Stanley: Populaire thermosflessen, bekers, food jars en meer

Stanley thermosflessen

De laatste tijd zijn de Stanley thermosflessen weer steeds populairder geworden. Regelmatig komt er een model uit met nieuwe kleurstellingen. Doordat de stalen thermosflessen duurzaam zijn en jaren meegaan passen ze perfect in de tijdsgeest van nu. Voor outdoorliefhebbers zijn de flessen ideaal. Je kan ze namelijk meenemen wanneer je op reis gaat of wanneer je naar buiten gaat om te wandelen of fietsen. Op deze manier kan je warme (of koude) dranken meenemen en zelfs een soepje voor onderweg of voor na het wandelen of fietsen. In deze blog bekijken we de verschillende modellen die verkrijgbaar zijn.

Over het merk Stanley

In 1913 combineerde William Stanley Junior de eigenschappen van vacüumisolatie met de duurzaamheid van staal. Dit was zijn oplossing voor het bewaren van warme dranken. Nu, meer dan 100 jaar later, is deze stalen thermosfles nog steeds even populair. Misschien wel populairder dan ooit. Er zijn verschillende webwinkels waar je de Stanley PMI producten aan kan schaffen. Eén van de meest bekende webwinkels waar je deze producten vind is de webwinkel Bol.com. Hier vind je meer dan 173 producten uit het assortiment.

Stanley producten

De Stanley producten kan je eigenlijk onderverdelen in drie verschillende categorieën. Zo heb je de voor het bewaren van dranken de Stanley cup en de Stanley beker, Stanley fles of thermosfles. Deze zijn geschikt voor warme dranken of koude dranken. Ook zijn er verschillende food jars waar je soep of een maaltijd in kwijt kan en overige producten. In overige producten vind je onder andere coolers, pannen en meer.

Stanley mug

De Stanley mug of de Stanley beker is een mok of een thermosbeker die vaak kleiner is dan de thermosflessen. Je kan hier één drankje in kwijt. Hierdoor kan je de mug makkelijk meenemen wanneer je gaat wandelen. Het is makkelijker mee te nemen dan de thermosflessen.

Legendary Camp Mug

De legendary Camp mug is een reismok met een inhoud van 350 ml. Warme dranken blijven anderhalf uur warm, koude dranken blijven 3 uur koud én maar liefst 15 uur wanneer je ijs gebruikt. Je kan de thermosbeker kan je combineren met de Perfect Brew Pour Over van Stanley. Verder sluit je de beker met een speciaal dekselsysteem. In verschillende reviews wordt er wel gezegd dat de drinkopening niet volledig dicht.

Go Everyday Tumbler

De Everyday Go Tumbler heeft een inhoud van 300 ml. Je kan deze beker gebruiken om bijvoorbeeld wijn, cocktails, thee en koffie mee te kunnen nemen. De mok heeft een dubbelwandige vacuümisolatie. Zo blijven dranken 1.5 uur warm, 5 uur koud of 20 uur ijskoud. Helaas sluit de deksel niet helemaal af omdat er een drinkopening in zit die je niet goed kan af kan sluiten. De beker is niet lekvrij.

Trigger Action Travel Mug

De Trigger Action Travel Mug is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo heb je de mok met een inhoud van 250 ml, 350 ml en 470 ml. Deze koffiebeker houdt warme dranken 3 uur warm, koude dranken blijven 4 uur koud en 22 uur ijskoud. De mok is ideaal om mee te nemen tijdens het reizen, hij past in de meeste bekerhouders. Ook is hij lekbestendig dankzij de trigger-action button. Je kan hem makkelijk gebruiken met één hand. Met een drukknop open je het mondstuk aan de bovenkant. In de reviews lees je wel dat er wat warmte kan ontsnappen via de deksel.

Neverleak Travel Mug

De Neverleak Travel Mug is verkrijgbaar in drie verschillende formaten. Zo kan je kiezen uit een inhoud van 250 ml, 350 ml en 470 ml. Net als de trigger action travel mug is de neverleak travel mug lekvrij. Deze mok heeft een roterende deksel die het drinkoppervlak kan beschermen. Je kan de deksel uit elkaar halen om hem schoon te maken. Ook kan je hem dichtdraaien waardoor hij niet lekt. Warme dranken blijven 3 uur warm. Koude dranken blijven 4 uur koud en 22 uur ijskoud. De mok van 250 ml past goed onder de meeste koffiezetapparaten.

AeroLight Transit Mug

De AeroLight Transit Mug is verkrijgbaar in twee verschillende formaten. Deze thermosfles kan je aanschaffen met een inhoud van 350 ml of 470 ml. De thermosflessen zijn 33% lichter dan de standaard stainless steel mokken en thermosflessen. Aan de bovenzijde vind je een dop die je open kan klikken. Wanneer deze dop dicht zit lekt de transit mug niet.

Shortstack Travel Thermosbeker

Deze reismok is verkrijgbaar met een inhoud van 230 ml. Warme dranken blijven 3 uur warm, koude dranken blijven 4 uur koud en 16 uur ijskoud. Deze mok heeft een tweeledig dekselsysteem waardoor je hem mee kan nemen zonder je drank te morsen of last te krijgen van een lekkende mok. Het tweeledige dekselsysteem bestaat uit een tussendeksel en een afsluitdeksel.

Stanley thermosfles of fles

Naast de mokken heb je ook verschillende Stanley thermosflessen. Deze hebben vaak een grotere inhoud dan de hiervoor beschreven mokken. Eén van de meest populaire thermosflessen van het merk Stanley is de Quencher. Deze wordt regelmatig uitgebracht in nieuwe (soms slechts tijdelijk verkrijgbare) kleuren. Dit model is niet verkrijgbaar via Bol.com of Bever. Wel via de officiële Stanley website.

Legendary Bottle

De legendary classic bottle is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo kan je kiezen voor de volgende inhoudsmaten: 2,3 l, 1,9 l, 1,4 l, 1 l, 750 ml en 470 ml. De twee kleinste formaten hebben geen handvatten. Alle grotere thermosflessen hebben wel een handig handvat. Deze thermosflessen zijn mors- en lekvrij, de deksel is lekproof. De extra deksel kan je ook gebruiken als een kopje. Aan de bovenkant vind je een grote opening waardoor je hem makkelijk kan vullen, schenken en reinigen. De grootste legendary classic bottle houdt warme dranken 48 uur warm, koude dranken 48 uur koud en 10 dagen ijskoud.

Quick flip water bottle

De Quick Flip Water Bottle is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo kan je kiezen voor een inhoud van 470 ml, 700 ml en 1,06 l. Warme dranken blijven 8 uur lang warm, koude dranken blijven 12 uur lang koud en ijskoude dranken blijven wel 40 uur koud. De fles heeft een tweeledige lekvrije deksel. Je sluit de deksel met een handig kliksysteem. Hierdoor zit de deksel nog beter vast en voorkom je dat de drank kan lekken.

Milestones thermal bottle

De Milestones Thermal Bottle is verkrijgbaar in één formaat, namelijk met een inhoud van 1 l. Qua uiterlijk is deze thermosfles vintage. Aan de buitenzijde vind je ook een vintage afbeelding. Er zit een dubbele deksel op, waarvan één een met staal beklede stop van kurk is. De andere dop kan je ook gebruiken als mok om uit te drinken. De drank blijft 35 uur warm, 37 uur koud of 5 dagen ijskoud.

Adventure To-Go Bottle

De Stanley Adventure To-Go Bottle is verkrijgbaar in twee verschillende inhoudsmaten, namelijk 1 l en 750 ml. Dranken blijven in de to-go bottle 25 uur warm en 27 uur koud. IJskoude dranken blijven maar liefst 5 dagen ijskoud. Wat deze to-go bottle uniek maakt is de zogenaamde doorschenkstop. Deze zorgt voor meer controle om spatten te voorkomen. De geïsoleerde deksel kan ook dienst doen als beker.

Artisan Thermal Bottle

De Artisan Thermal Bottle is verkrijgbaar met een inhoud van 1 l en 1,4 l. Deze thermosfles wordt afgesloten met een met staal beklede stop van kurk. Daarboven vind je een draaidop die je ook kunt gebruiken als een beker voor onderweg. De fles is lekvrij. Dranken blijven 41 uur warm, 43 uur koud en 6 dagen ijskoud. Deze fles heeft een handvat aan de zijkant.

Vaccuum Insulated Water Bottle

De Vaccuum Insulated Water Bottle is verkrijgbaar met een inhoud van 470 ml. Koude dranken blijven 7 uur koud en 30 uur ijskoud. Warme dranken blijven 5 uur warm. Je sluit de waterfles met behulp van een draaidop. Op de draaidop vind je een lusje die je naar beneden kan klappen of naar boven. Hier kan je de waterfles aan vasthouden.

Overige drinkbekers

Naast de thermosflessen en de afsluitbare mokken vind je ook andere soorten drinkbekers van het merk Stanley.

Easy fill wide mouth flask

De Easy Fill Wide Mouth Flask is de enige roestvrijstalen heupfles/zakflacon van het merk Stanley. Hij heeft een inhoud van 230 ml. Vergeleken met andere heupflessen heeft dit model een bredere opening waardoor je hem makkelijk kan vullen. De dop is gemaakt van plastic.

Stacking beer pint

De Stacking Beer Pint is verkrijgbaar met een inhoud van 470 ml. In deze beker blijven warme dranken 45 minuten warm. Koud bier blijft 4 uur koud. IJskoude dranken blijven 15 uur koud. Dit bierglas heeft geen deksel. Je kan het glas gebruiken om koffie, thee, glühwein en koude dranken uit te drinken. De pints zijn ook makkelijk te stapelen.

Nesting shot glass set

Deze set, de Nesting Shot Glass Set, bestaat uit 5 verschillende onderdelen. Zo bestaat de set uit vier verschillende BPA-vrije shotglazen van roestvrij staal. Het roestvrij stalen glas kan je lekvrij inpakken. Uiteraard kan je hier de drank in opbergen. Wanneer het glas leeg is kan je het gebruiken om de shotglazen opgestapeld in op te bergen.

Big Grip Beer Stein

Naast de stacking beer pint heb je ook de Big Grip Beer Stein. Dit is een bierpul met handvat met een inhoud van 700 ml. Het bier blijft in deze bierpul 7 uur lang koud. Warme dranken blijven in de pul 1 uur lang warm. IJskoud drinken blijft hierin 30 uur ijskoud.

Pre-Party Shot Glass + Flask Set

Bij deze set ontvang je zowel een heupfles als de shotglazen met de afsluitbare opbergmok. In de veldfles kan je drank kwijt en onderweg kan je de drankjes drinken uit de vier verschillende shot glaasjes.

IceFlow Flip Straw Water Bottle

De IceFlow Flip Straw Water Bottle is geschikt voor het bewaren van koude dranken. Koude dranken blijven tot 12 uur koud en tot 48 uur ijskoud. In de waterfles zit een handig rietje waardoor je makkelijk kan drinken wanneer je onderweg bent. Deze thermosfles lekt niet.

Food Jar

In een food jar kan je zowel warme maaltijden als koude maaltijden bewaren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan soep, maar ook aan yoghurt met muesli.

Unbreakable Food Jar

De Unbreakable Food Jar is verkrijgbaar in twee verschillende inhoudsmaten. Zo kan je kiezen voor de inhoudsmaat 500 ml of 750 ml. Voedsel blijft in deze Food Jar 20 uur warm en 20 uur koud. De buitenste dop van de beker kan je ook gebruiken als beker. De binnenste dop van de beker zorgt ervoor dat het voedsel warm of koud blijft.

Artisan Thermal Food Jar

Deze Artisan Thermal Food Jar heeft een inhoud van 500 ml. De Artisan Thermal Food Jar heeft twee verschillende doppen. De binnenste dop is kurk omhuld met roestvrij staal. Je kan de artisan thermal food jar makkelijk meenemen wanneer je onderweg bent, hij is namelijk lekvrij. In deze foodcontainer blijft het eten lang warm (of koud). Veel mensen nemen in deze foodcontainers soep mee.

Legendary Classic Food Jar (+ Spork)

Van de Legendary Food Jar heb je verschillende soorten. Deze soorten verschillen van elkaar qua inhoud, de grootste soorten hebben een handig handvat. Een aantal soorten hebben een spork aan de zijkant vastzitten. De inhoudsmaten waar je uit kunt kiezen zijn 400 ml, 700 ml en 940 ml. Warm eten blijft in deze foodcontainer 7 uur warm of 7 uur koud. De deksel draai je er makkelijk op. In de grotere Food Jar kan je de maaltijden langer warm houden.

To-Go Food Jar

De Adventure To-Go Food Jar is verkrijgbaar met een inhoud van 350 ml en 530 ml. In de roestvrijstalen lunchbox blijft het eten 6 uur warm of 6 uur koud. De dop die je op de beker kan draaien is lekvrij.

Overige producten

Naast de food jar en de verschillende thermosflessen en andere drinkbekers heeft Stanley ook andere producten in het assortiment. Hieronder heb ik al deze producten op een rij gezet.

Campingkooksets

Deze campingkookset (Adventure Full Kitchen Basecamp Cook Set) bestaat uit 21 verschillende onderdelen. Hierdoor schaf je in één keer een complete set aan. De set bestaat uit een kookpan en een koekenpan, borden, afdruiporde, snijplank, sporks, lepel en spatel.

Outdoor cooler

Er zijn verschillende koelboxen van het merk Stanley verkrijgbaar. Deze hebben allemaal een handig hengsel waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Hij is verkrijgbaar in verschillende formaten, namelijk in 6,6l, 15,1l en 28,3l. De koeler heeft schuimisolatie, deze isolatie zorgt ervoor dat de koelbox producten meerdere dagen koud houdt.  

Classic Lunch Box

De Classic Lunch Box is er met een inhoud van 1,25l en de ander met een inhoud van 9,4l. Deze lunchboxen zijn geïnspireerd door de klassieke lunchboxen van dit merk in de stijl van 1950. De lunchboxen worden afgesloten met behulp van stevige grendels. Hij is magnetronbestendig en vaatwasmachinebestendig. In de grootste variant kan je in de deksel een Stanley thermosfles kwijt.

Perfect Brew Pour Over

Met een koffiefilterhouder kan je onderweg lekkere koffie zetten. Deze houder wordt meegeleverd met een herbruikbaar filter. Hij is compatibel met Stanley mokken en thermosflessen. Je kan in één keer 1 tot 6 kopjes filterkoffie zetten.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie