De inReach Mini 2 is een kleine en lichte satellietcommunicator. Kan je tijdens een wandeltocht in een onherbergzaam gebied geen verbinding maken met het mobiele netwerk? Dan kan je – wanneer je een maandelijks inReach satellietabonnement hebt afgesloten – toch gebruik maken van verschillende functies. In de onderstaande lijst vind je de verschillende functies waar je gebruik van kunt maken wanneer je geen mobiele telefoondekking hebt.

Let op: Om gebruik te maken van de functies tracking, SOS en berichten moet je vrij zicht op de lucht hebben. Dan heeft jouw toestel namelijk toegang tot de satelliet. Hoge gebouwen en bomen kunnen soms de satellietsignalen verstoren. Dit kan ten koste gaan van de batterijduur.

 • Interactief SOS bericht versturen naar het coördinatiecentrum van Garmin
 • Contact hebben met vrienden en familie door middel van tekstberichten (SMS en e-mail)
 • Verzenden en ontvangen van sms-berichten naar een ander inReach toestel
 • Locatie delen (ook met andere inReach toestellen)
 • Routes navigeren en tracken (MapShare compatibel met tracking)

Tekstberichten versturen en ontvangen

Met de Garmin inReach Mini 2 kan je tekstberichten versturen en ontvangen met je smartphone, ook wanneer je geen toegang hebt tot een mobiel netwerk. Om dit te kunnen doen heb je wel een inReach satellietabonnement nodig, de Garmin Earthmate app en je moet de Bluetooth verbinding aan hebben staan op je smartphone. In de onderstaande video zie je een stap-voor-stap uitleg voor het versturen van tekstberichten via je smartphone zonder verbinding met een mobiel netwerk.

Gewicht, grootte scherm en toestel

De Garmin inReach Mini 2 staat vooral bekend om zijn gewicht en grootte. Het is namelijk het kleinste en lichtste GPS handheld toestel van Garmin. Door zijn compacte formaat past hij tijdens het wandelen precies in je hand. Wij vinden dit toestel daardoor ook goed geschikt als navigatiesysteem voor trailrunning. Veel mensen klikken het toestel met behulp van een karabijnhaak aan hun wandelbroek. Deze karabijnhaak wordt meegeleverd wanneer je de inReach Mini 2 aanschaft.

Een aantal specificaties over gewicht en grootte van de inReach Mini 2 op een rij:

 • Gewicht: 100 gr
 • Grootte toestel: 5,17 x 9,90 x 2,61 cm
 • Schermgrootte: 1 inch (23 x 23 mm)
 • Schermresolutie: 176 x 176 pixels
Garmin inReach Mini 2
Garmin inReach Mini 2

Navigatie/GPS inReach Mini 2

De inReach Mini 2 beschikt over meerdere handige navigatiefuncties. Voordat we dieper op deze functies in gaan is het goed om te weten dat de inReach Mini 2 1000 verschillende waypoints kan opslaan, 100 courses en 200 activiteiten. Wanneer je in het bezit bent van een inReach satellietcommunicator kan je gebruik maken van de Garmin Earthmate app. Hieronder vind je een overzicht van enkele navigatiefuncties:

 • Navigeren met behulp van Tracback: Terug navigeren naar het startpunt van de route
 • Een opgeslagen route (koers) volgen
 • Makkelijk schuiven en zoomen op de kaart
 • Een kompaskoers instellen en volgen
 • Waypoints opslaan en naar waypoints navigeren

Batterijduur en opladen

Je kan de inReach Mini 2 opladen met behulp van de bijgeleverde USB-kabel. Aan de zijkant van de handheld vind je een beschermkap met daaronder een USB-poort. De levensduur van een batterij van een GPS handheld wordt bepaald door verschillende punten. Heb je een onbelemmerd zicht op de lucht? Dan gaat de batterij langer mee dan wanneer je loopt onder een gemiddeld bladerdek of dicht bladerdek. Ook de tijd van de trackinginterval heeft invloed op de batterijduur. Door deze invloeden kan je nooit precies benoemen hoe lang de batterijduur is. Wel is er vaak een overzichtje te vinden van de batterijduur bij verschillende trackingintervallen en bladerdekken. Hieronder vind je het overzicht:

Modus

Zeer gedetailleerde activiteitsregistratie en 10 minuten tracking verzendinterval

Standaard activiteitsregistratie en 10 minuten trackinginterval

Standaard activiteitsregistratie met tracking-verzendinterval van 30 minuten

Uitgeschakeld

Batterijduur

Vrij zicht op de lucht: Tot 5 dagen
Matig bladerdek: Tot 2 dagen

Vrij zicht op de lucht: Tot 14 dagen
Matig bladerdek: Tot 4 dagen

Vrij zicht op de lucht: Tot 30 dagen
Matig bladerdek: Tot 10 dagen

1 jaar

SOS functie gebruiken

Om een noodoproep te verzenden hoef je alleen de SOS knop aan de zijkant van de inReach Mini 2 in te drukken. Je hoeft niet bang te zijn dat je er per ongeluk op drukt. Op de knop zit een “klepje”, deze haal je eerst omhoog voordat je de SOS knop in kan drukken.

Veelgestelde vragen over de Garmin inReach Mini 2

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de Garmin inReach Mini 2. Heb je zelf een vraag over deze satellietcommunicator? Stel ons jouw vraag en wij gaan ons best doen om hem te beantwoorden!

Waar kan je de Garmin inReach Mini 2 kopen?

Er zijn verschillende webwinkels waar je deze Garmin satellietcommunicator kunt kopen. Zo kun je de inReach Mini 2 kopen bij Amazon en Bever. Wij verwachten dat deze Garmin in de toekomst ook verkrijgbaar is bij meerdere webwinkels. Bij Bol.com vind je nu alleen de Garmin inReach Mini.

Wat zijn de verschillen tussen de inReach Mini en de inReach Mini 2?

In veel opzichten is de inReach Mini 2 de verbeterde versie van de inReach Mini. Waar de Mini alleen verbinding kon maken met GPS maakt de Mini 2 verbinding met Multi-GNSS. Ook beschikt hij over de TracBack functie en is hij compatibel met de Garmin Explore app.

Garmin InReach Mini 2 review en ervaring van de redactie
5

Samenvatting

Na het testen van de Garmin inReach Mini 2, ben ik onder de indruk van de mogelijkheden van dit compacte apparaat. Het is de kleinste en lichtste GPS handheld van Garmin, wat het zeer handig maakt voor wandelen en trailrunning. Ondanks zijn kleine formaat, biedt de inReach Mini 2 een scala aan functies die zeer nuttig zijn in afgelegen gebieden zonder mobiel bereik.

Een van de belangrijkste kenmerken van de inReach Mini 2 is de satellietcommunicatie. Met een inReach satellietabonnement kan ik communiceren met vrienden en familie, noodoproepen sturen en navigeren, zelfs als er geen mobiel bereik is. Dit geeft me een extra gevoel van veiligheid tijdens mijn outdoor avonturen.

De navigatiefuncties van de inReach Mini 2 zijn ook indrukwekkend. Ik kan routes volgen, waypoints opslaan en navigeren, en een kompaskoers instellen en volgen. De TracBack-functie is bijzonder handig, omdat het me in staat stelt om terug te navigeren naar het startpunt van de route.

De batterijduur van de inReach Mini 2 is ook indrukwekkend, met een levensduur van maximaal 30 dagen bij matig bladerdek en een trackinginterval van 30 minuten. En de SOS-functie is gemakkelijk te gebruiken in geval van nood.

Al met al ben ik zeer tevreden met de Garmin inReach Mini 2. Het is een krachtig en compact apparaat dat ideaal is voor outdoor avonturen. Het biedt een scala aan functies die mijn veiligheid en navigatiegemak verbeteren, waardoor het een waardevolle aanvulling is op mijn outdoor uitrusting.

Voordelen

 • Kleinste en lichtste GPS handheld van Garmin, zeer handig voor wandelen en trailrunning
 • Satellietcommunicatie met inReach satellietabonnement voor communicatie en noodoproepen zonder mobiel bereik
 • Indrukwekkende navigatiefuncties, inclusief route volgen, waypoints opslaan en kompaskoers instellen en volgen
 • TracBack-functie voor eenvoudige navigatie terug naar het startpunt van de route
 • Lange batterijduur van maximaal 30 dagen bij matig bladerdek en trackinginterval van 30 minuten
 • SOS-functie voor noodgevallen

Nadelen

 • De letters op het scherm zijn wel wat klein
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie