Ninglinspo wandeling in de Ardennen: De mooiste rivier in België

Ninglinspo wandeling

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wij hebben tijdens onze vakantie in Vielsalm, in de Ardennen, een aantal prachtige wandelingen gemaakt. De wandeling langs de Ninglinspo behoorde zeker tot één van de hoogtepunten! Deze wandeling is eigenlijk het mooist als het ook een beetje zonnig is en de zon tussen de bomen door op het water kan schijnen. Onze favoriete tijd van het jaar om er te gaan wandelen is toch wel de herfst met alle prachtige gekleurde bladeren.

Over de Ninglinspo

De Ninglinspo is de enige bergrivier in België. Dit maakt deze wandeling dan ook uniek. Wanneer je bij de Ardennen meteen denkt aan de mooiste beekjes en riviertjes met rotsen en keien dan zal je echt genieten van deze prachtige routes. In de zomer kan je in het water en onder het dichte bladerdek goed verkoeling zoeken op warme dagen. Kinderen vinden het prachtig om in het water bezig te zijn met het klimmen op de grote stenen.

Parkeren

Aan het begin van de wandeling vind je een parkeerterrein. Het parkeerterrein is niet enorm groot. Wij zijn rond half oktober vroeg gaan wandelen op een doordeweekse dag. Toen we terug kwamen na onze wandeling stond de parkeerplaats bijna helemaal vol (ook met een aantal schoolbussen). Wil je hier gaan wandelen en parkeren in het weekend of in één van de vakanties? Dan is het dus raadzaam om erg vroeg te gaan! Of om te kijken waar je anders zou kunnen parkeren, mocht de parkeerplaats vol zijn. Veel mensen parkeren de auto langs de N-weg. Dit is echter verboden en je kan er een boete voor krijgen! Je zou in één van de nabijgelegen dorpen kunnen parkeren en vanaf daar de bus kunnen pakken.

Parkeerplaats Ninglinspo

Wandelroutes

Er zijn meerdere wandelroutes uitgezet, van 3 tot 14 km. Zo is er voor ieder wat wils. Het is slim om er rekening mee te houden dat je veel moet klimmen en klauteren over boomwortels en dergelijke. De wandelingen zijn dus best pittig en je kan zelfs bij de wandeling van 3 km langer onderweg zijn dan je misschien van tevoren had bedacht. Neem dus voldoende eten en drinken mee voor onderweg! Ook de langeafstandwandelroute van Monschau naar Aarlen (de GR15) loopt langs de Ninglinspo. Het kan erg druk zijn op de wandelroutes langs de Ninglinspo. Wil je niet in een soort file van mensen terecht komen? Probeer dan extra vroeg te gaan wandelen! Nog een voordeel is dat je dan waarschijnlijk ook makkelijker een parkeerplek te vinden.

Parkeerplaats Ninglinspo
Informatiebord op de parkeerplaats

Categorie: Europa reizen, Hiken

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...