Trekking tent voor in de herfst en winter

Trekking-tent-voor-in-de-herfst-en-winter

Wanneer wij alle foto’s zien van bikepacking tochten zouden we eigenlijk het liefst meteen op de fiets willen stappen en weg willen rijden. Hoe meer we op – onder andere – social media prachtige beelden en reisverhalen langs zien komen hoe meer reiskriebels. Natuurlijk is het wel een stuk kouder rond deze tijd van het jaar. Maar met de juiste uitrusting zou het moeten lukken! Ben je op zoek naar een trekking tent voor in de herfst en winter? Lees dan snel verder!

Wat is een trekking tent?

Een trekking tent is een tent voor iedereen die op een trektocht gaat. Vaak worden deze tenten gebruikt door wandelaars, motorrijders of fietsers. Trekking tenten hebben zo hun eigen kenmerken die de tenten geschikt maken voor dit doel. Zo zijn de tenten vaak makkelijk op en af te zetten. Ook zijn ze licht en klein op te bergen. Er zijn verschillende soorten trekking tenten zoals tunnel- en koepeltenten en hybride tenten. De tenten zijn verkrijgbaar met en zonder voortent. Hieronder vind je een lijst met verschillende merken die trekking tenten aanbieden.

Hilleberg
Vango
Jack Wolfskin
Vaude
Nigor
Coleman
Exped
Fjällräven

Kampa
MSR
Nemo
Nomad
Nordisk
Robens
The North Face

Hoe kies je de juiste trekking tent voor in de herfst en winter?

Als je een trekking tent wilt uitkiezen voor in de herfst en winter is het belangrijk om een 4-seizoenentent uit te kiezen. Deze tent moet ook gebruikt kunnen worden tijdens koud weer met harde wind (en misschien zelfs sneeuwval). Een 3-seizoenentent kan ook gebruikt worden bij hevige regenval. Wanneer je wilt kamperen als het flink regent is het belangrijk om te kijken naar de waterkolom van de gebruikte stoffen. Hier gaan we in een ander artikel dieper op in. Uiteraard is het ook slim om een warme slaapzak en een goede wintermat te kopen. Zeker een wintermat is geen overbodige luxe omdat er veel kou van de grond af komt.

Trekking tenten voor in de herfst en winter

Wij hebben enkele 3- en 4-seizoenen tenten op een rij gezet. 3-seizoenen tenten bieden bescherming tegen wind en regen en zijn vaak wat lichter dan de 4-seizoenen tenten. De 4-seizoenen tent is geschikt voor de echte diehard kampeerder die je ook beschermen tegen storm, zware sneeuwval hagel en ijzel. Handig om te weten: De 4-seizoenen tent is vaak te warm en zwaar voor gebruik in de zomer. Bij milder herfst en winter weer kan je daarom beter kiezen voor een 3-seizoenen tent.

3-seizoenen tenten

TREK 900 ULTRALIGHT – Decathlon

Gewicht: 1,75 kg
Afmetingen: 39x12x11
Prijs: €199,99
Waterkolom buitentent: 2000 mm
Grondzeil binnentent waterkolom: 3000 mm

De Trek 900 Ultralight is een trekking tunneltent van de Decathlon. Deze tunneltent is erg licht en compact en je kan de tent snel opzetten en afbreken, de binnentent is al ingehangen. De tent is uitgebreid getest en is bestand tegen wind van 70 km/u. Decathlon raadt aan om er een grondzeil type reddingsdeken bij te kopen om de tent te beschermen tegen weersomstandigheden en de grond.

Tunneltent voor trekking 3 seizoenen trek 500 grijs/oranje 4 personen

249,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 20 september 2023 23:24

4-seizoenen tenten

Hieronder vind je enkele 4-seizoenen tenten die je ook kan gebruiken wanneer het flink stormt, koud is en zelfs bij (flinke) sneeuwval. In deze blog hebben we niet alle beschikbare tenten uitgewerkt. Meer tenten vind je bijvoorbeeld in de Bever webwinkel.

Summit series – North Face

Gewicht: 1,75 kg
Afmetingen verpakking: 39x12x11
Prijs: €199,99
Waterkolom buitentent: 2000 mm
Grondzeil binnentent waterkolom: 3000 mm

Tenten uit de Summit Series van North Face zijn 4-seizoenen tenten die geschikt zijn voor gebruik in zeer extreem winterweer. Ook tijdens een hevige storm ben je goed beschermd in deze tent. De tentstokken zijn steviger en zorgen dat de tent echt goed stevig staat. Ook is de tent zo ontworpen dat sneeuw makkelijk van de tent af glijdt.

Summit Trekker Tent 315 X 240 X 95 Cm - Groen - 2 Persoons

★★★★★
99,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:41

Nallo Hilleberg tunneltent (2p)

Gewicht: 2,4 kg
Afmetingen verpakking: 58 x 20
Prijs: €904,95
Waterkolom buitentent: 5000
Grondzeil waterkolom: 15000

De Nallo is een tweepersoons tunneltent van het merk Hilleberg. Het is een 4-seizoenen tent wat betekent dat de tent ook geschikt is om te gebruiken in extremere weersituaties zoals bij zware storm en sneeuwval. Bij slecht weer kan je makkelijk extra leefruimte creëren. Je hoeft dan alleen de binnentent los te halen en je hebt een leefruimte voor 5 personen. Condensvorming verminderen en beschadigingen door de ondergrond voorkomen kan met behulp van een passend grondzeil.

Hilleberg Nallo 2-Persoons Tunneltent Groen

904,95
Bever.nl
Prijs gecheckt op 20 september 2023 23:24

Allak Hilleberg koepeltent (2p)

Gewicht: 3,3 kg
Afmetingen verpakking: 63 x 23
Prijs: €1134,95
Waterkolom buitentent: 5000
Grondzeil waterkolom: 15000

De Allak koepeltent van het merk Hilleberg is speciaal ontworpen voor meerdaagse trektochten, zoals bikepacking tochten. De tent is wel wat zwaarder dan veel andere trekking tenten. Dit komt vooral omdat het een 4-seizoenen tent is. Recensies zijn erg positief. Gebruikers vinden het een super waterdichte, stevige en makkelijk op te zetten tent. Ook kan je de tent makkelijk aanpassen aan de temperatuur. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de tent aan te passen naar jouw wensen.

Hilleberg Niak 2-Persoons Koepeltent Groen/Donkerkaki

909,95
Bever.nl
Prijs gecheckt op 20 september 2023 23:24

Abisko Shape koepeltent Fjällräven (2p)

Gewicht: 2,32 kg
Prijs: €749,95
Afmeting verpakking: 40 x 16
Waterkolom buitentent: 3000
Grondzeil waterkolom: 6000

Deze Abisko Shape koepeltent van het merk Fjällräven is zonder PVC en giftige vlamvertragers geproduceerd. Bijzonder aan deze tent is dat je hem kan gebruiken in koud weer maar dat hij ook geschikt is voor gebruik in koudere klimaten. Zo kan je hem het hele jaar gebruiken. Alleen voor de meest extreme omstandigheden is hij minder geschikt.

Fjällräven Abisko Shape 2-Persoons Tunneltent Zandbruin

749,95
Bever.nl
Prijs gecheckt op 20 september 2023 23:24

Keb Dome koepeltent Fjällräven(2p)

Gewicht: 4,25 kg
Prijs: €999,95
Waterkolom buitentent: 3000
Grondzeil waterkolom: 10000

Deze koepeltent van het merk Fjällräven is ontworpen voor gebruik onder extreme omstandigheden. Het plafond van de tent is hoog en de leefruimte is ruim. De tent is verkrijgbaar in de kleuren lichtblauw en middengroen. Het opzetten van de tent gaat makkelijk en snel, mede dankzij de buiten- en binnentent die met elkaar verbonden zijn. Door de constructie met 3 stokken kan je de tent makkelijk verplaatsen, ook wanneer je hem opgezet hebt.

Fjällräven Abisko Dome 2-Persoons Koepeltent Middengroen

899,95
Bever.nl
Prijs gecheckt op 20 september 2023 23:24

Waar koop je een trekking tent voor in de herfst en winter?

Er zijn verschillende webwinkels waar je trekking tenten vindt voor in de herfst en winter. Bekende webwinkels zijn bijvoorbeeld Bever, Wiggle, Amazon en Decathlon.

Banner onder

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie