Survivallen op een survival baan in Nederland

Survivallen-op-een-survival-baan

Wanneer je denkt aan survivallen kan je ook denken aan survival banen, een survival parcours, survival runs en hindernisbanen. De laatste jaren zijn deze sporten steeds populairder geworden. Er zijn steeds meer deelnemers die meedoen aan survival runs. Ook worden er op steeds meer plekken vaste survival banen opgebouwd. Hier kunnen mensen het hele jaar door terecht.

Wat is een survival baan?

Een survival baan is een baan met verschillende hindernissen. Wanneer je deze baan aflegt combineer je het hardlopen met het nemen van de hindernissen. Bij veel survival banen is er ook de mogelijkheid om een survivaltraining te volgen. De juiste techniek én souplesse zijn erg belangrijk om de hindernissen op de juiste manier te nemen.

Waar is deze sport goed voor?

De survival sport is erg veelzijdig en heeft meerdere voordelen voor de mentale en lichamelijke gezondheid. Zo werk je tijdens het sporten niet alleen aan een betere conditie, maar ook aan kracht. Verder is een juiste techniek erg belangrijk om de hindernissen op het survival parcours goed af te leggen en heb je doorzettingsvermogen nodig wanneer het zwaarder wordt of wanneer je een oefening spannend vindt.

Wat draag je tijdens het survivallen op een survival baan?

Er wordt vaak aangeraden om tijdens een survival run of survival training een lange broek te dragen waar je makkelijk in kan bewegen, en hoge sokken. Daarboven kan je een sportshirt dragen. Eén van de broeken die vaak worden gedragen tijdens survival runs zijn de broeken van het merk Fusion. Deze broeken zitten als een tweede huid en hebben verschillende vakken waar je eventueel sportvoeding in kan bewaren. De stof droogt ook ontzettend snel. Dit is handig als je ook stukken door het water moet.

Fusion C3 Cargo Long Tight - Hardlooptight - Zwart - Unisex

119,95
Dutchmudmen.com
Prijs gecheckt op 28 februari 2022 12:45

Schoenen voor survival runs

Wanneer je regelmatig mee wilt doen aan obstacle runs of als je wekelijks meedoet aan survival trainingen zijn de juiste schoenen onmisbaar. In de Dutch Mud Men webwinkel vind je allerlei soorten loopschoenen met voldoende grip op de ondergrond. Zowel voor trailrunning als voor survival runs is dit natuurlijk zeer gewenst! Je kan hier ook terecht voor advies, zo weet je zeker dat je de juiste schoenen aanschaft.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie