Wat is een gimbal?

DJI Cine gimbal settings beste settings

Drones met camera zijn uitgerust met een camera. Om vloeiende beelden uit de lucht te kunnen maken, maken drone gebruik van een gimbal. In de consumenten drones is dit een 3-assige of 2-assige gimbal. Naast de toepassing in drones, kom je het ook tegen in de handheld camera’s.

Wat is een gimbal?

Een gimbal is de meest voorkomende manier van beeldstabilisatie. Waar vroeger enorm grote apparaten en technologie nodig was voor stabiele beelden, is het tegenwoordig ook voor consumenten beschikbaar. Een gimbal zorgt voor stabiel beeld.  In de onderstaande video leer je er meer over:

2 assige gimbal vs. 3 assige gimbal

Een twee-assige gimbal corrigeert de beelden door middel van twee assen en geeft minder vloeiende beelden. Een drie-assige gimbal zorgt voor beeldstabilisatie middels drie assen (roll, yaw, pitch). Een goede illustratie van de werking van de drie assen zie je via deze link op Wikipedia.

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie