Drie dingen die je jezelf afvraagt voordat je een camping kooktoestel koopt

Camping kooktoestellen

Ga je op fietsvakantie, dan kan je dat op meerdere manieren doen. De ene persoon overnacht het liefste in hotels en B&B’s. De andere persoon kiest voor overnachtingen in een tent. Weer een ander overnacht soms in een hotel, soms in een eigen tent. Je hebt ook in de tent de keuze om niet zelf je eigen eten te maken. Onderweg kom je genoeg restaurantjes tegen waar je een heerlijke avondmaaltijd kan maken. In de ochtend zijn er genoeg plekken waar je een kopje koffie kan drinken. Toch kan het fijn zijn om zelf kookgerei bij je te hebben. Welk kooktoestel voor jouw reis geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo heb je als solo bikepacker geen behoefte aan een brander waar je maaltijden voor 4 personen op kan maken. Voordat je een kooktoestel koopt, vraag je de onderstaande drie dingen aan jezelf.

Lees ook: Uitgebreide kooktoestel camping koopgids

Wat is je doel?

Om het juiste kooktoestel te kiezen is het belangrijkste om je reisdoel(en) op een rij te zetten. Daarbij let je op de volgende dingen:

  • Naar welke landen wil je gaan? In sommige landen kun je het ene soort brandstof wel vinden, in het andere weer niet.
  • Ga je veel off-road en kampeer je in het wild? Dan wil je de optie hebben om meer gasflessen mee te nemen, zodat je niet zonder zit.

Hoe ga je koken?

Je kan onderweg op verschillende manieren koken. Er zijn mensen die in de ochtend een snel ontbijtje maken, zoals een warme havermoutpap met een bak koffie. In de avond koken ze een goed vullende maaltijd. Er zijn ook mensen die alleen een bakje koffie willen maken en wat snelle noodles koken in de avond. Een vullende maaltijd eten zij onderweg op een terras. Je hebt in het eerste geval wel behoefte aan een brander van hogere kwaliteit en die iets groter en zwaarder is. In het tweede geval is deze behoefte minder groot. Dan kan je met een compact toestel al prima aan de slag.

Hoeveel personen reizen met je mee?

Hoe meer mensen je van eten moet voorzien, des te groter de apparatuur wordt die je mee gaat slepen. Vaak kun je de kooktoestellen goed over meerdere tassen verdelen als je met meer personen bent. Let goed op dat de grote pannen ook passen op het kooktoestel dat je gaat kopen.

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie