Outdoorkleding kinderen: Van bodywarmer tot outdoorjas

Outdoorkleding kinderen: Van bodywarmer tot outdoorjas

In verschillende webwinkels vind je ook een gehele collectie met outdoorkleding voor kinderen. Voor kinderen is deze duurzame kleding ideaal! De kleding slijt een stuk minder snel met buitenspelen. Ook kunnen kinderen in alle weerstypen buiten spelen, ze blijven lekker droog en warm met de juiste outdoorkleding voor kinderen aan!

Bodywarmer

De meeste kinderen krijgen het tijdens het buitenspelen al snel warm. Het liefst willen ze dan natuurlijk zonder jas naar buiten. Is het eigenlijk te fris buiten om zonder jas te lopen? Dan kan het dragen van een bodywarmer een goede tussenweg zijn. De onderstaande bodywarmers zijn naast praktisch ook nog eens enorm fashionable.

Jassen

Wanneer het echt kouder (en natter) begint te worden in de herfst en winter is een goede jas erg belangrijk. Kinderen willen natuurlijk altijd lekker buiten kunnen spelen, ook wanneer het (een beetje) regent. Met de juiste warme en waterdichte jassen is dat geen probleem. Hieronder vind je een aantal verschillende jassen.

Fleecetruien en fleecevesten voor kinderen

Fleecetruien en/of fleecevesten zijn onmisbaar voor in de kledingkast van kinderen. Ze zitten erg comfortabel en zacht en houden kinderen ook wanneer het buiten koud is warm. Doordat ze lichtgewicht zijn kunnen kinderen ermee rennen, springen, klimmen en ga zo maar door, zonder gehinderd te worden door een zware stof. Ook tijdens het kamperen is een fleecevest of -trui ideaal. Je schiet hem makkelijk aan wanneer het ’s avonds iets frisser begint te worden. Een fleecevest is vaak nóg makkelijker omdat kinderen hem snel aan en uit kunnen trekken.

Sandalen

Op schoolpleinen en tijdens het buitenspelen op straat schaven kinderen hun huid snel open wanneer ze rennen op slippertjes. In de warmere maanden kan je kinderen beter laten lopen op een paar goede sandalen. Zo kunnen ze rennen en spelen zonder dat ze vallen omdat ze uit hun slippers glippen. Eén van de meest bekende sandalenmerken is natuurlijk het merk Teva. Het voordeel van de Keen sandalen is dat de voorkant dicht is waardoor de voeten van kinderen goed beschermd zijn. Birkenstocks zitten meestal ook enorm comfortabel. De New York Junior is een model waar de voet helemaal vast zit. Hier kunnen kinderen dus ook goed in spelen en rennen.

Outdoor schoenen

Ook voor kinderen zijn er speciale wandelschoenen. Toch raden wij liever aan om eerder te kijken naar een soort lichtere trailrunning schoenen. Deze schoenen zijn vaak een stuk lichter, kinderen kunnen er daarom ook veel makkelijker mee rennen. Daarom zullen deze schoenen beter geschikt zijn voor tijdens het buitenspelen of een avontuurlijke wandeling door het bos.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie