Hammerhead Karoo 2 fietscomputer: Nieuw

De Hammerhead Karoo fietscomputer is erg in opmars, in maart komt de Hammerhead Karoo 2 op de markt. Het merk mag dan misschien minder bekend zijn dan bijvoorbeeld Garmin of Wahoo, qua kwaliteit doet hij zeker niet onder voor de fietscomputers van die merken. Ook op verschillende social media kanalen zie je deze fietscomputer regelmatig voorbij komen. Maar wat maakt deze fietscomputer nou zo bijzonder? Dat lees je in deze blog.

Update: De Hammerhead Karoo 2 kopen? Dat kan éindelijk via deze link!

Hammerhead Karoo 2

Wanneer je nu een pre-order plaatst voor de Hammerhead Karoo 2, dan ontvang je hem in februari. In maart komen de Karoo 2 fietscomputers in de winkel en kan je de Hammerhead Karoo 2 direct kopen. Je mag deze fietscomputer 45 dagen uitproberen. Bevalt hij niet? Dan mag je hem gratis terugsturen en krijg je al je geld terug. De verzendkosten in (onder andere) Europa zijn gratis. Op de officiële website zie je dat het merk veel aandacht besteed aan de communicatie met de gebruikers en dat ze veel support bieden.

Kenmerken Hammerhead Karoo 2

Prijs: €398,95

De Hammerhead Karoo 2 is een all-round fietscomputer die op veel vlakken kan concurreren met fietscomputers van bekendere merken. Het scherm is stof- en waterdicht (IPX67). Daarnaast bestaat het touchscreen uit glas dat krasbestendig is en een matte afwerking heeft waardoor het kleurenscherm leesbaar is in alle lichtomstandigheden. Een speciale lichtsensor zorgt ervoor dat de schermhelderheid automatisch wordt aangepast. Je kan de Karoo 2 naast het touchscreen ook bedienen met de vier knoppen. Het is een gebruiksvriendelijke fietscomputer met een goed zichtbaar en leesbaar scherm. De fietscomputer weegt 131 gram en de mount 36 gram. De inhoud van de fietscomputer is 32 GB en 26 GB is gereserveerd voor het opslaan van kaarten.

Batterij Karoo 2

De fietscomputer heeft een 2500 MAh batterij die je via een USB kabel kan opladen. In ongeveer 3 uur is de batterij volledig opgeladen. Wil je de batterij snel opladen? Dan kan je hem in 30 minuten opladen van 0% naar 30%. Met een volledig opgeladen batterij kan je 12 uur fietsen.

Verbinding en navigatie

Je kan deze fietscomputer gebruiken met GPS, GLONASS, Beidou en QZSS om te navigeren. Met Bluetooth en ANT+ kan je de Hammerhead Karoo 2 ook koppelen aan andere sensoren of aan je smartphone. Ook kan je de Karoo 2 koppelen aan de WiFi voor software updates, het downloaden van kaarten en het uploaden van ritten die je hebt gemaakt. De ingebouwde barometer en temperatuursensoren verzamelen de data van de temperaturen en de stijgingspercentages en hellingen in de rit.

Routes synchroniseren en koppelen aan apps

Je kan de Hammerhead Karoo 2 koppelen aan meerdere applicaties zoals Strava en TrainingPeaks, Komoot, Ride With GPS en MTB Project. Met de Karoo Route Grab Chrome extensie kan je routes toevoegen aan jouw fietscomputer. Je kan ook routes uploaden naar de Karoo 2, dit moeten GPX, FIT, TCZ, KML en KMZ bestanden zijn. Er zijn zes verschillende kaartopties waar je uit kunt kiezen. Deze krijg je te zien tijdens de rit. Je kan ook kiezen welke gegevens je tijdens de rit wilt zien. Bijvoorbeeld hartslag, hoogte en/of vermogen.

Routes Hammerhead Karoo 2

Je kan makkelijk en snel een route creëren op de Karoo 2. Hiervoor hoef je alleen een adres te zoeken of een plaats te selecteren. Het is ook mogelijk om verschillende plaatsen vast te “spelden” en op te slaan op de kaart. De routes zijn inclusief turn-by-turn navigatie, ook kan je het hoogteprofiel zien. Met de Karoo chrome extensie kan je routes van verschillende websites rechtstreeks naar de fietscomputer sturen. Het is ook mogelijk om routes te synchroniseren van trainingsapplicaties zoals Strava, Komoot, Ride with GPS en MTB Project. Tijdens de rit kan je jouw live locatie delen en mailen of sms-en. Hierdoor kunnen mensen zien waar je bent. Je kan kiezen voor gravel-, weg- of mountainbikeroutes. Wil je de route naar huis zien? Dan kan je gebruik maken van de Return Home optie.

Trainen met de Karoo 2

Met de Karoo 2 fietscomputer kan je gebruik maken van de trainingsplannen van de trainingsapplicatie TrainingPeaks. Je kan zowel buiten als op de fietstrainer gebruik maken van de verschillende trainingen. Dit kan wanneer je de fietstrainer via ANT+ of Bluetooth koppelt aan de fietstrainer. De hartslagzones en vermogenszones kan je handmatig instellen of laten berekenen met behulp van FTP en de maximale- en rusthartslag. Na de training kan je alle trainingsgegevens bekijken.

Meer populaire fietscomputers

Bekijk hieronder meer populaire (en vergelijkbare) fietscomputers van merken zoals Wahoo en Garmin.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie