Review Casecentive stem mount Wahoo Bolt / ROAM

Casecentive stem mount

Ben jij in het bezit van zowel een Wahoo fietscomputer (de Wahoo ELEMNT ROAM of de ELEMNT BOLT) en een GoPro? Of wil jij tijdens een bikepacking trip een lamp kunnen bevestigen aan het stuur van de fiets? Dan is de Casecentive Stem mount een ideale keuze! Wij hebben in samenwerking met SB Supply een review geschreven over deze Casecentive stem mount Wahoo Bolt / ROAM.

Bekijk de Casecentive stem mount Wahoo Bolt / ROAM in de webwinkel.

Casecentive Stem mount Wahoo Bolt / Roam uitpakken

De mount wordt geleverd met verschillende onderdelen om hem te kunnen bevestigen aan de fiets. In de verpakking vind je twee lange bouten waarmee je de mount vast kan maken aan de stuurpen. Verder vind je een houder voor de fietslamp met een los elastiek waarmee je de fietslamp vast kan maken aan de houder. Met de kleinere bout kan je de houder van de fietslamp aan de onderkant van de mount bevestigen.

Mount voor de Wahoo ELEMNT ROAM & Bolt bevestigen

Het bevestigen van de mount is erg eenvoudig. Voor het bevestigen heb je de twee lange bouten nodig. De (onderste) bouten die oorspronkelijk in de fiets zitten haal je er eerst uit. Daarna plaats je de mount op de juiste plek (aan de voorzijde van de stuurpen) en zet je hem vast met de twee bijgeleverde bouten.

GoPro bevestigen aan de mount

Het bevestigen van de GoPro aan de mount is zo gebeurd. Bij de GoPro Hero 8 kan je de twee klepjes naar buiten klappen. Deze plaats je tussen de klepjes aan de onderzijde van de mount. Met de bout die hoort bij de GoPro draai je hem vast aan de mount.

Fietslamp bevestigen aan de Casecentive stem mount

Naast de GoPro kan je ook een fietslamp bevestigen aan deze mount. Het is wel handig om te weten dat je de GoPro en de fietslamp niet tegelijk kan bevestigen aan de mount. De fietslamp bevestig je eigenlijk op dezelfde manier aan de mount als de GoPro. Er is een extra bout meegeleverd waarmee je de speciale houder kan bevestigen aan de mount. De fietslamp zet je vast met het elastiek.

Wahoo fietscomputer bevestigen aan de mount

Er zijn twee soorten Wahoo fietscomputers die je kan bevestigen aan de mount. Namelijk de Wahoo ELEMNT ROAM en de ELEMNT Bolt. Deze draai je op de bovenzijde van de mount. Je kan de fietscomputer maar één kant opdraaien om hem erop te zetten of eraf te halen. Lukt het niet? Draai de fietscomputer dan een kwartslag de andere kant op!

Offroad fietsen met de Casecentive stem mount Wahoo Bolt / ROAM

Uiteraard hebben wij de mount meteen uitgeprobeerd. Op de mount plaatsten wij de Wahoo ELEMNT ROAM en de GoPro Hero 8. En wat is nou een betere manier om te testen dan tijdens een offroad fietsronde? Wij kozen een ronde in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug. Dwars door het bos, over een groot veld en tussen de prachtig bloeiende heide. Hieronder vind je de beelden van onze rit. Zoals je eigenlijk al in de beelden kan zien zat de mount muurvast op de fiets en zijn we erg tevreden over deze mount.

Bikepacking met de Casecentive stem mount Wahoo Bolt / ROAM

Uiteraard neemt de mount aan de voorkant van de fiets best wat ruimte in beslag. Een stuurtas past er misschien niet helemaal goed voor. Met andere tassen zou je hem wel heel goed kunnen combineren. Uiteraard geven wij ons niet gewonnen en kijken we nog even verder hoe we beiden aan ons stuur kunnen bevestigen.

Meer Wahoo mounts en accessoires

In de webwinkel van SB Supply vind je nog veel meer handige Wahoo mounts en andere Wahoo accessoires. Ben jij een fanatieke wielrenner of triatleet en heb jij een aerodynamisch stuur met twee bevestigingsschroeven? Dan is de aerodynamic mount wellicht een betere keuze! Deze mount is nog lichter én je kan er een GoPro of een lamp op kwijt. Wij hebben naast deze mount ook de siliconen Wahoo case met beschermglas mogen testen. Het voelt erg prettig om extra bescherming te hebben voor de Wahoo ELEMNT ROAM. Zeker omdat we graag off-road fietsen. Het zou toch zonde zijn als de fietscomputer beschadigt tijdens een valpartij. Ook is de Wahoo op deze manier extra goed beschermd tegen krassen en vet en vuil.

Banner onder

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie