Stuurpen tas voor bikepacking: Soorten, merken en tips

stuurpen tas

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het liefst wil je tijdens het fietsen eten kunnen pakken zodat je jouw lichaam van wat extra energie kan voorzien. Op een standaard uitgeruste fietsvakantiefiets wordt de voeding vaak bewaard in de stuurtas die je makkelijk kan openen met een rits. Een bikepacking stuurtas is vaak minder geschikt voor het bewaren van voeding. Een stuurpen tas voor bikepacking is echter ideaal om voeding in te bewaren of extra bidons in kwijt te kunnen.

Wat is een stuurpen tas?

Een stuurpen tas of stuurpenzak wordt ook wel een stem bag, feed bag of een snack pack genoemd. Het is een tasje die je kan bevestigen aan de zijkanten van de stuurpen. Op een fiets kan je makkelijk twee stuurpen tassen kwijt. Een stuurpen tas voor bikepacking wordt voornamelijk gebruikt voor het bewaren van voeding en/of extra bidons.

https://www.youtube.com/watch?v=XnLeqqdLaNk

Een stuurpen tas voor bikepacking kopen

Je kan een stuurpenzak voor bikepacking kopen in verschillende webwinkels. Of je nou een hoog of een laag budget hebt, er is voor ieder wat wils! Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal stuurpen tassen.

Tas voor aan stuurpen | Restrap

In de webwinkel Wiggle vind je verschillende bikepacking tassen van het bekende merk Restrap. Zo vind je er ook deze stuurpen tas van Restrap. Je kan deze stuurpen tas bevestigen aan de voorvork met een verstelbare band die je vastklikt en met een verstelbare sluiting met klittenband aan het stuur. Doordat je de beide banden kan verstellen kan je deze tas passend maken voor elke fiets. Je sluit de zak door middel van een aantrekkoord. In de tas past sportvoeding of een bidon. Deze tas krijgt veel positieve beoordelingen van gebruikers.

Snack pack Venture | AGU

Van het merk AGU vind je op Bol.com een snack pack. Deze tas is gemaakt van duurzaam en gerecycled polyester, green sphere polyester. De bikepacking collectie van AGU wordt ook wel Venture genoemd. Bij het maken van de tas is er gebruik gemaakt van een speciale HIVIS Mist technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je in het donker en tijdens schemer goed zichtbaar bent in het verkeer. Ook wanneer het licht is zorgt deze technologie voor een mooi en opvallend effect. Handig om te weten: De tas is niet waterbestendig. De snack pack Venture heeft een inhoud van 1 liter.

Snack opslag | Candora

De goedkoopste stuurpen tas voor bikepacking is deze stuurpen tas van het merk Candora. Aan de binnenkant van deze snack opslag vind je een ingebouwde laag van aluminium folie. Deze laag helpt jouw voeding of drinken warm (of juist koud) te houden. Je kan deze snack opslag met elastieken banden en sluitingen met klittenband aan de fiets bevestigen. De tas kan je dicht maken met behulp van een trekkoord. Je vindt deze fietstas op Amazon.

Maak jouw eigen stuurpen tas

Ben je zelf handig en kan je overweg met een naaimachine? Of heb je iemand in de omgeving met een naaimachine? Dan zou je ook jouw eigen stuurpen tas kunnen ontwerpen en maken. Op YouTube vind je meerdere video’s waarin wordt uitgelegd hoe je dit precies aan kan pakken. Bekijk bijvoorbeeld de onderstaande video.

Veelgestelde vragen over bikepacking stuurpen tassen

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over bikepacking stuurpen tassen. Heb je zelf nog vragen over de stuurpen tas voor bikepacking of over andere bikepacking tassen? Stel je vraag dan gerust onder deze blog!

Waar vind je de goedkoopste stuurpen tassen?

Ben je op zoek naar goedkope stuurpen tassen? Dan kan je waarschijnlijk goed slagen in de webwinkels Aliexpress en Amazon. Het loont wel om je te verdiepen in de levertijd. Soms kan de levering namelijk best lang duren, zeker op Aliexpress. Zorg er dus voor dat je ruim voor de reis de tassen besteld.

Hoe maak je jouw eigen stuurpen tas?

Je kan ook makkelijk een eigen stuurpen tas maken wanneer je in het bezit bent van een naaimachine. Op YouTube vind je zelfs meerdere video’s met een uitleg hoe je zelf een stuurpen tas in elkaar kan zetten.


Categorie: Bikepacking

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...