Duinkabouterpad Langevelderslag: leuk wandelpad voor kinderen – fotoverslag

Kabouterpad Langevelderslag

Wij gaan regelmatig naar het strand. Onze honden (maar wij ook) vinden het daar altijd fantastisch. Het is voor Pancho, onze Spaanse galgo, perfect om lekker lang en hard te kunnen rennen. Iets wat voor hem echt een eerste levensbehoefte is. We gaan vaak naar Langevelderslag, een strand tussen Noordwijk en Zandvoort in. Het ligt in de buurt van de fantastische Amsterdamse Waterleidingduinen. Waar we normaal gesproken direct naar het strand wandelen, besloten we om vandaag eens via de duinen te wandelen. We liepen het bekende Duinkabouterpad Langevelderslag. Je kan dit pad (zoals wij) als paaltjesroute bewandelen of (voor de kinderen nog leuker) met een kaboutermuts, knapzakje en opdrachtenboekje voor onderweg. Deze haal je bij Vrijstaat Nederzandt op.

Over het Duinkabouterpad Langevelderslag

Het Duinkabouterpad bij Langevelderslag is een wandelroute waar je kunt ontdekken waar de duinkabouters wonen. Er zijn overal aanwijzingen te vinden dat de kabouters in de buurt zijn, zoals kleine voetafdrukken in het zand, sporen van een kruiwagentje en platgedrukt gras waar de kabouters een dutje hebben gedaan. De kabouters hebben hun huisjes meestal in holletjes in de grond of in holle bomen. Zowel mannetjes als vrouwtjeskabouters zijn vriendelijk en houden erg van hun dappere kabouterkinderen. Het leven in de duinen is niet gemakkelijk en alleen geschikt voor hele snelle, sterke en slimme kabouters. Als je het kabouterpad volgt, zul je dat zelf ontdekken. Vergeet niet om onderweg naar kaboutersporen te zoeken, en met wat geluk kom je een echte kabouter tegen!

Kabouterpad met kinderen wandelen

Bij het Pannenkoekenkasteel in de speeltuin Speelzandt kun je je aanmelden voor de Duinkaboutertocht. Daar krijgen kinderen een kaboutermuts en een knapzakje met lekkers voor onderweg. Het opdrachtenboekje bevat aanwijzingen om Dirk de Duinkabouter te vinden. Dus als je graag de Duinkaboutertocht wilt doen, zorg dan dat je je aanmeldt bij het Pannenkoekenkasteel in de natuurspeeltuin Speelzandt. Voor mensen die met kinderen gaan wandelen is dit natuurlijk wel de leukste optie!

Praktische informatie Duinkabouterpad Langevelderslag

  • Gebied: Hollands Duin
  • Kind t/m 12 jaar: € 5,-
  • Aanbevolen leeftijd kabouterpad: 6 t/m 9 jaar (oudere kinderen kunnen hier natuurlijk ook leuk meewandelen, de duinen zijn voor alle leeftijden mooi)
  • Duur: ca. 2 uur
  • Afstand: 4 km
  • Volwassenen: gratis
  • Toegankelijk: Niet toegankelijk voor mensen met fysieke beperkingen

Waar start je en hoe bereik je dit pad?

Wij parkeren onze auto altijd op Parkeerterrein Langevelderslag. Hier betaal je het eerste en tweede uur 1 euro per uur. Vanaf het derde uur betaal je 3 euro per uur. Het maximale tarief is 10 euro per dag. Een schappelijke prijs voor een parkeerplaats bijna aan het strand! Navigeren naar de parkeerplaats doe je op deze manier. Vanaf daar loop je de parkeerplaats af richting het strand. Al snel zie je de Natuurspeeltuin Nederzandt. Je haalt daar het kabouterpakket op en slaat dan (vanaf de parkeerplaats gezien) rechtsaf, richting Ingang Hollands duin Boswachterij Noordwijk.

avatar Eddie

Goed om te weten :Ik mag ook meezoeken naar kabouters in de duinen, maar moet wel altijd aan de lijn blijven!

Fotoverslag

Ik neem eigenlijk altijd mijn camera mee als ik op pad ga. Vandaag had ik mijn nieuwe groothoeklens mee (deze). Hier heb ik leuk mee kunnen oefenen!

Tip: een andere route

Kabouterpad Langevelderslag alternatieve route
Het eerste stuk rechts is nog onderdeel van het Kabouterpad Langevelderslag, het stuk door de zee niet.

Wij zijn halverwege van de route afgeweken en hebben Dirk de Duinkabouter niet gevonden ;-). Je kan halverwege linksaf slaan, naar het strand toe. Vanaf daar kan je mooi langs de zee terugwandelen naar de horeca en parkeerplaats.

Kabouterpad Langevelderslag fotoverslag
Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie