Kona Sutra – Veelzijdige toerfiets

Kona sutra fiets

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte bikepacking fiets zal je regelmatig de Kona Sutra voorbij zien komen. Ook op social media kanalen zoals op Facebook wordt deze fiets vaak benoemd in bikepacking-groepen. De Kona Sutra is een klassieke en veelzijdige toerfiets.

Over het merk Kona

Sinds het eind van de jaren tachtig is het merk KONA al actief op het gebied van de productie van fietsen. Het bedrijf is Canadees-Amerikaans. In het begin werden er voornamelijk hardtails en Full Bikes gemaakt voor Downhill-gebruik. Tegenwoordig zijn modellen zoals de KONA Sutra enorm populair. Dit model oogt als een kruising tussen een mountainbike en een racefiets. Ook op onverharde paden kan je daarom genieten van het comfort dat de fiets biedt.

De Kona Sutra

Het merk Kona beschrijft de Sutra als een zeer veelzijdige fiets. Zo rijdt de fiets lekker op asfalt en gravelpaden, maar ook op singletracks en in het bos (mits het een beetje droog weer is). Als het nat is kan het zijn dat je iets minder grip hebt op de weg dan op een mountainbike. Hij is comfortabel genoeg om lange fietstochten mee te maken en daardoor erg geschikt voor bikepacking of fietsvakanties. Bij veel winkels wordt deze fiets ook wel omschreven als de beste toerfiets in deze prijscategorie. Je krijgt bij de aankoop van deze fiets een achterdrager en spatborden. Ook zou je op de fiets makkelijk een voordrager kunnen monteren.

Kona Sutra kopen

Er zijn verschillende fietsen van dit merk online verkrijgbaar. Bekijk hieronder een aantal verschillende oudere en nieuwe modellen.

Het frame

Het frame van de Kona Sutra is gemaakt van stalen chromoly. Ondanks dat er geen licht materiaal als  carbon is gebruikt, is dit frame toch vrij licht. Het voordeel is dat dit frame door het gebruikte materiaal wel tegen een stootje kan. Een stalen frame biedt vaak net wat meer demping en comfort dan fietsen gemaakt van een ander materiaal.

Meer kenmerken van de Kona Sutra

De fiets heeft hydraulische schijfremmen, en de fiets is afgemonteerd met SRAM Rival 1×11 en een enkel voorblad. Doordat het een 36-tands voorblad is met een 10-42 cassette achter kan je ook makkelijk schakelen voor kleine en pittige klimmetjes. De banden zijn zo’n 50 mm breed en zijn geschikt voor stukken onverhard, denk aan gravelpaden. Ten opzichte van de echte mountainbikebanden rijden deze banden wel fijner op het asfalt.


Categorie: Bikepacking

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...