Nisramont: Mooie wandeling rond een prachtig meer in de Ardennen

nisramont wandeling

Tijdens onze vakantie in de Ardennen, in het plaatsje Vielsalm, hebben wij verschillende wandelingen gemaakt en prachtige plekken bezocht. Ons favoriete jaargetijde om de Ardennen te bezoeken is de herfst. De kleuren in de bossen zijn dan prachtig en zeker wanneer je vroeg vertrekt rijd je door een magisch mooi landschap. Zo hangt er nevel boven de weilanden en tussen de bossen. Wanneer je begin oktober op vakantie gaat heb je ook nog eens een grote kans dat het nog mooi weer is en dat je zonder jas buiten kan wandelen. Eén van de mooiste wandelingen die wij hebben gemaakt met onze honden is de wandeling rond het meer van Nisramont. Een prachtige en pittige wandeling van zo’n 14 km. In deze blog lees je alles over deze wandeling.

Meer lezen over de Ardennen?

Parkeren

Bij het beginpunt van de route vind je een ruime parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Wij zijn op een weekenddag al vroeg in de ochtend gaan wandelen. Er stonden toen maar een paar auto’s en een paar campers. Toen we terug kwamen was de parkeerplaats erg vol. Ga je in de zomervakantie of in weekenden wandelen? Dan is het slim om óf vroeg te gaan óf om er rekening mee te houden dat de parkeerplaats vol kan zijn.

Navigeer naar:

Barrage de Nisramont (de stuwdam waar de route begint)
Nisramont, 6983 La Roche-en-Ardenne, België

Routes die je kunt volgen

Er zijn drie verschillende routes uitgezet die je kunt volgen. Zo heb je de rode ruit route van 13 km, de gele ruit route en de blauwe golf route. Wij hebben de rode route van 13 km gelopen om het meer van Nisramont “Promenade du Lac des deux ourthes”. Over een stuk van deze route loopt ook een langeafstandswandelroute, de GR57.

Verschillende wandelroutes rond het meer van Nisramont

Wandelen rond het meer van Nisramont met de hond

Toen wij thuis routes aan het uitzoeken waren wilden wij eerst de wandeling langs de rotswand van Le Herou maken. Dit is een pittige wandeling waar je echt moet klimmen en klauteren en je je soms zelfs vast moet houden aan een touw of ketting aan de wand. Toch leek dit ons niet echt een goed idee om te doen met twee honden. Daarom hebben wij uiteindelijk gekozen voor een wandeling om het meer van Nisramont. Ondanks dat dit ook een best pittige wandeling is ging het prima met de twee honden. Het is wel goed om te weten dat sommige paden erg smal zijn en dat er weinig mogelijkheden zijn om uit te wijken. Is jouw hond niet sociaal? Dan kan je hier rekening mee houden en eventueel voor de zekerheid een muilkorf meenemen. Honden dienen aangelijnd te zijn al zagen wij onderweg veel honden los lopen. Wij hebben onze honden alleen even los gelaten bij een strandje aan het meer. Zo konden ze even spelen en afkoelen in het water.

Nisramont wandeling
Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.