Quickshot: uitleg over deze instelling van de drone

Sanatorium du basil drone

Quickshot is een term die in de dronewereld veel gebruikt wordt. Verschillende fabrikanten gebruiken deze manier van fotograferen in de lucht, waarvan DJI veruit de bekendste is. Deze term kun je verder ook tegenkomen in fotografie apps. In het Nederlands zou je het kunnen vertalen als snel schot of snelle instelling.

Wat zijn quickshots?

Quickshots zijn snelle vooraf ingestelde instellingen op een drone. Op deze manier kan je de drone eenvoudig een opdracht geven om een bepaalde fotografiestand uit te voeren. Quickshot is van origine bedacht door dronemaker DJI. Zij hebben dit o.a. in de DJI Mini 2 geïmplementeerd. Er zijn verschillende vooraf ingestelde fotografiestanden op DJI drones:

  • Rocket mode: Begin laag en schiet omhoog.
  • Helix mode: De DJI drone vliegt omhoog en weg. Je draait rond een vooraf ingesteld voorwerp.
  • Boomerang mode: Je vliegt een boemerang-achtige route die op een overzichtskaart van bovenaf ovaal van vorm is.
  • Dronie mode: De drone start laag en dichtbij het startpunt. Na het aanzetten van deze quickshot gaat de drone naar achter en langzaam omhoog.
  • Circle mode: Draai een cirkel rond een object
Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie