Yoga in de buitenlucht

yoga in de buitenlucht

Yoga is een “sport” die bij uitstek geschikt is om buiten te beoefenen. Er zijn verschillende vormen van yoga. Bij sommige yogalessen en oefeningen zet je jouw lichaam flink aan het werk en ligt de nadruk óók op kracht en conditie. Andere yogastijlen leggen de nadruk meer op ademhaling, ontspanning en lichaamsbewustzijn. Dit is ook de reden waarom het woord sport in de eerste zin van deze blog tussen aanhalingstekens staat. Welke stijl van yoga je ook beoefent, er is altijd aandacht voor zowel inspanning als ontspanning. In de frisse buitenlucht met natuurgeluiden om je heen is het nog makkelijker om je hoofd (misschien wel na een lange werkdag) volledig leeg te maken. In deze blog lees je meer over verschillende yogastijlen, en lees je meer tips over yoga in de buitenlucht.

Soorten yogastijlen: Welke stijl past bij jou?

Er zijn ontzettend veel verschillende yogastijlen. Voordat je een yogales gaat volgen is het belangrijk om je te bedenken welke soort yogales bij jou past. Let op: Dit kan ook afhankelijk zijn van de periode waar jij je in bevindt. Heb je een drukke periode op je werk en maak je lange dagen? Misschien heb je dan meer behoefte aan een yogastijl waarin de focus echt ligt op ontspanning, denk hierbij aan Hatha Yoga. Bruis je van de energie en wil je je lichaam goed aan het werk zetten? Dan past Vinyasa yoga meer bij jou. Tijdens Vinyasa yoga werk je aan kracht, maar ook aan balans, ontspanning, flexibiliteit, concentratie en coördinatie.

Yoga in de buitenlucht: Zoek een les in de buurt

Nu – in de coronatijd – worden er veel groepslessen, dus ook yogalessen, in de buitenlucht gegeven. Voor veel mensen is dit totaal geen straf, de meeste mensen ervaren juist nog meer wat de voordelen zijn van het sporten in de buitenlucht! Voordat je zelf aan de slag gaat met yoga in de buitenlucht kan je dus kijken of je een plek kan vinden in de buurt waar yogalessen in de buitenlucht worden gegeven. De kans is groot dat je een plek vindt in jouw eigen woonplaats of in de buurt.

Zelf aan de slag met yoga in de buitenlucht

Wil jij zelf aan de slag gaan met yoga in de buitenlucht? Misschien omdat je zo zelf een tijd kan bepalen of omdat je het fijn vindt om de yogaoefeningen alleen te doen? Dan kan je ook zelf een fijne plek zoeken in de buitenlucht. Kijk van tevoren wat een geschikte plek is. Het liefst zoek je een rustige en (bijna) afleidingsvrije plek waar niet veel mensen langs lopen. Of kies een rustig moment op de dag om buiten te gaan zitten. Oefeningen kan je vinden in boeken maar ook online, op websites of op YouTube en social media kanalen. Begin en eindig de yogasessie met een paar minuten rustig liggen op de mat en ervaar wat er om je heen gebeurt. Wat je hoort, ruikt en voelt.

Wat heb je nodig?

Om yoga te kunnen doen in de buitenlucht heb je eigenlijk maar vrij weinig nodig. Wil je het liefst “offline” zijn? Dan kan je het best een boek aanschaffen met yoga oefeningen. Er zijn veel boeken verkrijgbaar die je hiervoor kunt gebruiken, wij hebben er een aantal op een rij gezet. Verder is het fijn om een yogamatje mee te nemen waar je op kunt liggen en oefeningen op kunt doen. Bij sommige yogasoorten maak je ook gebruik van yogablokken. Ben je van plan om ’s avonds naar buiten te gaan? Misschien is het fijn om dan muggenspray mee te nemen. Op een zonnige dag is het slim om je eerst goed in te smeren met zonnebrand en om een zonnebril op te zetten.

Ook leuk: Yoga op een supboard

Nog meer yoga in de buitenlucht: yoga op een supboard. Ben je helemaal fan geworden en doe je het liefst nooit meer yoga in een zaaltje? Dan is yoga op een supboard misschien ook heel erg leuk voor jou! Zeker op warme dagen zodat je na de yogales even een lekkere plons kan nemen in het verkoelende water!

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie