Koken op de camping: Handige kookboeken

koken op de camping

Ga je op de camping koken? Dan moet je er natuurlijk rekening mee houden dat je beperktere middelen in de keuken hebt. Dat is ook de reden waarom camping maaltijden vaak een stuk eenvoudiger zijn. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat de maaltijden dan ook minder smaakvol zijn, je kan nog steeds de lekkerste gerechten op tafel zetten.

Bekijk ook onze camping kooktoestellen koopgids en meer boeken en boekreviews op boekendief.nl

Het campingkookboek – Tiff Easton

In dit campingkookboek vind je 85 gerechten die je kan bereiden met een gasbrander, een barbecue én een open vuur, ideaal voor wanneer je wilt koken op de camping. Naast een eenvoudige beschrijving van de recepten vind je ook handige boodschappenlijstjes en tips voor het koken in de buitenlucht. De gerechten zijn onderverdeeld in vier verschillende categorieën. Zo vind je recepten voor tijdens een weekendje weg, op het strand, op het platteland en tijdens festivals & feesten. Voor op het strand vind je bijvoorbeeld een lekker recept voor het maken van vruchtenspiesjes met een bijzondere munt-zwartepepersiroop.

Het campingkookboek

★★★★★
9,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

Billydishes – Carlo & Linda Vingerling

Ben je op zoek naar inspiratie voor snelle en makkelijke recepten, boodschappenlijstjes, campings en wandel- en fietsroutes? Dan is het boek van Carlo en Linda zeker wat voor jou! Een culinaire reis door Nederland.

Billydishes

★★★★★
42,95
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

500 campinggerechten – Ali Ray

Misschien ken je de kookboeken uit de 500 serie wel. Hier zijn er ontzettend veel op de markt met verschillende onderwerpen, waaronder 500 eenpansgerechten (ook ideaal voor op de camping). In dit boek vind je 500 campinggerechten die je kunt koken op een campinggasstel, in een grillpan of op een barbecue. Je vind in dit boek recepten voor het ontbijt, lunch, avondeten en toetjes. In de gerechten wordt er gebruik gemaakt van eenvoudige ingrediënten. Ook heb je slechts minimale voorzieningen nodig om de lekkerste maaltijden op tafel te zetten.

500 campinggerechten

★★★★★
10,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

Campingbroekzakkookboekje – Liane Volgers

Liane Volgers heeft verschillende Campingbroekzakkookboekjes op de markt gebracht. Dit zijn kleine kookboekjes met een rijke inhoud. In de boekjes vind je boodschappenlijstjes en 21 recepten met een beschrijving van de bereidingswijze. Je hebt een campingbroekzakkookboek voor kamperen met (veel) vrienden, kamperen met (wegwerp) BBQ, kamperen in Oekraïne en Polen en kamperen in Frankrijk.

Smakelijk kamperen – Petra Knoth

In het boek Smakelijk kamperen vind je meer dan 55 recepten. Je leert door dit boek hoe je kan koken met weinig keukenspullen én ingrediënten en met een beperkte ruimte. In het boek vind je recepten zoals een couscoussalade met amandelen, een panpizza met tomatensaus, een hartige pannenkoek met spinazie en een speciale campingcurry. De recepten kan je maken op één of twee pitjes. In het boek lees je ook over kampeerervaringen en de lekkerste gerechten van een aantal BN’ers.

Smakelijk kamperen

★★★★★
16,50
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

Koken uit je rugzak – Philpott D.

In het boek “Koken uit je rugzak” vind je recepten voor de echte reiziger die al wandelend, met de fiets, kano of te paard aan het rondtrekken is. Je leert meer over branders, kookgerei en een lichtgewicht uitrusting. Ook het opzetten van een openluchtkeuken, vergaren van vers water én het drogen van voedsel komen aan bod in dit boek. Verder vind je in het boek meer dan 80 heerlijke en gezonde en voedzame gerechten.

Koken Uit Je Rugzak

★★★★★
33,90
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie