Kamperen tussen de eetbare planten en bloemen in Nederland

Campings eetbare planten en bloemen Nederland wildplukken

Ben je op zoek naar een unieke kampeerervaring? Dan kun je in Nederland terecht op diverse natuurkampeerterreinen waar eetbare bloemen en planten staan. Vooral kinderen vinden dit heel erg interessant, maar de volwassenen lijken er ook van te smullen! In het kader van Eetbaar landschap van Stichting De Groene Koepel zijn meerdere kleinschalige rustige campings begonnen met het planten van eetbare planten en bloemen. Zo leer je tijdens het kamperen in de natuur meer over de soorten planten en bloemen die je kan eten én die het op Nederlandse buitenbodem goed doen. Op het moment van schrijven zijn er drie campings die hier mee zijn begonnen.

De Groene Koepel

Eetbaar landschap is een initiatief van De Groene Koepel. Deze stichting heeft de prachtige slogan te gast in de natuur, iets waar wij als Outdoornow.nl natuurlijk volledig achter staan. De stichting moedigt ondernemers aan om eetbare planten en bloemen te planten. Zij nemen het bekende Voedselbos Ketelbroek als voorbeeld. Meer informatie vind je hier.

Wist je dat: Deze stichting geeft ook de Cursus Eetbaar Landschap aan ondernemers.

Voordelen van kamperen tussen een eetbaar landschap.

Naast de vele voordelen voor de natuur en het verhogen van de biodiversiteit, zijn er nog meer voordelen voor jou als kampeerder:

  • Je leert meer over eetbare bloemen, planten en noten
  • Voor kinderen is het enorm educatief en interactief
  • Het is een bijzondere manier van vakantie vieren als je bijvoorbeeld zelf ingrediënten voor het avondeten kan plukken

Leuk: Er zijn ook veel boeken over wildplukken te koop.

Drie campings in Nederland

Er zijn nu drie campings in Nederland die deze vorm van recreëren aanbieden. Hopelijk wordt dit snel meer. De campings zijn:

  • De Klashorst in Diffelen (Overijssel)
  • De Duiventoren in Dorst (Noord-Brabant)
  • De Wolfskuil in Ommen (Overijssel)

Leuk om te weten: Naast kamperen tussen de eetbare planten en bloemen, kun je op veel plekken in Nederland ook terecht in pluktuinen en voedselbossen! Handig als de campings vol staan of als je er een kort educatief uitje van wilt maken.

Drukte

De afgelopen tijd zijn vakanties in eigenlijk enorm in trek. Hierdoor zitten veel campings al snel vol. Reserveer altijd een plek, ook als de camping een klein trekkersveldje voor bijvoorbeeld fietsvakanties heeft. Ook deze veldjes zijn snel vol in de drukkere periodes!


Categorie: Reizen Nederland

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...