Garmin Instinct 2 review: Outdoor horloge met solar functie

Garmin Instinct 2

In samenwerking met Garmin mochten wij tijdens onze vakantie in de Ardennen de Garmin Instinct 2 Solar en de Garmin GPSMAP 66sr testen. Een populair outdoor horloge met verschillende handige functies voor outdoor liefhebbers zoals een extra lange batterijduur (mede dankzij de solar-functie), een robuust ontwerp, ABC-sensoren en toegang tot meerdere satellietsystemen.

Een eerste blik op het outdoor horloge

Wij verheugen ons er altijd op om de nieuwe Garmin producten uit te pakken en te bekijken. Zo ook bij dit horloge, de Garmin Instinct 2 Solar. Na het uitpakken ging hij meteen om mijn pols. Ondanks dat het horloge er stoer en robuust uit ziet is hij niet zwaar en niet abnormaal groot. Qua grootte is hij vergelijkbaar met mijn eigen horloge, de Garmin Forerunner 745. Hij is iets hoger door de iets opstaande rand om het scherm. Door deze rand is het horlogescherm tijdens outdoor activiteiten extra goed beschermd. Opvallend is het rondje schermpje rechtsboven op het grote scherm.
Het horloge wordt geleverd met een oplaadkabel.

opstaande rand Instinct 2
Hier zie je de opstaande rand die het scherm kan beschermen

De Garmin Instinct 2 Solar kopen (+ vergelijkbare modellen)

Er zijn verschillende modellen van de Garmin Instinct 2 verkrijgbaar. Hieronder hebben wij de verschillende modellen en edities op een rij gezet:

  • Standaard editie
  • Camo editie
  • Surf en Solar Surf editie
  • Instinct 2s en Instinct 2s Solar (een iets kleiner model 40 mm i.p.v. 45 mm diameter voor personen met smallere polsen)
  • Solar Tactical editie (met speciale tactische functies)
  • Instinct 2 dēzl Edition (Voor professionele vrachtwagenchauffeurs)

Wij hebben zelf de Instinct 2 Solar getest met een 45 mm diameter behuizing en een Power-Glass-lens die ervoor zorgt dat de batterij met zonne-energie wordt opgeladen waardoor de levensduur wordt verlengd. Dit model is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, namelijk Graphite, Mist Grey en Tidal Blue.

€248,97
€349,99
16 nieuw vanaf €248,97
Prijs gecheckt op 3 oktober 2023 08:28
Amazon.nl
€313,00
17 nieuw vanaf €313,00
Prijs gecheckt op 3 oktober 2023 08:28
Amazon.nl

Oplaadkabel

Hieronder vind je een aantal oplaadkabels die geschikt zijn om onder andere de Instinct 2 Solar op de laden. Ook zou je deze kabel kunnen gebruiken om een aantal andere Garmin horloge modellen op te laden.

Navigeren met de Garmin Instinct 2 Solar

Wanneer wij een nieuw Garmin horloge mogen testen zijn we altijd als een kind zo blij als er navigatiefuncties op te vinden zijn. Bij de Garmin Fenix 7 hebben wij gezien dat het navigeren tijdens een wandeling met behulp van het horloge perfect werkte. Wanneer we stilstonden en draaiden, draaide de pijl op het scherm mee in de juiste richting. Ook was dit horloge zeer geschikt om te gebruiken tijdens het geocachen. Uiteraard wilden we de verschillende navigatiefuncties van de Instinct 2 ook allemaal uitproberen. Op de Instinct 2 vind je veel dezelfde navigatiefuncties als op de Fenix 7. Zo kan je ook een eigen GPX route erop zetten en gebruiken. Toch is de Fenix 7 een stuk uitgebreider qua functies. Zo kan je ook handige plekken in de buurt vinden (denk aan supermarkten, tankstations, hotels en meer).

Navigatiefuncties
Overzicht van een aantal navigatiefuncties

Navigatiefuncties van de Instinct 2

  • Multi-GNSS ondersteuning (GPS, GLONASS en Galileo): Ideaal voor meer uitdagende omgevingen zoals in een stad met hoge bebouwing of in een bos met dicht bladerdek
  • TracBack Routes: Functie om via dezelfde weg terug te navigeren naar het startpunt.
  • Referentiepunt
  • Expeditie: Speciale stand om batterij te besparen

Garmin Instinct 2 Solar als outdoor horloge

Er zijn verschillende functies en kenmerken die maken dat de Garmin Instinct 2 een zeer geschikt outdoor horloge is. Naast dat de Instinct 2 een outdoor horloge is, kan je het horloge ook gebruiken als sporthorloge. Zeker wanneer je houdt van buitensporten zoals surfen.

ABC-sensoren

Een goed outdoor horloge beschikt over de ABC-sensoren. Dat zijn een Hoogtemeter, Barometer en een Elektronisch kompas met 3 assen. Deze sensoren vind je ook in het Garmin Instinct 2 horloge.

Een lange batterijduur

Bij een outdoor horloge is het ook belangrijk dat hij een lange batterijduur heeft. Wanneer je dagen op pad bent voor een expeditie of wanneer je lang buiten gaat sporten wil je niet zonder batterij komen te staan. Er is een speciale expeditie-functie waardoor je tijdens een meerdaagse tocht batterij kan besparen. Uiteraard heb je ook een veel langere batterijduur wanneer je kiest voor de Instinct 2 Solar. Wanneer je het horloge wilt opladen via zonne-energie moet je hem de hele dag dragen waaronder minimaal 3 uur per dag bij een lichtintensiteit van 50.000 lux. Voor de langere batterijduur met GPS moet je hem de hele dag buiten dragen met dezelfde lichtintensiteit. Doe je dit niet? Dan klopt ook de onderstaande batterijduur niet helemaal.

Stand

Batterijduur

Smartwatchstand

Maximaal 28 dagen of onbeperkt met zonne-energie

Batterijspaarstand

Tot 65 dagen of onbeperkt met zonne-energie

GPS

Tot 30 uur of 48 uur met zonne-energie

Maximale GPS-batterijmodus

Tot 70 uur of 370 uur met zonne-energie

GPS bij expeditie-activiteit

Tot 32 dagen of onbeperkt met zonne-energie

Voor sporters

Ook voor sporters is dit horloge ideaal. Er zitten namelijk veel verschillende functies op die je kunt gebruiken om jouw prestaties in de gaten te houden en te verbeteren. Het is goed om te weten dat je het horloge ook kunt dragen tijdens het zwemmen. Dit kunnen namelijk niet alle sporthorloges. Ben je echt specifiek op zoek naar een sporthorloge? Dan zouden wij toch voor een ander model kiezen dan de Instinct 2. Kijk bijvoorbeeld naar de Garmin Forerunner 745. Een sporthorloge die over alles beschikt wat je nodig hebt. Zoek je een goed sporthorloge die je ook kan gebruiken als outdoor horloge? Dan zouden wij – na onze test van de Fenix 7 en Instinct 2 – zeker aanraden om de Fenix 7 aan te schaffen. Voor ons het ultieme outdoor- en sporthorloge met de meeste functies. Echt een zeer compleet horloge.

Gezondheid

Naast het bijhouden van verschillende sporten kan het horloge ook in de gaten houden hoe het met jou gaat qua gezondheid. Hierbij kan je denken aan de slaapkwaliteit, de hoeveelheid stress die je ervaart op een dag, jouw energiereserves in de gaten houden en nog veel meer.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.