De populairste MSR tenten die voor één persoon geschikt zijn

MSR-lichtgewicht-eenpersoons-tent-1-persoon

MSR is een van de populairste outdoormerken ter wereld. Spreek je iemand tijdens het avontuurlijk kamperen of op outdoor-avontuur, dan weet je zeker dat deze persoon het merk kent. MSR staat voor Mountain Safety Research en heeft het hoofdkantoor in de Verenigde Staten staan. Bekend is het bedrijf ook om de tenten. Wie heeft er nou niet gehoord van de wereldberoemde Hubba Hubba, Mutha Hubba en de Elixir tenten van MSR? Het bedrijf maakt ook tegen die geschikt zijn voor één persoon. In dit artikel bekijk we vier hele populaire tenten van dit outdoormerk die geschikt zijn voor solokamperen. Per tent leggen we uit waar de tent voor geschikt is. We hebben er voor gekozen om te kiezen uit de lichtgewicht tegen van MSR.

MSR Elixer 1-persoons tent

Dit is meteen de goedkoopste tent uit het rijtje. De Elixer 1-persoonstent is beschikbaar in  de kleuren groen en de kenmerkende kleurencombinatie rood/wit. Hoewel deze tent licht van gewicht is, is het van binnen toch best nog ruim. De tent is geschikt voor één persoon en heeft een totaalgewicht van 2160. Dit gewicht kan je nog zelf reduceren tot 1760g, afhankelijk van wat je mee neemt op reis. De ultralichte reiziger heeft hier wellicht wel behoefte aan. Deze tent is overigens ongeschikt om mee te winterkamperen.  

MSR Hubba NX 1-persoons hybride tent

De Hubba-serie van MSR is legendarisch te noemen. Het zijn enorm populaire lichtgewicht tenten die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo is de Hubba Hubba enorm populair onder mensen die van fietsvakantie houden. De Hubba NX 1-persoons tent is ook favoriet bij wandelaars, backpackers en mensen die per fiets op vakantie gaan. Met het totale gewicht van 1290g is het een van de lichtste 3-seizoenententen die je op het moment kan kopen. De tent is gemaakt van nylon, waardoor je helaas wel met condens te maken krijgt. Verder is het een enorm populaire tent, geschikt voor meerdere doeleinden.  

MSR FreeLite 1-Persoonstent

De FreeLite is de meest lichte eenpersoonstent voor 3-seizoenen die je op het moment kan kopen. De tent is geschikt voor één persoon met daarbij net aan een tas. Het is zeker geen grote tent, maar wel enorm licht. In totaal weegt de tent 890 gram. Dit is écht enorm licht voor een hele tent. Een grote favoriet bij veel doelgroepen, waaronder bikepackers en backpackers.

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie