Tours en excursies vanuit Cairns, Australië

Cairns tour great barrier reef heart eiland

Cairns is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Great Barrier Reef en het tropische regenwoud. Vanuit Cairns vertrekken dagelijks tientallen touroperators naar de bezienswaardigheden in de omgeving. Het is mogelijk om vanuit Cairns (Queensland, Australië) excursies te boeken waarbij je gaat duiken/snorkelen in het Great Barrier Reef, het tropische regenwoud Cape Tribulation en Daintree gaat ontdekken of het wilde binnenland van Cairns gaat ontdekken met een 4×4 auto of op de fiets. Welke tours kun je nog meer boeken vanuit Cairns? Waar kun je een tour boeken die naar het populaire Great Barrier Reef gaat? Wat moet je gezien of gedaan hebben in de omgeving van Cairns in de Australische staat Queensland?

Cairns

Cairns is een stad in het noorden van Australië. De plaats valt onder de Australische staat Queensland en telt anno 2015 meer dan 150.000 inwoners. Naast dat het een populaire plaats is om te wonen, komen er jaarlijks ook miljoenen toeristen naar Cairns toe. De stad heeft een zeer gunstig tropisch klimaat en ligt dicht bij enkele grote natuurlijke toeristische bezienswaardigheden zoals het tropisch regenwoud, wilde binnenland (Outback) en het Great Barrier Reef. De meeste mensen verblijven tussen de 2 en 4 dagen in een van de hotels, hostels of camping die de stad rijk is.

Great Barrier Reef

De meest populaire en meest geboekte excursies en tours gaan naar het Great Barrier Reef (Nederlands: Groot Barrièrerif). Dit is het grootste koraalrif ter wereld. Dit gebied is populair voor snorkelaars, duikers en mensen die de adembenemende natuur vanaf een boot willen bekijken. Dagelijks vertrekken er vanuit de haven van Cairns, als het weer het toelaat, meerdere tours naar verschillende locaties op het rif. Het grote Great Barrier Reef bestaat dan ook uit meer dan 2900 individuele riffen en 900 eilanden in een gebied van meer dan 344.400 vierkante kilometer. Je kunt vanuit Cairns kun je meerdere soorten excursies boeken naar het rif. De goedkoopste tours kosten rond de $80, de duurste zijn $1000+. Sommige tours hebben een observatieruimte van glas in de bodem van het schip. Zo hoef je niet het verplicht het water in om te genieten van het koraal. Andere tours bieden een duikcursus of snorkelinstructie aan. ‘Shop’ goed rond voordat je een tour boekt. Voorbeelden van betrouwbare maatschappijen volgens reisgidsen en reviews van backpackers op diverse websites zijn:

  • Falla
  • Passions of Paradise
  • Reef Magic
  • Silverswift
  • Seastar
  • SeaQuest

Tour naar Tropische regenwouden

In het noorden van Cairns bevindt zich het tropisch regenwoud. Het woud is opgesplitst in meerdere parken, maar de bekendste dagtrip vanaf Cairns is die naar Cape Tribulation. De weg naar dit regenwoud is volledig geasfalteerd tot het Cape Tribulation Beach House. Deze tocht kan dus prima met eigen vervoer worden ondernomen. Er zijn zelfs een groot aantal goedkope hostels en campings in het park te vinden, naast de vele grote en luxe resorts. Het park ligt op ongeveer 110 kilometer ten noorden van Cairns. In Cairns kun je meerdere soorten tours boeken. De goedkoopste touroperators bieden een dagtocht met een jeep aan, iets duurdere tours zijn minimaal twee dagen lang.

Met een excursie het binnenland ontdekken

Alles ten zuiden van Cairns is met de jaren erg toeristisch geworden. Ten noorden van de stad vinden we het regenwoud, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Ten westen vinden we de Outback van Queensland. Je kunt dit gebied met eigen vervoer verkennen (nodige voorbereiding is vereist) of met een georganiseerde reis. Tours gaan naar de steden in het binnenland met bussen, fietsen of het vliegtuig. Je kunt zelfs vanuit Cairns een tour boeken naar Uluru Ayers Rock nabij de stad Alice Springs. Daarnaast worden er ook wandelingen van meerdere dagen aangeboden. Je wandelt bij deze tours met groep begeleidt door een gids door de Outback heen.


Een (goedkope) tour boeken

In Cairns zijn er anno 2015 meer dan 100 verschillende touroperators te vinden. Zij bieden over het algemeen tours aan naar het Great Barrier Reef, het regenwoud of de Outback. Iedere maatschappij biedt net iets anders aan. De ene heeft bijvoorbeeld een grotere boot met observatiemogelijkheden in de bodem. Bij de andere vlieg je eerst met een helikopter naar een strand, waarna je de tocht naar het wereldberoemde vervolgt per zeilboot. Het is maar net hoeveel geld je uit wilt geven en wat jouw doelen zijn voor een trip. Een tour waarbij je met instructeurs gaat duiken zal duurder zijn dan een tour waarbij je vrij kunt snorkelen bij een koraalrif. Wil je de goedkoopste tour boeken, omdat je reist met een krap budget (backpacker)? Verblijf dan een aantal nachten in Cairns en vraag of touroperators je op de hoogte kunnen houden van last minutes. Vaak vallen er vlak voor een tocht mensen af. Deze plekken willen operators graag zo snel mogelijk opvullen.

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie