Outdoor in Nederland, dit kun je doen

outdoor

Nederland kent veel steden en grote plaatsen, maar geen echte hoge bergen. Toch is er voor de outdoor sporter nog genoeg in ons land te doen. Nederland is een land dat rijk is aan natuur, waardoor het prettig is om buitenactiviteiten te doen. Uiteraard zijn wandelen en fietsen erg populair, maar er zijn ook andere interessante activiteiten voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan paddlen, suppen of geocachen.

De leukste activiteiten voor buiten

Er zijn heel wat activiteiten die vallen onder de outdooractiviteiten. In Nederland hebben we amper bergen, dus is het wandelen in echte berggebieden niet mogelijk. Maar het is wel mogelijk om te gaan hiken. Want Nederland is een mooi wandelland dankzij de vele wandelroutes en paden. Daarnaast is het mogelijk in ons land te gaan suppen of mountainbiken.

Wandelen

Wandelen en fietsen zijn met stip de meest populaire vormen van outdooractiviteiten in ons land. De vele wandelpaden en het goede onderhoud van Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat iedereen veilig het bos in kan trekken of juist over de zandduinen kan wandelen. Ook de stranden zijn erg in trek in zowel de zomer als de herfst. In de zomer kan het wandelen op het strand voor heerlijke verkoeling zorgen, terwijl het in de herfst lekker uitwaaien is. Is het een dag geen mooi weer? Dan is er ook online nog genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan online casinos brengen. Daar is het bijvoorbeeld mogelijk om online roulette of blackjack te spelen.

Suppen

Suppen is een sport in opkomst. Zeker in Nederland is deze activiteit de afgelopen jaren steeds populairder geworden. SUP is de afkorting van ‘stand up paddling’. Overal waar je normaalgesproken goed kunt kanoën, kun je ook suppen. Het is een relatief nieuwe watersport die je op de stranden van Nederland kunt beoefenen. Daarvoor heb je wel een surfboard nodig. Zelfs in de grachten van Amsterdam of in de natuurgebieden van Groningen kun je deze sport beoefenen.

Kitesurfen

In Nederland kan het behoorlijk waaien en dat is voordelig voor het kitesurfen. Je hebt hiervoor wel flink wat lef nodig, want kitesurfen wordt gezien als een extreme sport. Maar het is wel een erg interessante sport, omdat er geen moment verveling is. Met deze sport is het mogelijk om bijvoorbeeld te freeriden of freestylen. Er zijn zoveel disciplines die je jezelf kunt aanleren, waardoor deze sport nooit gaat vervelen.

Geocachen

Als je avontuurlijk bent aangelegd, dan is geocaching wellicht een interessante activiteit. Om deze activiteit te doen, heb je een geocaching-app op je smartphone nodig. Je kunt ook een GPS-apparaat aanschaffen voor het geocachen. Bij deze activiteit ga je op zoek naar verborgen containers. Als je een geocache hebt gevonden, kun je deze openen. Daarna houd je in het logboek bij welke caches je al gevonden hebt.

Belangrijk is om te onthouden dat als je iets meeneemt – zoals speelgoed of een sleutelhanger – je ook weer iets achterlaat. Het is dus geen loterij zonder nieten.

Ook andere activiteiten zoals squashen zijn populair. In Didam zou er zelfs een outdoor squashbaan komen, maar dat plan werd ingewisseld voor een multifunctionele tennisbaan. Deze plannen laten zien dat steeds meer gemeenten in willen zetten op buitenactiviteiten.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.