Fresh & Black: Koel kamperen in Decathlon tenten

Fresh & Black

Onder de meest populaire Decathlon online producten vind je verschillende Fresh & Black tenten. Deze tenten – die je ook kan herkennen aan F&B in de productnaam – zijn zo ontworpen dat ze zo koel mogelijk blijven in de zomer. Dit is natuurlijk heerlijk wanneer je op warme dagen toch een goede nachtrust wilt hebben. Er zijn meerdere Fresh & Black tenten in het assortiment. Zo heb je eenvoudige pop up tentjes voor 2 à 3 personen, maar ook grote kampeertenten voor 4 personen met een apart slaapcompartiment.

Over de Decathlon Fresh & Black tenten

Bij de fresh & black tenten wordt er gebruik gemaakt van een speciale technologie. Dit is een gepatenteerde technologie van Decathlon. Er worden specifieke materialen gebruikt bij het maken van de tenten. Deze materialen weerkaatsen zonnestralen en houden het licht buiten. Door de gebruikte isolerende buitenlaag blijft het koeler in de tent, ook is het donker in de tent wat zorgt voor een verbeterde nachtrust. Wanneer je er ’s avonds voor zorgt dat je de tent lucht kan je optimaal profiteren van de gebruikte technologie. Wacht dan wel even tot alle muggen weg zijn. 😉

Overzicht van alle Quechua en Forclaz F&B tenten

Op het moment van schrijven (begin juni 2023) zijn er in de Decathlon webwinkel 24 tenten verkrijgbaar onder de fresh & black categorie. Je kan ze onderverdelen door te kijken naar hoeveel personen er in de tent kunnen slapen, naar de soort tent (pop-up tent, opblaasbare kampeertent, arpenaz kampeer-/koepeltent, daktent en trekkingtent). Hieronder verdelen we de tenten qua soort.

Forclaz trekking tent

Hieronder vind je de Decathlon trekking tenten. Deze tenten kan je meenemen wanneer je op een trektocht gaat zoals een meerdaagse wandeltocht of een fietsvakantie. Deze tenten zijn compacter op te bergen en lichter qua gewicht. De trekkingtenten vallen onder het Decathlon merk Forclaz. Ze zijn verkrijgbaar in twee of drie persoons. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een drie persoons tent wanneer je hier met twee personen mee wilt reizen. Je hebt dan in de tent vaak net wat meer ruimte om je spullen op te kunnen bergen.

Fresh & Black pop up tenten

De fresh & black pop up tenten van Quechua zijn al jaren enorm populair. Niet alleen voor tijdens kampeervakanties, maar ook voor tijdens meerdaagse festivals zoals Lowlands en Pinkpop. Een voordeel van deze pop up tenten is dat je ze enorm snel op kan zetten. Ook kan je hem na afloop makkelijk weer opvouwen. Na het opzetten hoef je alleen nog wat haringen in de grond te slaan om ervoor te zorgen dat de tent niet weg kan waaien wanneer er meer wind komt te staan. De pop up tenten zijn er voor 2 of 3 personen. Ook is er een pop up tent XL verkrijgbaar.

Opblaasbare Quechua kampeertenten

Ben jij op zoek naar een Quechua kampeertent die je heel snel op kan zetten? Dan kan je eens kijken naar de opblaasbare Quechua tenten. De binnentent is al ingehangen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de tentbogen op te blazen tot een druk van 7 PSI. De grotere opblaasbare kampeertenten hebben vaak naast het slaapcompartiment ook nog een speciale leefruimte. Dit is natuurlijk ideaal voor wanneer het regent. Je kan dan in de tent aan een kampeertafel spelletjes spelen of rustig een boek lezen. De opblaasbare tenten zijn er voor zowel 4, 5 als 6 personen.

Tip voor het vinden van de juiste pomp

Om de tent op te kunnen blazen kan je gebruik maken van de Quechua pomp Ultim Comfort. Vind de pomp waarmee je de tentbogen op kan blazen snel en makkelijk door in het zoekformulier de referentie 8601387 te plakken.

Quechua fresh & black kampeertenten

Naast de pop up tenten en de opblaasbare tenten kan je ook nog kiezen voor de “gewone” Quechua kampeertenten. Deze tent is verkrijgbaar in verschillende variaties. Zo heb je een tent die geschikt is voor 2 personen maar ook voor maximaal 6 personen. Je hebt een variant met een hoge leefruimte aan de voorzijde van de tent en een variant met twee slaapcompartimenten aan de zijkanten van de tent en een kleinere leefruimte in het midden van de tent.

Fresh & Black daktent

Ga jij deze zomer met de auto op pad? Dan kan je ook een speciale daktent aanschaffen die je kan bevestigen op de dakdrager van jouw auto. Deze daktent is eenvoudig en snel op te zetten. Tijdens het rijden kan je de tent inklappen en dan kan de ingeklapte tent op de dakdrager blijven staan. Wanneer je op jouw bestemming aan bent gekomen hoef je hem alleen nog maar uit te klappen. Ook neemt de tent geen ruimte in beslag in de auto. Zo heb je meer tijd over om iets leuks te gaan doen na een (lange) reisdag. Deze tent is ideaal wanneer je met jouw auto rond wilt gaan trekken in de zomer en meerdere plekken wilt gaan bezoeken.

Ervaringen met de Fresh & Black tenten

Wanneer je de reviews in de Decathlon webwinkel bekijkt, zie je dat gebruikers over het algemeen heel erg tevreden zijn over de tent. Veel mensen zijn erg te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding van de tenten. Ook vinden ze de pop-up tent makkelijk op te zetten. Het zijn vaak alleen geen compacte trekkerstentjes. Wil je er zeker van zijn dat de tent volledig waterdicht is, ook op de bodem? Dan kan je een zeiltje of een stuk doorzichtig plastic onder de tent leggen voordat je hem op zet. Dit zorgt voor extra bescherming tegen scherpe stenen of andere scherpe onderdelen en tegen de regen.

Goed om te weten

Boven de reviews in de Decathlon webwinkel staat er een uitleg over de kleine “gaatjes” in de stof van de naadlijn van de tent. Deze is bedekt met een speciale doorzichtige lijm waar licht doorheen kan komen. Ook kunnen er in het Black-materiaal kleine lichtpuntjes te zien zijn. Echter heeft dit geen invloed op de waterdichtheid of de duisternis in de tent.


Categorie: Tenten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...