Verschillende SUP board merken op een rij

Sup board merken

Stand-Up Paddling (SUP) wordt steeds populairder. Op diverse kanalen, merken, rivieren en andere waterwegen zien we mensen op een SUP-board voorbij komen. Ook zien we veel groepen die met elkaar suppen. Beachbars en andere tentjes bieden zelf ook cursussen aan om te leren suppen. Dit vinden wij enorm gaaf om te zien! Overweeg je om zelf een sup-board aan te schaffen, dan heb je de keuze tussen aardig wat merken. Zo heb je het goedkopere, maar zeker niet slechte, merk van de Lidl (Mistral), wat helaas wel vaak is uitverkocht in het hoogseizoen, maar ook talloze andere merken van SUP-boards, zoals Aqua Marina, Aztron, Red Paddle, Yolo, MOAI, Bluefin en Fanatic. In deze blog zie je een overzicht van de diverse merken SUP-boards. Welk merk heb jij?

De bekendste SUP-Board merken

Hieronder zie je een overzicht van de bekendste merken op alfabetische volgorde.

Welke heb ik gekozen?

Ik heb zelf enorm lang gezocht naar een goed board. Ik kocht lang geleden een board bij Lidl in de aanbieding. Toen ik de eerste keer ging suppen, kreeg ik het board met geen mogelijkheid volledig opgepompt. Als ik erop stond, kwam het water er overheen. Het board leek ook wel iets leeg te lopen. Na omruilen bleek het nieuwe sup-board hetzelfde probleem te hebben. Het was dus de kwaliteit! Ik heb wat langer doorgespaard, veel gezocht en wat uitgetest en ben – net zoals héél veel andere mensen – uitgekomen op dit board (⬅️link naar de webwinkel waar ik het board heb gekocht.

En een voordeel voor mij: Dankzij de opvallende kleur valt het sup-board ook nog eens goed op als ik er met mijn drone foto’s van maak 😉

Aqua Marina (tip!)

Aqua Marina is opgericht in 1991 en maakt veel soorten watersportproducten. De bekendste producten zijn SUP-boards, kajaks (ook opblaasbare kajaks), catamarans, speedboten en accessoires. Dit merk wordt in Nederland veel verkocht en is erg populair bij zowel gevorderden als beginners. Van Aqua Marina kun je modellen SUP boards vinden in diverse categorieën, zoals toeren, racen, surfen, meerpersoons, vissen, kinderen en fitness. Een veelzijdig topmerk.

Bluefin

Bluefin is een Brits bedrijf dat voornamelijk SUP-gerelateerde producten op de markt brengt. Het merk staat bekend als betaalbaar en van goede kwaliteit. Je kan van dit merk SUPboards kopen die voor iedereen geschikt zijn. Zo heb je boards waarmee je de oceaan kan bedwingen, maar ook sup boards speciaal voor kinderen en amateurs.

Fanatic

Fanatic is een van de oudste bedrijven die zich richt op het maken van SUP-boards. Het bedrijf is opgericht in 1981 en staat voor kwaliteit, innovatie, kennis, ervaring, consistentie, integriteit en passie. Voor elk doel hebben zij wel een geschikt board. Het assortiment van Fanatic op het gebied van sups is écht enorm.

ITIWIT

Dit is het huismerk van Decathlon. Onder deze noemer verkoopt het bedrijf diverse watersportproducten. Natuurlijk is er ook een opblaasbare SUP onderdeel van het assortiment. Het assortiment met goedkope SUP-boards is erg populair en scoort hoog in de reviews bij beginners. De duurdere varianten scoren ook goed bij de iets meer gevorderde supper. Daarnaast verkoopt Decathlon ook onder het merk TAHE diverse supboards, die voor meerdere doeleinden zijn geschikt. Dit zijn voornamelijk hardboards, dus niet opblaasbaar.

Supboard door polder -  Foto Edwin - Eigen beheer

Jobe

Jobe Sports is opgericht in 1974 door voormalig professioneel skiër Jeff Jobe. Het is een bekend watersportmerk. In Nederland worden er diverse hele goede supboards verkocht onder het merk Jobe. In diverse Facebookgroepen waar wij lid van zijn worden boards van dit merk vaak aangeraden. Wij begrijpen wel waarom!

Mistral

Lidl verkoopt het Mistral Opblaasbaar SUP-board. Met een draagvermogen van 150kg is het in deze prijsklasse een absolute topper. Daarnaast verkoopt de Lidl Shop ook boards van het merk F2. Het Mistral board van de Lidl is echter vaak uitverkocht, waardoor je er snel bij moet zijn of dat je het via Marktplaats moet proberen.

Let op: Dat dit de bekendste merken zijn, betekent natuurlijk niet automatisch dat dit de beste SUP board merken zijn. Deze merken worden gewoonweg veel verkocht in Nederland. Toch zijn veel van deze merken wel aanraders.

SEB Surf & Soul

SEB (Surf & Soul) is een vrij nieuw Nederlands SUP merk dat is opgericht in 2021. Dit merk verkoopt naast SUP boards ook andere watersportproducten zoals tassen, kleding en accessoires. Je vindt de SUP boards van dit merk onder andere op Bol.com. Op het moment van schrijven vind je er 6 verschillende soorten SUP boards. Daarnaast vind je er ook verschillende dry bags en een speciaal Kajak zitje, een rugsteun die je kan gebruiken op jouw supboard. Zo kan je ook zitten op jouw supboard wanneer je langere afstanden af wilt leggen.

Overige merken van supboards

Naast de bovenste bekendere merken, zijn er nog een aantal merken die wat onbekender zijn. Dit betekent niet dat deze minder goed zijn. Het is vaak echt afhankelijk van persoonlijke voorkeur en doel welk board het beste bij jou zal passen.

  • Red Paddle
  • Stardupp
  • Aztron
  • Sipa
  • Yolo
  • Zray
  • MOAI


Categorie: Watersport

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...