Mooiste fietsroutes langs de bollenvelden

Mooiste fietsroutes langs de bollenvelden

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In deze periode staan de tulpen alweer volop in bloei en kan je de mooiste fietsroutes langs de bollenvelden volgen. Deze periode loopt van midden april tot begin mei. Uiteraard kan je met de auto verschillende routes volgen maar leuker is het om met de fiets een mooie route te rijden! Wist je trouwens ook al dat er op meerdere plekken in Nederland tulpenvelden in bloei staan? Niet alleen rondom Lisse en het Keukenhof vind je deze velden, ook in Flevoland en op Goeree Overflakkee kan je op ontdekkingstocht gaan. Bekijk de mooiste fietsroutes langs de bollenvelden.

Routes in de Bollenstreek bij Lisse

De meest bekende bollenstreek is uiteraard bij Lisse. Hier komen ook de meeste toeristen naartoe om (onder andere) de Keukenhof te bezoeken. Een klein voordeel aan de coronatijd is dat het nu ook iets rustiger is in deze streek. Zeker wanneer je hier een keer op een doordeweekse dag gaat fietsen is het een stuk rustiger dan normaal in deze periode. Je kan online meerdere routes in deze omgeving vinden. Wij hebben alvast een paar routes op een rij gezet die je zo op jouw fietscomputer/fietsnavigatiesysteem kan zetten. Deze bollenvelden vind je rond de dorpen Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom. Dit is één van de mooiste fietsroutes langs de bollenvelden.

Tip: Fiets een stuk door de duinen en plan een stop bij de strandopgang Langervelderslag voor een kop koffie en een punt appeltaart. Of eet een heerlijk ouderwets patatje bij Benny’s Friet (Ruigenhoekerweg 1, De Zilk)

Tulpenroute Flevoland

Ook in Flevoland kan je tussen de tulpenvelden fietsen. In de Noordoostpolder zijn zelfs de meeste tulpenboerderijen te vinden van heel Nederland. Let op: Op de website tulpenrouteflevoland.nl vind je het laatste nieuws over de tulpenroute Flevoland. Zo vind je hier bijvoorbeeld de data wanneer de tulpenvelden in bloei staan. Soms kan het iets langer duren voordat de velden in bloei staan (bijvoorbeeld wanneer het kouder weer was dan normaal). Bij Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen en Fruithal Smits in Zeewolde kan je tulpen plukken. Op de eerder genoemde website vind je vier verschillende fietsroutes in de buurt van Dronten, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde.

Bollenroute Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is een eiland dat ligt in het zuiden van de provincie Zuid-Holland. Je vindt dit eiland boven de Zeeuwse eilanden. Ook op dit eiland vind je veel verschillende tulpenboeren. Plan je een fietstocht? Zorg dan dat je zeker in de gebieden rond Middelharnis, Dirksland en Oude- en Nieuwe-Tonge komt, of neem één van deze plaatsjes als startpunt.

Tulpenvelden in Noord-Holland

Misschien wel de minst bekende plek waar je tulpenvelden tegen kan komen is in Noord-Holland. Om precies te zijn in de Kop van Noord-Holland. Hier vind je de mooiste tulpenvelden tussen de plaatsen Hoorn en Medemblik. In Breezand, een plaatsje niet ver van Den Helder vind je het grootste bollenveld.

Zeeuws Vlaanderen tulpenroute

Niet alleen in het zuiden van Zuid-Holland tegen Zeeland aan vind je prachtige bloembollenvelden. Ook in Zeeuws Vlaanderen kan je tulpenroutes fietsen. In dit gebied liggen de meeste bollenvelden in de buurt van Graauw en Lamswaarde. Tussen deze twee plaatsen kan je over een dijk rijden (of van Lamswaarde naar Absdale) Je komt dan langs veel bloeiende tulpenvelden. Ook rond de plaatsen Nieuw Namen of Clinge vind je prachtige bloemenvelden. Bij Pluktuin La Fleur kan je zelf bloemen plukken. Deze bloemenpluktuinen vind je in Zeeland, West-Brabant en Oost-Vlaanderen.

Mooiste fietsroutes langs de bollenvelden

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...