Garmin handheld GPS: Series en modellen

Garmin handheld GPS

Een handheld GPS is een veelzijdig navigatie-apparaat om te gebruiken tijdens het wandelen, geocaching, trailrunning, hiken, zeilen én meer. De meeste handheld GPS apparaten zijn van het merk Garmin. Garmin heeft een assortiment met toestellen in verschillende prijscategorieën. De Garmin handheld GPS toestellen zijn onderverdeeld in verschillende series. Onder deze series vallen verschillende modellen. In deze blog vind je een uitgebreide beschrijving van de verschillende series en de modellen die onder deze series vallen.

Garmin handheld GPS

Wanneer je een Garmin handheld GPS aan wilt schaffen dan is het goed om te weten dat er verschillende series bestaan. Deze series hebben allemaal hun eigen kenmerken. Ook zeggen de series iets over de prijzen van de modellen binnen deze series.

Garmin handheld GPS
Veel Garmin handheld GPS modellen kan je gebruiken in onherbergzame gebieden

eTrex

De Garmin eTrex serie is de serie met de handheld GPS instapmodellen. Dit is ook de reden dat deze toestellen een stuk lager geprijsd zijn dan de modellen uit de andere series. Deze serie is de langstlopende serie van de Garmin handheld GPS modellen. De bediening van de eTrex toestellen gaat met behulp van knoppen. Eén van de belangrijkste verschillen van de eTrex modellen ten opzichte van de andere modellen uit de andere series is dat deze modellen minder routeringsmogelijkheden hebben. Ze hebben geen routeplanner en je kan geen verbinding maken met je smartphone.

inReach

Onder de inReach serie vallen de satellietcommunicatoren. De toestellen uit deze categorieën zijn ideaal wanneer je graag wandelt in onherbergzame gebieden waar je geen mobiel bereik hebt. Je gebruikt deze toestellen om te routes te volgen, maar ook om berichten te kunnen ontvangen en versturen, noodoproepen te verzenden, je live locatie te delen, weersvoorspellingen te bekijken en meer. Om van deze functies gebruik te kunnen maken wanneer je geen verbinding kan maken met een mobiel netwerk heb je een Garmin inReach abonnement nodig. Dit is een speciaal satellietabonnement.

De inReach serie bestaat nu uit de inReach Mini en de inReach Mini 2. Deze toestellen zijn de kleinste Garmin handheld GPS modellen. Ze wegen slechts 100 gram en passen precies in je hand. Het scherm is slechts 1 inch.

GPSMAP

De Garmin GPSMAP serie is een populaire serie. Vergeleken met de eTrex serie hebben deze toestellen een stuk meer mogelijkheden (zo kan je ze koppelen aan je smartphone). Ze zijn echter weer betaalbaarder dan de topmodellen uit de Oregon en Montana serie. Ze zijn robuust en groter dan de Garmin inReach Mini modellen. Alle modellen binnen de GPSMAP serie beschikken over een gedetailleerd kleurenscherm. Een aantal toestellen worden geleverd met Topo Active kaarten van Europa. De bediening van deze modellen gaat met behulp van de knoppen. Sommige gebruikers combineren een GPSMAP toestel met een Garmin inReach Mini model.

Oregon

Qua prijs liggen de toestellen uit de Oregon serie in de buurt van de prijzen van de modellen uit de GPSMAP serie. Veel experts benoemen vaak de Garmin handheld GPS modellen uit de Oregon en de Montana serie als de beste handheld modellen op de markt. De toestellen uit de Oregon serie hebben toegang tot internet en kan je koppelen aan je smartphone. Ook de toestellen uit de Oregon serie beschikken over een 8 megapixel camera. Dit vinden wij een hele gave extra functie.

Montana

Toestellen binnen de Montana serie zijn een stuk hoger geprijsd dan de modellen binnen de hierboven beschreven series. Het zijn de echte Garmin handheld GPS topmodellen. De meeste Montana modellen hebben enorm veel verschillende navigatiefuncties. Daarnaast kan je ze (net als de inReach modellen) gebruiken als satellietcommunicatoren. Met een inReach abonnement kan je daardoor ook in onherbergzame gebieden verbinding maken met vrienden en familie en een noodoproep verzenden. De Montana modellen hebben een vrij groot formaat. Hierdoor is het beeldscherm goed leesbaar maar zijn ze vrij log om mee te nemen tijdens het wandelen. Gaaf: Sommige Montana toestellen beschikken over een 8-megapixel camera waarmee je HD-foto’s kan maken met geotags. Je kan de Montana modellen niet koppelen aan je smartphone.

€562,00
€649,99
4 nieuw vanaf €562,00
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 05:57
Amazon.nl
€666,99
9 nieuw vanaf €649,00
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 05:57
Amazon.nl


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...