Microadventures: Korte outdoor avonturen dicht bij huis

microadventures

Het boek Microadventures is geschreven om jou als lezer te inspireren om op avontuur te gaan dicht bij huis. Veel mensen denken dat je alleen outdoor avonturen kunt beleven wanneer je ver weg bent en veel tijd hebt. Dit boek bewijst dat je ook dicht bij huis (en na een lange werkdag) kunt genieten van het avontuurlijke buitenleven. Wedden dat je de volgende dag vol energie weer aan het werk gaat?! Naast dit boek heeft de auteur Alastair Humphreys meer boeken geschreven waar je in deze blog alles over leest.

Over de auteur

De auteur van het boek Microadventures is Alastair Humphreys. Alastair Humphreys is een bekende avonturier, schrijver, filmmaker en spreker. Hij heeft verschillende grote expedities voltooid waaronder het fietsen rond de wereld, wandelen door India en roeien op de Atlantische Oceaan. Ook is hij uitgeroepen tot National Geographic Adventurer of the Year. Deze laatste titel heeft hij verdiend door zijn werk aan het concept Microadventures of microavonturen. Een goedkoop, simpel, kort en effectief avontuur dicht bij huis.

Microadventures

Misschien wel het meest populaire boek van Alastair Humphreys is het boek Microadventures. In dit boek lees je alle tips & trics om dicht bij huis op avontuur te gaan. Veel mensen hebben behoefte om de natuur in te trekken en op avontuur te gaan. Bijvoorbeeld om aan de sleur van het dagelijkse drukke, stedelijke leven te kunnen ontsnappen. Microadventures (een term bedacht door Alastair Humphreys) zijn hier uitermate geschikt voor. Hierbij kan je trouwens denken aan een slaapfeestje in de tuin, het kamperen (bijvoorbeeld in een bivy bag) in een nabijgelegen natuurgebied, de stad waarin je woont verkennen in het maanlicht, wildzwemmen maar ook fietsen, wandelen of skeeleren vanaf jouw huis naar jouw werk.

Microadventures

★★★★★
17,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

Meer boeken geschreven door Alastair Humphreys

Op dit moment heeft Alastair Humphreys in totaal maar liefst 12 boeken geschreven. Hieronder vind je een aantal e-books, boeken en luisterboeken van Alistair Humphreys op Bol.com.

Doorstep Mile

The Doorstep Mile is de gids die jou helpt om iedere dag wat avontuurlijker te leven. Je krijgt tips hoe je in het dagelijks leven een avontuurlijke levenshouding toe kan passen. Bijvoorbeeld door jezelf een beetje te pushen, af en toe bang te maken met grote uitdagingen en door nieuwsgierig te blijven.

Doorstep Mile

8,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

Ten Lessons from the Road

In dit boek vind je verschillende motiverende afbeeldingen, citaten en gezegden die je kan gebruiken om verschillende dieptepunten (bijvoorbeeld tijdens een reis) te overwinnen. Deze levenslessen kunnen echter op ieder doel in het leven worden toegepast. 

Ten Lessons from the Road

10,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

Grand Adventures

Grand Adventures is het vervolg op het (misschien wel meest populaire) boek Microadventures van Alastair Humphreys. Waar Microadventures gaat over kleine avonturen dicht bij huis, gaat Grand Adventures over de grote avonturen. Hoe kan je een groot, levensveranderend, persoonlijkheidsvormend, leuk en carrièreverbeterend avontuur plannen zonder dat zaken als tijd, geld of andere verplichtingen het avontuur tegenhouden? Leer van de wijsheden van andere reizigers die een geweldige reis hebben gemaakt.

Grand Adventures

★★★★★
20,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

Around the World by Bike

Op zijn 24ste verliet Alistair Humphreys Engeland om de wereld over te fietsen. De tocht duurde langer dan 4 jaar en hij fietste door Amerika, Afrika, Europa en Azië. Van Engeland naar Zuid-Afrika, over de Atlantische Oceaan met een jacht, van Patagonië naar Alaska, met een vrachtschip over de Stille Oceaan en van Oost-Siberië weer terug naar Engeland. Over deze machtige reis heeft Alistair maar liefst zes verschillende boeken uitgebracht. Ook voor kinderen is er een driedelige serie uitgebracht genaamd The boy who biked the world.

Alastair Humphreys: Around the World by Bike

41,97
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

The Boy Who Biked the World: Part One

★★★★★
8,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

The Boy Who Biked the World: Part two

★★★★★
8,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

The Boy Who Biked the World Part Three

8,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

There are Other Rivers

In het boek There are Other Rivers volg je de reis (wandeling) van Alistair Humphreys door India langs een heilige rivier. Je leest over zijn ervaringen met gastvrije vreemdelingen, het slapen onder de sterrenhemel, en de ervaringen van het échte India. Ook leer je meer over de aantrekkingskracht van moeilijke reizen.

There Are Other Rivers

13,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

My Midsummer Morning

My Midsummer Morning gaat over de reis van Alistair door Spanje met een viool die hij nauwelijks kan bespelen. Voor deze reis werd hij geïnspireerd door Laurie Lee die deze reis in 1935 maakte en daar het boek As I Walked Out One Midsummer Morning over schreef. Laurie Lee wilde geld verdienen voor eten door viool te spelen in bars en op pleinen. De manier waarop Laurie Lee reisde inspireerde Alistair. Ook hij wilde langzaam en eenvoudig reizen en genieten van spontaniteit en mooie gesprekken onderweg.

My Midsummer Morning

★★★★★
24,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

Great Adventurers

Het boek Great Adventurers is een stripverhaal gemaakt voor kinderen van zeven jaar en ouder. Het zijn verhalen over 20 indrukwekkende avonturiers uit de geschiedenis. Great Adventurers is een divers en inclusief boek dat geschikt is voor verschillende leeftijden en geslachten. Het boek bevat spanning en humor en inspireert om te gaan reizen en om op avontuur te gaan!

Alastair Humphreys' Great Adventurers

12,25
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40

Ask an Adventurer

Ben jij altijd benieuwd geweest hoe avonturiers die over oceanen roeien en woestijnen doorkruisen tijd vrijmaken om te reizen en hoe ze de rekeningen kunnen betalen? Dan vind je in het boek Ask an Adventurer de antwoorden op deze (en meer) vragen. De vragen die in dit boek worden beantwoordt zijn op social media gesteld aan Alastair.

Ask an Adventurer

10,71
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:40
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie