Garmin GPSMAP 66s: review en advies

Garmin GPSMAP 66s review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Garmin GPSMAP 66s is een handheld GPS apparaat uit de Garmin GPSMAP 66 serie. In deze serie vind je 4 verschillende modellen, namelijk de 66i, 66sr, 66st en de 66s. De 66s is het meest voordelig geprijsde model in deze serie. Bij de modellen vind je veel overeenkomsten maar ook een aantal verschillen.

  • Toegang tot BirdsEye satellietbeelden
  • GNSS ondersteuning
  • Hoogtemeter, barometer en kompassensoren
  • Geschikt voor Geocaching

Garmin GPSMAP 66s

Wanneer je op zoek bent naar een GPS-handheld wil je de verschillende modellen natuurlijk snel kunnen vergelijken. De Garmin GPSMAP 66s is één van de vier verschillende modellen binnen de GPSMAP 66 serie. Het is tevens het meest voordelige model. Met een prijs van €399,99 is hij maar liefst €200 goedkoper dan het duurste model, de 66i. Bij de 66s krijg je géén TopoActive kaarten, inReach technologie en Multi-Band technologie. Toch is de GPSMAP 66s een goede keuze. In de onderstaande video worden de verschillen tussen de modellen uitgelegd.

Garmin GPSMAP 66s kopen: Prijzen en de beste aanbieding

Wil jij de Garmin GPSMAP 66s aanschaffen? Bekijk dan de onderstaande lijst met alle aanbieders en prijzen. De laagste prijs wordt als eerste weergeven in de lijst. Zo zie je altijd in één oogopslag wat de beste aanbieding is op dat moment.

Multi-GNSS satellietondersteuning en ABC-sensoren

De Garmin GPSMAP 66s heeft multi-GNSS satellietondersteuning. Dat wil zeggen dat deze handheld niet alleen ondersteuning heeft van GPS maar ook van andere satellieten zoals Galileo. Zo kan je ook in meer uitdagende omgevingen goed navigeren.
De afkorting ABC staat bij Garmin voor Altimeter (hoogtemeter), Barometer en Compass (Kompas). Hiermee kan je de stijging en daling zien, weersveranderingen voorspellen en je positie bekijken tijdens het bewegen of als je stil staat. In de handheld vind je namelijk een 3-assig elektronisch kompas.

BirdsEye satellietbeelden

Vroeger kon je een jaarlijks abonnement nemen om de BirdsEye satellietbeelden te kunnen bekijken. Tegenwoordig kan je deze beelden zonder jaarabonnement rechtstreeks naar je handheld verzenden. Deze satellietbeelden hebben een hoge resolutie en zijn fotorealistisch. Met deze beelden krijg je een nog beter overzicht van de omgeving waar jij je in bevindt.

Goed om te weten: Deze handheld is schok- en waterbestendig. Ook werkt hij goed bij extreme temperaturen (MIL-STD-810)

Batterijduur

In tegenstelling tot een aantal andere modellen in de GPSMAP 66 serie werkt deze handheld op 2 AA batterijen in plaats van een oplaadbare ingebouwde lithium batterij. Deze batterijen hebben een minder lange batterijduur. Namelijk 16 uur in GPS-modus en een week in expeditiemodus. Het voordeel is wel dat je batterijen mee kan nemen en niet onderweg de ingebouwde batterij hoeft op te laden. Vergeet niet na de aanschaf van de Garmin GPSMAP 66s ook de AA batterijen aan te schaffen!

Modus

GPS modus

Expeditiemodus

Batterijduur

16 uur

1 week

Andere keuzes om te overwegen

Koop jij liever een GPS-handheld met TopoActive kaarten? Dan kan je de GPSMAP 66s overwegen. De batterijduur van deze GPS-handheld is gelijk aan die van de GPSMAP 66s. Ook dit model werkt namelijk op 2 AA-batterijen.
Ben jij op zoek naar een vergelijkbaar model maar dan met zowel TopoActive kaarten én inReach technologie? Dan kan je kiezen voor de GPSMAP 66i. Met een satellietabonnement kan je berichten verzenden en ontvangen en SOS-berichten versturen op plekken waar je geen bereik hebt.
De GPSMAP 66sr is de opvolger van de GPSMAP 66st. Dit model is voorzien van TopoActive kaarten. Ook is de 66sr voorzien van multi-band technologie. Deze technologie zorgt voor een optimale nauwkeurigheid. Ook wanneer je wandelt in ravijnen, dichte bossen of steile hellingen waar je normaal gesproken een minder nauwkeurige locatiebepaling hebt.

Veelgestelde vragen over de Garmin GPSMAP 66s

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de Garmin GPSMAP 66s. Heb je zelf een vraag over deze wandel GPS? Stel ons jouw vraag en wij gaan ons best doen om hem te beantwoorden!

Voor wie is de Garmin GPSMAP 66s geschikt?

De GPSMAP 66s is geschikt voor tijdens het wandelen, geocachen, fietsen, mountainbiken en voor verschillende watersporten. Ook kan je hem gebruiken tijdens avontuurlijke trektochten. Hij beschikt zelfs over een zaklamp.

Wat maakt de GPSMAP 66s anders dan de andere handhelds uit de GPSMAP 66 serie?

De GPSMAP 66s is de meest “basic” versie uit de GPSMAP 66 serie. Zo krijg je bij de aanschaf geen TopoActive kaarten, inReach technologie en Multi-band-technologie. Deze GPS handheld is daarom ook lager geprijsd dan de andere modellen.

Garmin GPSMAP 66s: mijn mening - conclusie
Garmin GPSMAP 66s

Naam product: Garmin GPSMAP 66s

Productbeschrijving: De Garmin GPSMAP 66s is één van de vier verschillende modellen binnen de GPSMAP 66 serie. Het is tevens het meest voordelige model.

Merk: Garmin

4

Samenvatting

Na het uitproberen van de Garmin GPSMAP 66s, ben ik onder de indruk van de functionaliteiten die het apparaat heeft, ondanks dat het de meest ‘basic’ versie is in de GPSMAP 66 serie. De multi-GNSS satellietondersteuning zorgt voor nauwkeurige navigatie, zelfs in uitdagende omgevingen. De toevoeging van de ABC-sensoren (Altimeter, Barometer, Compass) verhoogt de functionaliteit en maakt het een handig hulpmiddel voor outdoor avonturen.

De mogelijkheid om BirdsEye satellietbeelden te bekijken zonder jaarabonnement is een groot pluspunt, het geeft een gedetailleerd overzicht van de omgeving. Het feit dat het apparaat schok- en waterbestendig is en goed werkt bij extreme temperaturen, geeft me vertrouwen in de duurzaamheid. Hoewel de batterijduur van 16 uur in GPS-modus en een week in expeditiemodus wat korter is dan bij sommige andere modellen, waardeer ik de mogelijkheid om extra AA-batterijen mee te nemen voor langere tochten. Al met al, vind ik de Garmin GPSMAP 66s een betrouwbare en betaalbare keuze voor outdoor navigatie.

Voordelen

  • Nauwkeurige navigatie dankzij multi-GNSS satellietondersteuning
  • ABC-sensoren (Altimeter, Barometer, Compass) verhogen de functionaliteit
  • Mogelijkheid om BirdsEye satellietbeelden te bekijken zonder jaarabonnement
  • Schok- en waterbestendig, werkt goed bij extreme temperaturen
  • Mogelijkheid om extra AA-batterijen mee te nemen voor langere tochten
  • Betrouwbare en betaalbare keuze voor outdoor navigatie

Nadelen

Batterijduur van 16 uur in GPS-modus en een week in expeditiemodus is relatief kort in vergelijking met sommige andere modellen


Categorie: producten

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...