Tarp: Veelzijdig lichtgewicht en waterdicht zeil

Tarp

Een tarp wordt tijdens een survival trip vaak gebruikt. Zo zijn er verschillende manieren waarop je de dit zeil in kan zetten tijdens het survivallen. Eén groot voordeel aan dit veelzijdige kampeergereedschap is dat het licht van gewicht is. Tarps die geschikt zijn voor survival en bushcraft beschermen vaak tegen regen, zonneschijn én tegen wind. Soorten die je kan bevestigen aan een tent beschermen vaak minder tegen de wind.

Wat is een tarp?

Een tarp is een lichtgewicht tentzeil dat je op kan zetten met behulp van stokken. Sommige soorten worden geleverd zonder stokken. Deze bevestig je bijvoorbeeld aan bomen. Het lijkt nog het meest op een tent zonder zijwanden. Een tarp kan je (deels) beschermen tegen weerselementen zoals regen of zonneschijn. Omdat er (vaak) geen zijwanden in zitten beschermen ze niet altijd tegen wind, kou, en insecten. Er zijn tarps verkrijgbaar die worden gebruikt door de echte diehard kampeerders (bijvoorbeeld op een survival of een bushcraft trip) en tarps die je kan bevestigen aan een tent. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zoals de boog, de vleugel en rechte vormen.

Tarp

Waarom kiezen voor een zeil?

Waarom zou je kiezen voor een tarp als deze je niet altijd even goed beschermd tegen wind, kou en insecten? Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is een tarp licht van gewicht en kan je hem makkelijk meenemen tijdens een survivaltocht. Wanneer je het zeil ’s nachts combineert met een Bivybag heb je net wat meer bescherming tegen regen en kan je voor het slapen nog even beschut zitten. In een bivybag kan je beschut liggen met een slaapzak en matje. Ook als je ’s avonds of ’s nachts wakker moet blijven zit je onder de tarp beschut. De meeste tarps die geschikt zijn voor survival tochten kan je zo opzetten dat ze je wel (beter) beschermen tegen wind.

Tarp kopen

Er zijn verschillende (outdoor) webwinkels waar je een tarp kunt kopen, denk bijvoorbeeld aan Bever en Decathlon. Je kan kiezen voor een zeil dat je kan bevestigen aan een bestaande tent of voor één die je los kan gebruiken. Met de tarp van het merk Ticket To The Moon ben je snel beschermd tegen regen en zon. Je kan hem ook gebruiken over een hangmat waardoor je ook nog beter beschermd bent tegen de wind.


Categorie: Survival, Tenten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...