Redenen om een solar powerbank te kopen

Een powerbank met zonnepaneel wint steeds meer aan populariteit. Waar de vraag naar powerbanks in 2016 explosief steeg na de release van het telefoonspel Pokemon Go, lijkt nu de solar powerbank een opmars te maken. Een powerbank bijladen middels zonne-energie heeft dan ook enorm veel voordelen. Toch kun je deze powerbanks nog steeds opladen via een stopcontact, iets wat fabrikanten ook nog vaak aanraden. Toch kan een zonnepaneel op een powerbank in veel gevallen handig zijn. Toepassingen zijn er overal te vinden. In de outdoor-wereld zijn deze er natuurlijk ook. Een aantal redenen om een solar powerbank aan te schaffen!

Erg handig in geval van nood

In geval van nood heb je met een powerbank met zonnepaneel altijd een manier bij je om bijvoorbeeld je telefoon of satellietcommunicator op te laden. Het gaat zeker niet snel, maar het is beter dan helemaal geen stroom hebben. Een 10.000 mAh powerbank met solarcellen laad je volledig op met 30 uur zon. Gelukkig kan je ook met een klein beetje acculading een belangrijk telefoontje plegen.

Milieuvriendelijke manier van opladen

Een powerbank opladen dankzij de kracht van de zon is milieuvriendelijk. Natuurlijk laad je waarschijnlijk nog steeds óók op via het stopcontact, maar het minimaliseert de ecologische voetafdruk wel. De zon is ook nog eens gratis!

Compatibiliteit

Dankzij het gebruik van USB is dit apparaat compatibel met meerdere andere apparaten. Elk apparaat dat je outdoor nodig hebt heeft wel een USB aansluiting. Je moet er – helaas – nog wel heel erg op letten dat je de juiste kabeltjes meeneemt. Zo maakt Apple gebruik van een Lightning kabel, andere bedrijven van USB-C en weer andere bedrijven van de normale USB-variant. Als je het juiste kabeltje hebt, kun je altijd aan de slag met de solarbank!

Draagbaar

Deze powerbanks zijn niet groot en ook niet zwaar. Je hangt het ook nog eens eenvoudig aan je tas. Ben je een mooie meerdaagse wandeling aan het maken, dan hang je het solarpaneel gewoon aan je tas en laad je de powerbank bij zonder dat je hier last van hebt.  

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie