Wat is een gravelbike? Uitleg en info!

Wie op zoek gaat naar een nieuwe fiets heeft enorm veel keuze. In de sportievere hoek valt de keuze vaak tussen een vakantiefiets (toerfiets), mountainbike, cyclocrossfiets, gravelbike of racefiets. Elke fiets heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Wil je graag op asfalt hard en sportief fietsen zonder bepakking, dan kies je voor een racefiets. Wil je toch liever met bepakking wat rustiger fietsen over asfalt met af en toe wat onverhard? Dan ga je voor de vakantiefiets. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een gravelbike. Heel kort door de bocht is dit een combinatie tussen een racefiets en een cyclocrossfiets. Waarom is deze fiets zo interessant?

Wat is een gravelbike?

Een gravelbike is een veelzijdige fiets. Deze is geschikt voor het rijden op verschillende soorten ondergrond. Zo kun je er prima mee fietsen op verharde wegen (geasfalteerd) en ook op onverharde paden fietsen. De fiets is zit meer ontspannen vergeleken met een racefiets. Dankzij de lange wielbasis doet de gravelbike het goed op lastigere ondergrond. De fiets is goed geschikt voor lange ritten die avontuurlijk zijn. De trapas is hoog geplaatst.

Voordelen en waar voor geschikt

Een gravelbike heeft als grootste voordeel dat je er op diverse ondergronden goed mee kan fietsen. Dit is ook een reden waarom dit type fiets in de bikepacking-wereld zo populair is. Daarnaast is de fiets stabiel en fiets je er comfortabeler op dan op veel andere soorten fietsen.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie