Educatief speelgoed en natuur speelgoed voor kinderen

Educatief speelgoed en natuur speelgoed voor kinderen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben jij op zoek naar de leukste cadeaus voor kinderen waarmee ze de natuur kunnen ontdekken? Wij hebben een aantal cadeaus op een rij gezet waarmee kinderen buiten, maar ook binnen op ontdekkingstocht kunnen gaan! Leuk en educatief speelgoed waar kinderen úren zoet mee kunnen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ontdekbak, of een insectengids voor kinderen?

Speelgoed kopen op Bol.com

Wist jij al dat je op Bol.com ook terecht kan voor speelgoed? Het speelgoed assortiment op Bol.com is ontzettend groot! Zo vind je voor ieder kind het geschikte cadeau. Je kan makkelijk zoeken op geslacht, leeftijd en interesses. Ook kan je een kijkje nemen bij één van de verschillende categorieën zoals bijvoorbeeld duurzaam speelgoed, educatief speelgoed, hobby & creatief, spellen en buitenspeelgoed. Wij hebben voor deze blog vooral gekeken naar het speelgoed dat valt onder educatief speelgoed. Educatief speelgoed kan ook vallen onder STEM speelgoed.

Wat is STEM educatief speelgoed?

STEM is een keurmerk staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. In het Nederlands vertaald: Wetenschap, techniek, bouwkunde en wiskunde. Door educatief speelgoed te kopen met dit keurmerk kunnen kinderen op een speelse en tegelijkertijd leerzame manier kennis maken met bèta onderwerpen. Op Bol.com is dit ontwikkelingsgerichte speelgoed onderverdeeld in aardrijkskunde, biologie, natuurkunde, programmeren, scheikunde en techniek.

Wandelende takken eitjes (15 stuks) + zelfbouw pakket voor insectenpot

Leeftijd: 6-99 jaar | Bekijk op Bol.com

Het bijzondere van dit cadeau is dat het is samengesteld door twee enthousiaste en milieubewuste kinderen. Je krijgt bij de bestelling een handgeschreven handleiding met eigen tekeningen ter illustratie. In het pakket zitten 15 eitjes van wandelende takken (PSG1) en hulpmiddelen om zelf een (tijdelijk) onderkomen te bouwen voor de wandelende takken. Zelf heb je alleen een heldere vaas of een grote conserven pot nodig. De set wordt door de kinderen zelf ingepakt in oud verpakkingsmateriaal dat wordt hergebruikt. Het duurt tussen de 2 weken en 2 maanden dat de eitjes uitkomen. Omdat de eitjes verschillende leeftijden hebben kan je ze goed met elkaar vergelijken als ze uitkomen! Recensies zijn énorm positief! Een super origineel cadeau dus!

Ontdekbak

Leeftijd: 3-10 jaar

Wie is er niet mee opgegroeid, een doorzichtige bak waar je met het buitenspelen dieren (insecten) en plantjes in kon verzamelen! Deze ontdekbak van Heutink heeft een beweegbare loep met led-lamp en een loep in het deksel. Ook is het deksel voorzien van luchtgaten en van een draaghendel waardoor kinderen er ook mee naar buiten kunnen om op ontdekkingstocht te gaan!

Ontdekbak

19,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 20 mei 2024 05:41

Ravensburger ScienceX Smartscope

Leeftijd 8-10 jaar

Met deze smartscope kunnen kinderen voorwerpen uit de natuur van dichtbij bekijken. Zoals dood gevonden insecten en bladeren e.d. De smartscope kan gekoppeld worden aan een tablet of smartphone (met camera). Doordat de smartscope zo stevig is, kan hij ook in de natuur gebruikt worden en mee naar buiten genomen worden! Bij de smartscope krijg je naast een handleiding nog meer kleine accessoires zoals een pincet, petrischaaltje, pipet en meer. 

Science4You Groene Wetenschap Experimenteerset

Leeftijd: 6-

In deze Groene Wetenschap Experimenteerset vind je maar liefst 15 verschillende experimenten. Bij de experimenteerset ontvang je een handleiding met duidelijke instructies en mooie illustraties, foto’s en diagrammen. Verder ontvang je een educatief boek met 36 pagina’s, een kaart met grafische elementen en nog veel meer ingrediënten en instrumenten om de experimenten uit te kunnen voeren. Van dit merk zijn er nog een aantal andere interessante ontdekdozen verkrijgbaar.

Science4You Groene Wetenschap - Experimenteerset

★★★★★
21,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 20 mei 2024 05:41

Meer educatief speelgoed voor kinderen

Hieronder vind je een overzicht van nog meer leuk educatief speelgoed voor kinderen gericht op biologie en ontdekken. Hierbij kan je ook denken aan microscopen en telescopen en insectenkijkers.

Leuk idee: Wanneer je jouw kind lid maakt van OERRR (Natuurmonumenten), krijg je een leuk welkomstpakket. Kinderen van 0-3 jaar krijgen een boom om zelf te planten, kinderen van 4-8 krijgen een stoere ontdekkingskist en kinderen van 9-12 jaar krijgen een survivalpack. Ook kan je kiezen voor een gezinslidmaatschap van Natuurmonumenten. Lees op OutdoorNow meer over OERRR.


Categorie: Kinderen

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...